Logo Pečie celé Slovensko

Popis

Ingrediencie

Cesto
  • 5 vajec
  • 150 g kryštálového cukru
  • 140 g hladkej múky
  • 20 g kakaa
  • 5 PL oleja
  • Štipka soli
Plnka
  • 2 ks pudingového prášku
  • 0,6 l mlieka
  • 2 ks vanilkový cukor
  • 375 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • 500 g višne (mrazené alebo kompót)
Na ozdobenie
  • 1 kg modelovacej hmoty
  • Farby modrá, červená, hnedá, čierna, telová, žltá

Postup

  1. Korpus - bielky so soľou vyšľaháme na najvyššom stupni. Akonáhle je sneh takmer hotový, po častiach (na 3 x ) prisypávame cukor a stále šľaháme. Sneh s cukrom musíme dostatočne vyšľahať (cca 5 min.). Do hotového pevného snehu postupne zašľaháme žĺtky a olej na miernych otáčkach. Pridať 1 žĺtok, prešľahať, 1 lyžicu oleja, prešľahať.... opakujeme 5 x. Múku a kakao cez sitko vsypeme na žĺtkovo-snehovú zmes a vareškou opatrne premiešame. Pečieme pri 150 °C cca 30 minút.
  2. Na plnku uvaríme pudingový prášok s mliekom, vanilkovým cukrom. Necháme vychladnúť. Vymiešame maslo, práškový cukor. Postupne primiešame vychladnutý puding.
  3. Korpus prekrojíme, naplníme plnkou, dáme ovocie, na vrch a boky natrieme krém. Ozdobíme postavičkami, ktoré vyrobíme z modelovacej hmoty.

Ingrediencie

Cesto
  • 5 vajec
  • 150 g kryštálového cukru
  • 140 g hladkej múky
  • 20 g kakaa
  • 5 PL oleja
  • Štipka soli
Plnka
  • 2 ks pudingového prášku
  • 0,6 l mlieka
  • 2 ks vanilkový cukor
  • 375 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • 500 g višne (mrazené alebo kompót)
Na ozdobenie
  • 1 kg modelovacej hmoty
  • Farby modrá, červená, hnedá, čierna, telová, žltá

Postup

  1. Korpus - bielky so soľou vyšľaháme na najvyššom stupni. Akonáhle je sneh takmer hotový, po častiach (na 3 x ) prisypávame cukor a stále šľaháme. Sneh s cukrom musíme dostatočne vyšľahať (cca 5 min.). Do hotového pevného snehu postupne zašľaháme žĺtky a olej na miernych otáčkach. Pridať 1 žĺtok, prešľahať, 1 lyžicu oleja, prešľahať.... opakujeme 5 x. Múku a kakao cez sitko vsypeme na žĺtkovo-snehovú zmes a vareškou opatrne premiešame. Pečieme pri 150 °C cca 30 minút.
  2. Na plnku uvaríme pudingový prášok s mliekom, vanilkovým cukrom. Necháme vychladnúť. Vymiešame maslo, práškový cukor. Postupne primiešame vychladnutý puding.
  3. Korpus prekrojíme, naplníme plnkou, dáme ovocie, na vrch a boky natrieme krém. Ozdobíme postavičkami, ktoré vyrobíme z modelovacej hmoty.