Logo Pečie celé Slovensko

Veselá donutková kytica

Veselá donutková kytica

Kreatívna
výzva

Tetiana z PCS

Recept od Tetiany

Ingrediencie

Pusinky

  • 100 g vaječného bielka
  • 150 g kryštálového cukru
  • 50 g práškového cukru
  • Citrónová šťava

Donuts

  • 90 g múky
  • 20 g kakaa
  • 75 g kryštálového cukru
  • ¼ lyžičky sódy bikarbóny
  • 3 g kypriaceho prášku
  • 1 vajce
  • 75 g acidofilného mlieka 3,5%
  • vanilková esencia
  • krém
  • 80 g masla
  • 30 g mliečnej čokolády
  • 120 g krémového syra

Čokoladová poleva

  • 200 g čokolády
  • 10 g oleja
  • 10 g kakaového masla

Lízatko

  • 200 g špeciálnej cukrovej hmoty na tvarovanie
  • 300 g jahôdy

Na ozdobenie

  • Jedla farba (žltá, modrá, ružová fialová)

Postup

  1. Pusinky - v miske zmiešame bielky, cukor a citrónovú šťavu, položíme na vodný kúpeľ. Miešame, kým sa cukor neroztopí. Nalejte do misky mixéra a šľahame do zhustnutia. Ku koncu pridáme práškový cukor. Pridame jedlé farby a preložíme do cukrárskeho vrecka. Spravíme pusinky. Dáme do rúry piecť pri teplote 80-90 stupňov na 1 - 1,5 hod.
  2. Donuty - v miske mixéra vyšľaháme vajcia s cukrom, pridáme maslo a acidofilné mlieko. Vmiešame suché suroviny. Vylejeme do formy a pečieme 25-30 minút pri teplote 160 stupňov. Po vychladnutí koláč rozdrobíme. Zvlášť vyšľaháme smotanový syr a maslo, pridáme roztopenú čokoládu a dáme do formy. Necháme vychladnúť.
  3. Čokoládu rozpustíme, pridáme olej, kakaové maslo a fialové farbivo, zapichneme špajdľu a namočíme do nej donuty.
  4. Lízanky - roztopíme špeciálnu cukrovú hmotu na tvarovanie, pridáme žlté farbivo, nalejeme na silikónovú podložku a vytvarujeme lízanky.
  5. Ovocie v čokoláde - jahody umyjeme, osušíme. Roztopíme čokoládu, pridáme modrú a ružovú farbu. Jahody namočíme do čokolády a posypeme farebným cukrom.
Tetiana z PCS

Tetiana

Tánička pochádza z Ukrajiny, ale na Slovensku žije už takmer 5 rokov. Do šou ju prihlásila kamarátka, ktorá obdivuje jej jedinečné torty.

Pozrieť si Tetianine recepty