Logo Pečie celé Slovensko

Cupcakes pre futbalistu od Ančí

Ančine cupcakes

Osobná
výzva

Anči z PCS

Recept od Ančí

Ingrediencie

Cesto

  • 120 g mandľovej múky
  • 120 g tapiokovej múky
  • ¾ ČL sódy bikarbóny
  • ½ ČL prášku do pečiva
  • 120 g kokosového cukru
  • 80 g kakaového prášku
  • 200 g kokosového pyré
  • 3 vajcia
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 120 g strúhanej cukety
  • 30 g lyofilizovaných malín
  • 50 g oleja

Krém na plnenie

  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 200 g bielej čokolády
  • 150 g kokosového pyré

Maslový krém na zdobenie

  • 500 g masla
  • 7 PL práškového cukru
  • 2 PL vanilkového extraktu
  • Zelená gélová farba

Dekorácie

  • 300 g fondánu
  • Gélová farba červená, čierna, zelená

Postup

  1. V miske spojíme mandľovú a tapiokovú múku, pridáme sódu, prášok do pečiva, kokosový cukor, kokosové mlieko, vajcia, vanilkový extrakt, strúhanú cuketu, lyofilizované maliny a vymiešame cesto, ktorým naplníme košíčky a dáme piecť na 20 minút na 170 stupňov.
  2. Vo vodnom kúpeli si roztopíme bielu čokoládu, pridáme kokosové pyré a vanilkový extrakt, naplníme cukrárske vrecko.
  3. Po upečení si urobíme v cupcakes otvory a plníme bielou čokoládou.
  4. Maslový krém si pripravíme vyšľahaním masla, pridaním cukru, vanilkového extraktu a zelenej farby.
  5. Naplníme cukrárske vrecko a ozdobnou špičkou nanášame na cupcakes.
Anči z PCS

Ančí

Anička pochádza z Novej Bane má tri deti. Pracovala ako veterinárka na rodinnej farme a venovala sa výrobe čerstvých a zrejúcich syrov z kravského mlieka.

Pozrieť si Ančine recepty