![Tajomstvo mojej kuchyne](https://www.rtvs.sk/media/a501/image/file/12/0651/mL9v.tajomstvo_jpg.jpg)
Rodný dom Ľudovíta Štúra podľa Adely
![Rodný dom Ľudovíta Štúra podľa Adely](https://www.rtvs.sk/media/a501/image/file/1/0902/adela-vinczeova-rodny-dom-ludovita-stura-pecie-cele-slovensko.jpg)
Kratívna
výzva
![](https://www.rtvs.sk/media/a501/image/file/1/0896/adela-vinceova.jpg)
Adela Vinczeová
Ingrediencie
Medové cesto pomarančové
- 350 g hladkej múky
- 50 g mandľovej múky
- 125 g masla
- 2 vajcia
- 160 g práškového cukru
- 125 g medu
- ½ ČL sódy bikarbóny
- 1 PL perníkového korenia
- 20 g strúhanej pomarančovej kôry
- 10 g strúhanej citrónovej kôry
Postup
- Hladkú, mandľovú múku a cukor preosejeme, pridáme sypké zložky koreniny, sódu bikarbónu, strúhanú pomarančovú a citrónovú kôru a premiešame
- Pridáme mierne nahriaty med, premiešame
- Pridáme nakrájané maslo a vajcia
- Vypracované cesto necháme zabalené odležať 24 hod
- Po odležaní vyvaľkáme na plát hrubý 3 – 5 mm, vykrajujeme medovníčky, ktoré ukladáme na vymastený plech, alebo mastný papier
- Pečieme 5 - 7 min pri teplote 220 -230 °C do svetlohnedej farby, teplovzdušná rúra 170 °C
- Po upečení ešte teplé potrieme rozšľahaným žĺtkom
- Necháme odležať do druhého dňa a zdobíme bielkovou glazúrou