Ázijské rezance podľa Lucky
Popis
Ingrediencie
Jedlo torta
- 12 vajec
- 360 g práškového cukru
- 330 g hladkej múky
- 2 kypriace prášky do pečiva
- 30 g kakaa
- 120 ml oleja
- štipka soli
Plnka I
- 500 g masla
- 200 g mletých orechov
- 200 g práškového cukru
- 150 ml horúceho mlieka
- Vanilková pasta
- 0,5 dcl whisky
Plnka II
- 400 g horkej čokolády
- 200 g 40% šľahačkovej smotany
- 1 PL želatíny
- 30 g glukózy
Ostatné
- 200g domáce orieškového praliné
Na ozdobu
- 1,5 kg poťahovej hmoty bielej farby
- Jedlé fixky /červená, čierna
- Potravinové farby/ hnedá, červená, zelená, čierna
Postup
- Vajcia oddelíme, v mixéri vyšľaháme bielky s cukrom do tuhej peny a následne pridáme žĺtky a olej, zapracujeme. Mixér vypneme a ručne primiešame všetky sypké suroviny , ktoré sme preosiali. Rozdelíme do dvoch foriem a pečieme cca 45 min-50 min na 150 stupňov. Vychladnuté korpusy rozkrojíme na 3 časti - máme 6 korpusov.
- Plnka I - nastrúhané orechy zalejeme vriacim mliekom a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme vanilku, orechy a nakoniec whisky.
- Plnka II - šľahačku s glukózou rozpustíme, pridáme napučanú želatínu. Rozpustíme, zalejeme ňou čokoládu a vymixujeme ponorným mixérom. Dáme schladiť a následne vyšľaháme do krému.
Jedlo torta
- 12 vajec
- 360 g práškového cukru
- 330 g hladkej múky
- 2 kypriace prášky do pečiva
- 30 g kakaa
- 120 ml oleja
- štipka soli
Plnka I
- 500 g masla
- 200 g mletých orechov
- 200 g práškového cukru
- 150 ml horúceho mlieka
- Vanilková pasta
- 0,5 dcl whisky
Plnka II
- 400 g horkej čokolády
- 200 g 40% šľahačkovej smotany
- 1 PL želatíny
- 30 g glukózy
Ostatné
- 200g domáce orieškového praliné
Na ozdobu
- 1,5 kg poťahovej hmoty bielej farby
- Jedlé fixky /červená, čierna
- Potravinové farby/ hnedá, červená, zelená, čierna
- Vajcia oddelíme, v mixéri vyšľaháme bielky s cukrom do tuhej peny a následne pridáme žĺtky a olej, zapracujeme. Mixér vypneme a ručne primiešame všetky sypké suroviny , ktoré sme preosiali. Rozdelíme do dvoch foriem a pečieme cca 45 min-50 min na 150 stupňov. Vychladnuté korpusy rozkrojíme na 3 časti - máme 6 korpusov.
- Plnka I - nastrúhané orechy zalejeme vriacim mliekom a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme vanilku, orechy a nakoniec whisky.
- Plnka II - šľahačku s glukózou rozpustíme, pridáme napučanú želatínu. Rozpustíme, zalejeme ňou čokoládu a vymixujeme ponorným mixérom. Dáme schladiť a následne vyšľaháme do krému.