![Tajomstvo mojej kuchyne](https://www.rtvs.sk/media/a501/image/file/12/0651/mL9v.tajomstvo_jpg.jpg)
Chlieb Borodinskij od Ingy
![Chlieb Borodinskij](https://www.rtvs.sk/media/a501/image/file/1/0872/chlieb-borodinskij-pecie-cele-slovensko.jpg)
Osobná
výzva
![](https://www.rtvs.sk/media/a501/image/file/1/0865/inga-lobodenko-sutaziaci-pecie-cele-slovensko.jpg)
Recepty od Ingy
Ingrediencie
Cesto
- 320g ražná chlebová múka
- 215g ražná celozrnná múka
- 105g špaldová celozrnná múka
- 10g sušené droždie
- 2cl soľ
- 3cl sušený koriander
- 35g sladenka
- 75g melasa
- 430g voda
Cviklový tatarák so sleďom
- 250-300g uvarená cvikla
- 150-200g crème fraiche
- Soľ, čierne korenie, čerstvý chren, limetková šťava podľa chuti
- Sleď 2-3ks z balenia
Postup
- Všetko zmiešame, dáme do obdĺžnikovej formy vyslanej papierom na pečenie a necháme kysnúť kým zdvojnásobí objem
- Pečieme prvých 15 min. so záparou na 250 stupňov a ďalších 30-35 min. bez zápary na 200-225 stupňov
- Cviklu a sleďa nakrájame na 0.5cm kocky, pridáme ostatné suroviny a podávame s chlebom Borodinskij
![](https://www.rtvs.sk/media/a501/image/file/1/0865/inga-lobodenko-sutaziaci-pecie-cele-slovensko.jpg)
Inga
Inga pochádza z Litvy, ale od roku 2012 žije na Slovensku. Počas materskej dovolenky zvládla absolvovať aj niekoľko kurzov a jej špecialitou sú kombinácie netradičných chutí zákuskov.