Logo Pečie celé Slovensko

Párty chlebíčky podľa Lenky

Párty chlebíčky podľa Lenky

Osobná
výzva

Lenka z PCS

Recept od Lenky

Ingrediencie

Chlieb

  • 500 g hladkej múky
  • 285 g mlieka
  • 60 g zmäknutého masla
  • 11 g soli
  • 20 g droždia
  • 1 žĺtok na potretie

Parížsky šalát

  • 200 g diétnej salámy
  • 1 menšia cibuľa
  • 4-5 kyslých uhoriek
  • 60 g hrášku z konzervy
  • 4 žĺtky
  • 250 ml slnečnicového oleja
  • 2 PL plnotučnej horčice
  • 1 PL worcestrovej omáčky
  • Soľ
  • Korenie
  • Cukor
  • Citrón

Obloženie chlebíkov

  • 10 plátkov šunky
  • 15 plátkov salámy
  • Roztierateľné maslo
  • Olivy (asi 7 ks)
  • Cherry paradajky (asi 6ks)
  • 2 vajcia
  • Eidam plátky (asi 3ks)
  • 1 červená paprika
  • Kučeravý šalát
  • Mikrozelenina – slnečnica
  • Petržlenová vňať

Postup

  1. Mlieko si zohrejeme a nadrobíme doňho droždie. Necháme napučať. Všetky suroviny spolu s mliekom s droždím zmiešame do hladkého cesta. Dáme kysnúť, aby zdvojnásobilo svoj objem. Z vykysnutého cesta vytvarujeme veku a preložíme na plech s papierom na pečenie. Necháme ešte vykysnúť asi 20 minút. Trúbu rozohrejeme na 180 stupňov. Vykysnutú veku potrieme žĺtkom a dáme piecť na 30 minút.
  2. Do nádoby dáme žĺtka, olej, horčicu, soľ, cukor, korenie a troškou citrónovej šťavy (asi 8 ml). Ponorným mixérom zmixujeme, kým sa nevytvorí hustá majonéza.
  3. Salámu nakrájame na tenké pásiky, cibuľu a uhorky najemno. Cibuľu osolíme - kým pripravíme ostatné suroviny, vďaka soli trocha zmäkne. Zmiešame všetko spolu aj s hráškom, majonézou a worcestrovou omáčkou. Dochutíme soľou, korením alebo horčicou, ak je potrebné.
  4. Chlebíčky si dozdobíme podľa vlastnej chute pripravenými surovinami na obloženie.
Lenka z PCS

Lenka

Vždy veselá a pozitívna Lenka pochádza z Bučian pri Trnave a pracuje ako vedúca výstupnej kvality v drevárskom priemysle.

Pozrieť si Lenkine recepty