Bonboniéra na Valentína
2 hod.
Popis
Ingrediencie
Suroviny
- 250 g bielej čokolády
- Štipka soli
- 200 g čili čokolády
- 70 g trstinového cukru
- 20 g masla
- 200 ml smotana na šľahanie 33%
- 1 ČL mletej údenej papriky
- 1 ČL mletého čili
- 50 g horkej čokolády
Ostatné
- Biele farbivo
- Červené farbivo
- Zlatý prášok
- Sušené lupienky kvetov
Postup
- Plnka - v hrnci si rozpustíme cukor s maslom, a potom pridáme 150 ml smotany. Necháme chvíľu povariť a pridáme troška soli, a potom dáme chladiť. Ak sa trocha vychladí, pridáme 50 g bielej čokolády.
- Bonbón – 150 g bielej čokolády dáme roztopiť nad vodným kúpeľom na 45 stupňov, potom dáme misku preč a pridáme 50 g bielej čokolády a poriadne premiešame.
- Silikónovú formu si nachystáme a natrieme si vnútro bielim farbivom a troška posypeme zlatým práškom.
- Keď čokoláda trocha vychladla, tak ju premiešame a odmeriame teplotu, musí mať cca 28 stupňov. Potom čokoládu nalejeme do formy a necháme trocha stuhnúť cca 2 minúty. Formu obrátime, vyklopíme zvyšnú čokoládu a dáme chladiť. Po vychladnutí naplníme formy karamelom a zase dáme stuhnúť. Na záver si formy zalejeme čokoládou a poslednýkrát dáme chladiť. Po vyklopení ozdobíme sušeným lupeňom.
- Čili bonbón – 50 ml smotany si dáme ohriať, pridáme mletú údenú papriku a mleté čili, poriadne premiešame, pridáme 50 g horkej čokolády, poriadne premiešame a dáme chladiť.
- 150 g čili čokolády dáme roztopiť nad vodným kúpeľom na 45 stupňov, potom dáme misku preč, pridáme 50 g čili čokolády a poriadne premiešame.
- Silikónovú formu si nachystáme a natrieme si vnútro bielo-červeným farbivom.
- Keď je čokoláda trochu vychladená, tak ju premiešame a odmeriame teplotu, musí mať cca 28 stupňov. Potom čokoládu nalejeme do formy a necháme trocha stuhnúť cca 2 minúty. potom si formu obrátime, vyklopíme prebytočnú čokoládu a dáme chladiť. Po vychladení naplníme formy čili plnkou a zase dáme stuhnúť. Na záver si formy zalejeme čokoládou a poslednýkrát dáme chladiť.
- Na záver si dáme bonbóny do košíčkov a naukladáme do krabičky.
Suroviny
- 250 g bielej čokolády
- Štipka soli
- 200 g čili čokolády
- 70 g trstinového cukru
- 20 g masla
- 200 ml smotana na šľahanie 33%
- 1 ČL mletej údenej papriky
- 1 ČL mletého čili
- 50 g horkej čokolády
Ostatné
- Biele farbivo
- Červené farbivo
- Zlatý prášok
- Sušené lupienky kvetov
- Plnka - v hrnci si rozpustíme cukor s maslom, a potom pridáme 150 ml smotany. Necháme chvíľu povariť a pridáme troška soli, a potom dáme chladiť. Ak sa trocha vychladí, pridáme 50 g bielej čokolády.
- Bonbón – 150 g bielej čokolády dáme roztopiť nad vodným kúpeľom na 45 stupňov, potom dáme misku preč a pridáme 50 g bielej čokolády a poriadne premiešame.
- Silikónovú formu si nachystáme a natrieme si vnútro bielim farbivom a troška posypeme zlatým práškom.
- Keď čokoláda trocha vychladla, tak ju premiešame a odmeriame teplotu, musí mať cca 28 stupňov. Potom čokoládu nalejeme do formy a necháme trocha stuhnúť cca 2 minúty. Formu obrátime, vyklopíme zvyšnú čokoládu a dáme chladiť. Po vychladnutí naplníme formy karamelom a zase dáme stuhnúť. Na záver si formy zalejeme čokoládou a poslednýkrát dáme chladiť. Po vyklopení ozdobíme sušeným lupeňom.
- Čili bonbón – 50 ml smotany si dáme ohriať, pridáme mletú údenú papriku a mleté čili, poriadne premiešame, pridáme 50 g horkej čokolády, poriadne premiešame a dáme chladiť.
- 150 g čili čokolády dáme roztopiť nad vodným kúpeľom na 45 stupňov, potom dáme misku preč, pridáme 50 g čili čokolády a poriadne premiešame.
- Silikónovú formu si nachystáme a natrieme si vnútro bielo-červeným farbivom.
- Keď je čokoláda trochu vychladená, tak ju premiešame a odmeriame teplotu, musí mať cca 28 stupňov. Potom čokoládu nalejeme do formy a necháme trocha stuhnúť cca 2 minúty. potom si formu obrátime, vyklopíme prebytočnú čokoládu a dáme chladiť. Po vychladení naplníme formy čili plnkou a zase dáme stuhnúť. Na záver si formy zalejeme čokoládou a poslednýkrát dáme chladiť.
- Na záver si dáme bonbóny do košíčkov a naukladáme do krabičky.