![Tajomstvo mojej kuchyne](https://www.rtvs.sk/media/a501/image/file/12/0651/mL9v.tajomstvo_jpg.jpg)
Čičmiansky domček podľa Ingy
![Čičmiansky domček](https://www.rtvs.sk/media/a501/image/file/1/0872/torta-cicmiansky-domcek-pecie-cele-slovensko.jpg)
Kreatívna výzva
![](https://www.rtvs.sk/media/a501/image/file/1/0865/inga-lobodenko-sutaziaci-pecie-cele-slovensko.jpg)
Recepty od Ingy
Ingrediencie
Cesto
- 9 vajíčka
- 300g cukor
- 160g hladká múka
- 60g maslo
- 5g prášok do pečiva
- Vanilkový extrakt
Karamelizované jablká
- 4ks veľké jablká zelené
- 80g cukor
- 50g maslo
- 10g škorica
- 100g voda
Krém
- 800g mascarpone
- 560g šľahačka
- 130g práškový cukor
Ganache
- 725g čokoláda tmava
- 320g šľahačka
- 400g maslo
Postup
- Bielka vyšľaháme s polovicou cukru. Žĺtka vyšľaháme s druhou polovicou cukru
- Maslo roztopíme, pridáme vanilkový extrakt
- Muku a prášok do pečiva vymiešame, preosejeme, pridáme do vyšľahaných žĺtkov
- Nakoniec pridáme maslo a bielka vyšľahané
- Pečieme 30-40 min. na 175 stupňov
- Jablká ošúpeme a nakrájame na kocky 0.5 cm
- Cukor skaramelizujeme, pridáme maslo a škoricu
- Potom pridáme nakrájané jablká, vodu a dusíme až kým jablká budú mäkké. Precedíme
- Na krém všetky ingrediencie vyšľahať do tuhého krému
- Ganache - čokoládu roztopíme na vodnom kúpeli. Zohrejeme šľahačku a vylejeme ju na roztopenú čokoládu. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu, pridáme maslo a natrieme tortu
![](https://www.rtvs.sk/media/a501/image/file/1/0865/inga-lobodenko-sutaziaci-pecie-cele-slovensko.jpg)
Inga
Inga pochádza z Litvy, ale od roku 2012 žije na Slovensku. Počas materskej dovolenky zvládla absolvovať aj niekoľko kurzov a jej špecialitou sú kombinácie netradičných chutí zákuskov.