Úvod Novinky Zaujímavosti
Obrovský úspech Rádia_FM: Získalo cenu za objektivitu a nestrannosť
Obrovský úspech Rádia_FM: Získalo cenu za objektivitu a nestrannosť

Obrovský úspech Rádia_FM: Získalo cenu za objektivitu a nestrannosť

Iniciatíva Inakosť ocenila priestor pre menšiny vo vysielaní.

Opäť môžeme byť na prácu RTVS hrdí, keďže naši kolegovia získali cenu za objektivitu a podporu menšín, čo sú typické znaky verejnoprávnosti.

Radka Trokšiarová je symbolom

Radka Trokšiarová.jpg

Iniciatíva Inakosť po štvrtýkrát udeľovala ocenenia osobnostiam a inštitúciám, ktoré pomohli zlepšiť postavenie LGBTI+ ľudí v spoločnosti.

Ako zdôraznil riaditeľ Iniciatívy Inakosť Martin Macko je to v tomto období obzvlášť dôležité:

„Máme za sebou rok po teroristickom útoku a vražde Juraja Vankuliča a Matúša Horvátha. Rok úsilia rekordného počtu ľudí, organizácii a firiem o zlepšenie života LGBTI+ ľudí na Slovensku.“

Pod vplyvom týchto smutných udalostí uplynulého roka pribúda snaha organizácií, ale aj jednotlivcov, ktorí chcú vytvoriť lepšie podmienky pre život LGBTI+ osôb.

Významná Cena za pozitívne zviditeľnenie putovala do rúk Radke Trokšiarovej za občiansku statočnosť a prejav nesmiernej odolnosti po teroristickom útoku, ktorý ako jediná prežila na Zámockej ulici. Ako Iniciatíva Inakosť zdôraznila:

„Radka Trokšiarová sa stala symbolom sily, ktorý môže byť inšpiráciou pre mnohých LGBTI+ ľudí a ich podporovateľky a podporovateľov.“

Cena Inakosti pre kolegov

cena-Inakosti-Rádio-FM-Martin-Jurčo-RTVS

Preto je viac ako potešujúce, že v kategórii médiá cenu získala RTVS prostredníctvom ocenenia práce Rádia_FM, lebo ako odznelo v zdôvodnení udelenia tejto ceny:

„Cenu pre médiá za objektívnu a nestereotypnú prezentáciu tém súvisiacich s LGBTI+ ľuďmi si prevzalo Rádio_FM za dlhodobú snahu zahŕňať LGBTI+ ľudí a témy ako prirodzenú súčasť spoločnosti a vysielania.“

Naši kolegovia z Rádia_FM tak už roky napĺňajú podstatu verejnoprávneho média, lebo ako Iniciatíva Inakosť zdôraznila:

„Ukazujú rôznorodosť krajiny v celom jej rozsahu, dávajú priestor rôznym menšinám a ich umeleckému vyjadreniu.“

Intendantka Rádia_FM Janka Imrichová pri preberaní ceny dodala:

„Sme na túto cenu hrdí, ďakujeme a naďalej budeme pokračovať v našej práci. Naďalej budeme trpezlivo vysvetľovať, že hodnotu človeka nedefinuje jeho sexuálna orientácia alebo rodová identita.

Riaditeľ sekcie programových služieb Slovenského rozhlasu Luboš Černák na adresu kolegov povedal:

„Gratulujem kolegom z Rádia _FM k oceneniu. Želám si, aby tých, ktorí šíria myšlienky tolerancie, bolo na Slovensku stále viac.“

Zároveň do siene slávy bola po Imrichovi Matyášovi, Mariánovi Vojtekovi a Ivanovi Požgaiovi uvedená dlhoročná aktivistka, publicistka Hana Fábry.

Ocenili ešte celý rad ďalších osobností, ktorých zoznam nájdete na webovej stránke Iniciatívy Inakosti.

25 50 75 90
Foto: RTVS - Martin Jurčo Rádio Regina

Živé vysielanie ??:??

Televízia