Logo Pečie celé Slovensko

Popis

Ingrediencie

Vanilková zmrzlina
  • 3 žĺtky
  • 150 g kryštálového cukru
  • 750 g smotany na šľahanie
  • 1 vanilkový lusk
Malinová zmrzlina s červeným vínom
  • 250 g kryštálového cukru
  • 200 g kvalitného červeného vína
  • 350 g malinového pyré
Rýchla roláda, ktorá nepraská
  • 5 vajec
  • 2 PL kryštálového cukru
  • 3 PL hladkej múky
  • ½ kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 PL kakaa
Taliansky meringue
  • 4 bielky
  • 200 g cukru

Postup

  1. Vanilková zmrzlina - všetko spolu povaríme na 84 stupňov, odstavíme a necháme vychladnúť. Vyberieme vanilku, premixujeme a dáme do zmrzlinovača.
  2. Malinová zmrzlina s vínom - víno s cukrom prevaríme , aby sa uvoľnil a vyprchal alkohol. Spojíme s pyré, premixujeme a necháme vychladnúť. Dáme do zmrzlinovča.
  3. Rýchla roláda - bielky vyšľaháme na polotuhý sneh, následne pridáme cukor a došľaháme do tuha. Do snehu pridáme žĺtky, zašľaháme, a potom už len ručne metličkou primiešame múku, kakao a kypriaci prášok do pečiva. Pečieme na papieri na pečenie, ktorý postriekame olejom a pečieme na 180 stupňov 8 – 10 minút. Vychladnutý plát natrieme domácim malinovým lekvárom, stočíme do rolády a nakrájame.
  4. Taliansky meringue - bielky s cukrom nad parou rozpustíme, aby sme medzi prstami necítili kryštáliky cukru. Dáme do mixéra a šľaháme do hustej peny.
  5. Skladanie torty - misku si vystelieme potravinovou fóliou a vyložíme ju roládkami. Navrstvíme zmrzliny do plna a na vrch pokladáme znovu roládky. Dáme zatuhnúť do mrazničky. Zamrazenú tortu potierame meringom a môžeme pre efekt zvýrazniť ešte flambovacou pištoľou.
Vanilková zmrzlina
  • 3 žĺtky
  • 150 g kryštálového cukru
  • 750 g smotany na šľahanie
  • 1 vanilkový lusk
Malinová zmrzlina s červeným vínom
  • 250 g kryštálového cukru
  • 200 g kvalitného červeného vína
  • 350 g malinového pyré
Rýchla roláda, ktorá nepraská
  • 5 vajec
  • 2 PL kryštálového cukru
  • 3 PL hladkej múky
  • ½ kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 PL kakaa
Taliansky meringue
  • 4 bielky
  • 200 g cukru
  1. Vanilková zmrzlina - všetko spolu povaríme na 84 stupňov, odstavíme a necháme vychladnúť. Vyberieme vanilku, premixujeme a dáme do zmrzlinovača.
  2. Malinová zmrzlina s vínom - víno s cukrom prevaríme , aby sa uvoľnil a vyprchal alkohol. Spojíme s pyré, premixujeme a necháme vychladnúť. Dáme do zmrzlinovča.
  3. Rýchla roláda - bielky vyšľaháme na polotuhý sneh, následne pridáme cukor a došľaháme do tuha. Do snehu pridáme žĺtky, zašľaháme, a potom už len ručne metličkou primiešame múku, kakao a kypriaci prášok do pečiva. Pečieme na papieri na pečenie, ktorý postriekame olejom a pečieme na 180 stupňov 8 – 10 minút. Vychladnutý plát natrieme domácim malinovým lekvárom, stočíme do rolády a nakrájame.
  4. Taliansky meringue - bielky s cukrom nad parou rozpustíme, aby sme medzi prstami necítili kryštáliky cukru. Dáme do mixéra a šľaháme do hustej peny.
  5. Skladanie torty - misku si vystelieme potravinovou fóliou a vyložíme ju roládkami. Navrstvíme zmrzliny do plna a na vrch pokladáme znovu roládky. Dáme zatuhnúť do mrazničky. Zamrazenú tortu potierame meringom a môžeme pre efekt zvýrazniť ešte flambovacou pištoľou.