Bonboniéra od Lucky
2 hod.
Popis
Ingrediencie
Suroviny
- 1 kg mliečnej kvalitnej čokolády
- 100 g kakaového masla
- Farby na čokoládu
Kávová plnka s rumom
- 150 g bielej čokolády
- 75 g smotany na šľahanie 33%
- 75 g masla
- 1 PL instantnej kávy
- 20 g rumu
Jahodová plnka s ginom
- 150 g bielej čokolády
- 50 g masla
- 50 g smotany na šľahanie 33%
- 10 g lyofilizovaných jahôd
- 20 g ginu
Postup
- Čokoládu si vytemperujeme v mikrovlnke na 45 stupňov a následne schladíme na pracovnú teplotu.
- Kakaové maslo si rozpustíme a zmiešame s farbou.
- Formy si dekorujeme farebným maslo, každú vrstvu necháme zatuhnúť.
- Vytemperovanú čokoládu nalejeme do formy, vytrasieme bublinky a čokoládu vylejeme. Vo forme nám zostane čokoládová škrupinka, ktorú necháme zatuhnúť.
- Kávová plnka s rumom - smotanu s maslom a kávou prevaríme a nalejeme na čokoládu. Ponorným mixérom vymixujeme, pridáme rum a hotovú plnku dáme schladiť.
- Jahodová plnka s ginom - smotanu s maslom prevaríme, nalejeme na čokoládu, vymixujeme, pridáme gin a rozdrvené jahody. Necháme vychladnúť.
- Plnenie - vychladnutú plníme do 2/3 výšky pralinky a znovu necháme jemne zatuhnúť. Pralinky uzatvárame vytemperovanou čokoládou a špachtľou stiahneme prebytočnú vrstvu.
Suroviny
- 1 kg mliečnej kvalitnej čokolády
- 100 g kakaového masla
- Farby na čokoládu
Kávová plnka s rumom
- 150 g bielej čokolády
- 75 g smotany na šľahanie 33%
- 75 g masla
- 1 PL instantnej kávy
- 20 g rumu
Jahodová plnka s ginom
- 150 g bielej čokolády
- 50 g masla
- 50 g smotany na šľahanie 33%
- 10 g lyofilizovaných jahôd
- 20 g ginu
- Čokoládu si vytemperujeme v mikrovlnke na 45 stupňov a následne schladíme na pracovnú teplotu.
- Kakaové maslo si rozpustíme a zmiešame s farbou.
- Formy si dekorujeme farebným maslo, každú vrstvu necháme zatuhnúť.
- Vytemperovanú čokoládu nalejeme do formy, vytrasieme bublinky a čokoládu vylejeme. Vo forme nám zostane čokoládová škrupinka, ktorú necháme zatuhnúť.
- Kávová plnka s rumom - smotanu s maslom a kávou prevaríme a nalejeme na čokoládu. Ponorným mixérom vymixujeme, pridáme rum a hotovú plnku dáme schladiť.
- Jahodová plnka s ginom - smotanu s maslom prevaríme, nalejeme na čokoládu, vymixujeme, pridáme gin a rozdrvené jahody. Necháme vychladnúť.
- Plnenie - vychladnutú plníme do 2/3 výšky pralinky a znovu necháme jemne zatuhnúť. Pralinky uzatvárame vytemperovanou čokoládou a špachtľou stiahneme prebytočnú vrstvu.