Ananásové pokušenie podľa Mariána
2 hod.
Popis
Ingrediencie
Cesto
- 600 g ananásového kompótu
- 450 g polohrubej múky
- 160 g kryštálového cukru
- 3 vajcia
- 3 KL jedlej sódy
- 1,5 prášku do pečiva
- 2 dcl rumu
Na ozdobenie
- 200 g vlašských orechov
- 100 g čokolády
Plnka
- 500 g mascarpone
- 2 ks pudingového prášku
- 800 ml kokosového mlieka
- 100 g kryštálového cukru
- 2 ks vanilkového cukru
Postup
- Ananásový kompót v mixéri rozmixujeme na pyré. Zmiešame s vajíčkami, múkou, cukrom, sódou a práškom do pečiva.
- Pečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu cca 20 minút na 170 stupňoch.
- Necháme vychladnúť. Po vychladnutí potrieme rumom.
- Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme puding. Po vychladnutí zmiešame s mascarpone a natrieme na korpus.
- Ozdobíme pekanovými orechmi a strúhanou čokoládou.
Cesto
- 600 g ananásového kompótu
- 450 g polohrubej múky
- 160 g kryštálového cukru
- 3 vajcia
- 3 KL jedlej sódy
- 1,5 prášku do pečiva
- 2 dcl rumu
Na ozdobenie
- 200 g vlašských orechov
- 100 g čokolády
Plnka
- 500 g mascarpone
- 2 ks pudingového prášku
- 800 ml kokosového mlieka
- 100 g kryštálového cukru
- 2 ks vanilkového cukru
- Ananásový kompót v mixéri rozmixujeme na pyré. Zmiešame s vajíčkami, múkou, cukrom, sódou a práškom do pečiva.
- Pečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu cca 20 minút na 170 stupňoch.
- Necháme vychladnúť. Po vychladnutí potrieme rumom.
- Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme puding. Po vychladnutí zmiešame s mascarpone a natrieme na korpus.
- Ozdobíme pekanovými orechmi a strúhanou čokoládou.