Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Ázijské rezance podľa Lucky

Ázijské rezance podľa Lucky

Popis

Ingrediencie

Jedlo torta
  • 12 vajec
  • 360 g práškového cukru
  • 330 g hladkej múky
  • 2 kypriace prášky do pečiva
  • 30 g kakaa
  • 120 ml oleja
  • štipka soli
Plnka I
  • 500 g masla
  • 200 g mletých orechov
  • 200 g práškového cukru
  • 150 ml horúceho mlieka
  • Vanilková pasta
  • 0,5 dcl whisky
Plnka II
  • 400 g horkej čokolády
  • 200 g 40% šľahačkovej smotany
  • 1 PL želatíny
  • 30 g glukózy
Ostatné
  • 200g domáce orieškového praliné
Na ozdobu
  • 1,5 kg poťahovej hmoty bielej farby
  • Jedlé fixky /červená, čierna
  • Potravinové farby/ hnedá, červená, zelená, čierna

Postup

  1. Vajcia oddelíme, v mixéri vyšľaháme bielky s cukrom do tuhej peny a následne pridáme žĺtky a olej, zapracujeme. Mixér vypneme a ručne primiešame všetky sypké suroviny , ktoré sme preosiali. Rozdelíme do dvoch foriem a pečieme cca 45 min-50 min na 150 stupňov. Vychladnuté korpusy rozkrojíme na 3 časti - máme 6 korpusov.
  2. Plnka I - nastrúhané orechy zalejeme vriacim mliekom a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme vanilku, orechy a nakoniec whisky.
  3. Plnka II - šľahačku s glukózou rozpustíme, pridáme napučanú želatínu. Rozpustíme, zalejeme ňou čokoládu a vymixujeme ponorným mixérom. Dáme schladiť a následne vyšľaháme do krému.
Jedlo torta
  • 12 vajec
  • 360 g práškového cukru
  • 330 g hladkej múky
  • 2 kypriace prášky do pečiva
  • 30 g kakaa
  • 120 ml oleja
  • štipka soli
Plnka I
  • 500 g masla
  • 200 g mletých orechov
  • 200 g práškového cukru
  • 150 ml horúceho mlieka
  • Vanilková pasta
  • 0,5 dcl whisky
Plnka II
  • 400 g horkej čokolády
  • 200 g 40% šľahačkovej smotany
  • 1 PL želatíny
  • 30 g glukózy
Ostatné
  • 200g domáce orieškového praliné
Na ozdobu
  • 1,5 kg poťahovej hmoty bielej farby
  • Jedlé fixky /červená, čierna
  • Potravinové farby/ hnedá, červená, zelená, čierna
  1. Vajcia oddelíme, v mixéri vyšľaháme bielky s cukrom do tuhej peny a následne pridáme žĺtky a olej, zapracujeme. Mixér vypneme a ručne primiešame všetky sypké suroviny , ktoré sme preosiali. Rozdelíme do dvoch foriem a pečieme cca 45 min-50 min na 150 stupňov. Vychladnuté korpusy rozkrojíme na 3 časti - máme 6 korpusov.
  2. Plnka I - nastrúhané orechy zalejeme vriacim mliekom a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme vanilku, orechy a nakoniec whisky.
  3. Plnka II - šľahačku s glukózou rozpustíme, pridáme napučanú želatínu. Rozpustíme, zalejeme ňou čokoládu a vymixujeme ponorným mixérom. Dáme schladiť a následne vyšľaháme do krému.