Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Bonboniéra od Lucky

Bonboniéra od Lucky

Popis

Ingrediencie

Suroviny
  • 1 kg mliečnej kvalitnej čokolády
  • 100 g kakaového masla
  • Farby na čokoládu
Kávová plnka s rumom
  • 150 g bielej čokolády
  • 75 g smotany na šľahanie 33%
  • 75 g masla
  • 1 PL instantnej kávy
  • 20 g rumu
Jahodová plnka s ginom
  • 150 g bielej čokolády
  • 50 g masla
  • 50 g smotany na šľahanie 33%
  • 10 g lyofilizovaných jahôd
  • 20 g ginu

Postup

  1. Čokoládu si vytemperujeme v mikrovlnke na 45 stupňov a následne schladíme na pracovnú teplotu.
  2. Kakaové maslo si rozpustíme a zmiešame s farbou.
  3. Formy si dekorujeme farebným maslo, každú vrstvu necháme zatuhnúť.
  4. Vytemperovanú čokoládu nalejeme do formy, vytrasieme bublinky a čokoládu vylejeme. Vo forme nám zostane čokoládová škrupinka, ktorú necháme zatuhnúť.
  5. Kávová plnka s rumom - smotanu s maslom a kávou prevaríme a nalejeme na čokoládu. Ponorným mixérom vymixujeme, pridáme rum a hotovú plnku dáme schladiť.
  6. Jahodová plnka s ginom - smotanu s maslom prevaríme, nalejeme na čokoládu, vymixujeme, pridáme gin a rozdrvené jahody. Necháme vychladnúť.
  7. Plnenie - vychladnutú plníme do 2/3 výšky pralinky a znovu necháme jemne zatuhnúť. Pralinky uzatvárame vytemperovanou čokoládou a špachtľou stiahneme prebytočnú vrstvu.

Ingrediencie

Suroviny
  • 1 kg mliečnej kvalitnej čokolády
  • 100 g kakaového masla
  • Farby na čokoládu
Kávová plnka s rumom
  • 150 g bielej čokolády
  • 75 g smotany na šľahanie 33%
  • 75 g masla
  • 1 PL instantnej kávy
  • 20 g rumu
Jahodová plnka s ginom
  • 150 g bielej čokolády
  • 50 g masla
  • 50 g smotany na šľahanie 33%
  • 10 g lyofilizovaných jahôd
  • 20 g ginu

Postup

  1. Čokoládu si vytemperujeme v mikrovlnke na 45 stupňov a následne schladíme na pracovnú teplotu.
  2. Kakaové maslo si rozpustíme a zmiešame s farbou.
  3. Formy si dekorujeme farebným maslo, každú vrstvu necháme zatuhnúť.
  4. Vytemperovanú čokoládu nalejeme do formy, vytrasieme bublinky a čokoládu vylejeme. Vo forme nám zostane čokoládová škrupinka, ktorú necháme zatuhnúť.
  5. Kávová plnka s rumom - smotanu s maslom a kávou prevaríme a nalejeme na čokoládu. Ponorným mixérom vymixujeme, pridáme rum a hotovú plnku dáme schladiť.
  6. Jahodová plnka s ginom - smotanu s maslom prevaríme, nalejeme na čokoládu, vymixujeme, pridáme gin a rozdrvené jahody. Necháme vychladnúť.
  7. Plnenie - vychladnutú plníme do 2/3 výšky pralinky a znovu necháme jemne zatuhnúť. Pralinky uzatvárame vytemperovanou čokoládou a špachtľou stiahneme prebytočnú vrstvu.