Logo Pečie celé Slovensko

Keksíky šťastia

keksíky šťastia z technickej výzvy

Technická výzva

porotkyňa Petra Tóth

Recept od Petry

Ingrediencie

Cesto na 36 kusov

  • 165 g bielok
  • 3/4 čl mandľového extraktu
  • 1/4 čl soli
  • 240 g polohrubej múky
  • 120 g cukru krupica
  • 120 g maslo

Zdobenie

  • biela poleva
  • Ruby čokoláda
  • olej
  • sušené lupene

Postup

Cesto na 36 kusov

  1. Rozohrejte si rúru na teplovzduch 170 stupňov.
  2. Bielka vyšľahajte do jemnej peny.
  3. Preosejte múku, soľ a cukor.
  4. Pridajte roztopené maslo a extrakt.
  5. Na silikónovú podložku naneste rovnomernú tenkú vrstvu hmoty a rozotrite do priemeru 8 cm pomocou malej kovovej špachtle.
  6. Robte po pároch na silikónovej podložke. Vždy na studenom plechu.
  7. Pečte 4-6 minút, hlavne ale musia byť okraje do zlatova a stred bez farby.
  8. Napíšte text na papierik.
  9. Okamžite po vybratí, vložte papierik do stredu a prehnite kruh na polovicu.
  10. Bruško keksíku položte na okraj poháru, tak aby spoj smeroval hore a keksík ohnite špicami dole.
  11. Dajte ho do formy na muffiny vychladnúť a udržať tvar.
  12. Keď budete mať všetky, vložte muffinový plech na 10 minút do rúry na 120 stupňov.
  13. Po vychladnutí ozdobte podľa predlohy.
  14. Z každého zdobenia po 4ks. Spolu odovzdávate 12ks.

Zdobenie

  1. Roztopte si polevu a čokoládu samostatne
  2. V prípade potreby pridajte olej pre jemnejšiu konzistenciu
  3. Dozdobte podľa predlohy