Aničkin plech plný spomienok
2 hod.
Popis
Ingrediencie
Cesto
- 200 g špaldovej hladkej múky
- 150 g práškového cukru
- 3 ČL sódy bikarbóny
- 3 vajcia
- 3 PL holandského kakaa
- 80 g čokolády (obsah kakaa min 50%)
- 400 g krémového tvarohu
- 50 ml oleja
- 80 g masla
Mandľové cesto
- 200 g zmäknutého masla
- 160 g trstinového cukru
- 4 vajcia
- 200 g mandľovej múky
Na vrch
- 400 g mrazených ríbezlí (mix čierne a červené)
- 100 g mandľové lupienky
Na ozdobenie
- 100 g čerstvých ríbezlí
- Práškový cukor
Postup
- Čokoládu s maslom si rozpustíme vo vodnom kúpeli.
- Všetky prísady do čokoládového cesta spolu s rozpustenou čokoládou a maslom si dáme do jednej misky a ručne vymiešame metličkou. Vylejeme na plech (3040cm) vystlaný papierom na pečenie a uhladíme.
- Maslo s cukrom vymiešame do peny, potom po jednom vmiešame vajíčka. Nakoniec primiešame mandľovú múku. Toto cesto buď v kopčekoch, alebo pomocou cukrárskeho vrecka nanášame na čokoládové cesto.
- Na záver posypeme mrazenými ríbezľami, ktoré sme najprv nechali odmraziť, aby stiekli zo šťavy, pretože prebytočná šťava pri pečení by nám znehodnotila koláč.
- Na ríbezle posypeme mandľové lupienky a dáme piecť pri teplote 175-180 stupňov 40-50minút.
Cesto
- 200 g špaldovej hladkej múky
- 150 g práškového cukru
- 3 ČL sódy bikarbóny
- 3 vajcia
- 3 PL holandského kakaa
- 80 g čokolády (obsah kakaa min 50%)
- 400 g krémového tvarohu
- 50 ml oleja
- 80 g masla
Mandľové cesto
- 200 g zmäknutého masla
- 160 g trstinového cukru
- 4 vajcia
- 200 g mandľovej múky
Na vrch
- 400 g mrazených ríbezlí (mix čierne a červené)
- 100 g mandľové lupienky
Na ozdobenie
- 100 g čerstvých ríbezlí
- Práškový cukor
- Čokoládu s maslom si rozpustíme vo vodnom kúpeli.
- Všetky prísady do čokoládového cesta spolu s rozpustenou čokoládou a maslom si dáme do jednej misky a ručne vymiešame metličkou. Vylejeme na plech (3040cm) vystlaný papierom na pečenie a uhladíme.
- Maslo s cukrom vymiešame do peny, potom po jednom vmiešame vajíčka. Nakoniec primiešame mandľovú múku. Toto cesto buď v kopčekoch, alebo pomocou cukrárskeho vrecka nanášame na čokoládové cesto.
- Na záver posypeme mrazenými ríbezľami, ktoré sme najprv nechali odmraziť, aby stiekli zo šťavy, pretože prebytočná šťava pri pečení by nám znehodnotila koláč.
- Na ríbezle posypeme mandľové lupienky a dáme piecť pri teplote 175-180 stupňov 40-50minút.