Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Bonboniéra pre bosorky

Bonboniéra pre bosorky

Popis

Ingrediencie

Čokoládová škrupinka
  • 300 g horkej čokolády Callebaut 54,5%
  • 300 g zlatej karamelovej čokolády Callebaut
  • 10 g kakaového masla
  • Štipka červenej práškovej potravinárskej farby
  • Śtipka zelenej práškovej potravinárskej farby
  • Štipka bielej práškovej potravinárskej farby
  • Štipka čiernej práškovej portravinárskej farby
  • Strieborný potravinársky sprej
  • Zlatý potravinársky sprej
Chrumkavá mätovo quinoa plnka
  • 20 g puffovanej quinoi
  • 50 g kryštálového cukru
  • 2-3 kvapky créme de menthe príchute
Pekanové praliné s whiskey
  • 150 g pekanových orechov
  • 112,5 g kryštálového cukru
  • 2 PL vody
  • Štipka soli
  • 60 ml whiskey
Griotkový kaviár
  • 100 ml griotky (višňového likéru)
  • 80 g višňového pyré
  • 1 balíček VEGE gélu
  • 250 ml studeného rastlinného oleja
Kokosový karamel
  • 100 g kryštálového cukru
  • 2 PL vody
  • 60 ml kokosového krému
  • 45 g kokosového tuku
  • 30 g strúhaného kokosu
  • 1 ČL kokosovej arómy

Postup

  1. Na pekanové praliné rozohrejeme rúru na 180 stupňov a pečieme pekanové orechy cca 8 minút.
  2. V hrnci zmiešame cukor s vodou, privedieme k varu. Keď začne hnednúť, pridáme pekanové orechy a soľ a orechy dobre obalíme v karameli. Hneď ich vylejeme na silikónovú podložku alebo papier na pečenie. Necháme vychladnúť
  3. Pekany s karamelom nalámeme do mixéra a mixujeme, kým sa nevytvorí rovnomerná pasta. Primiešame whiskey a dáme do cukrárskeho vrecúška.
  4. Na chrumkavú quinou v hrnci zmiešame cukor s vodou a privedieme k varu. Keď sa cukor trošku zredukuje na sirup, pridáme quinou a miešame, kým sa cukor neskryštalizuje. Necháme vychladnúť a pridáme mätovú arómu. Quinou trošku podrvíme, aby sa lepšie dávkovala do praliniek
  5. Na griotkový kaviár zmiešame pyré s griotkou v hrnci spolu s vege gélom. Postupujeme podľa návodu na prípravu vege gélu. Necháme trochu vychladnúť a prelejeme do dávkovacej fľaše. Do veľmi studeného oleja postupne kvapkáme griotkovú zmes, občas premiešame, aby sa guľôčky nezlepili. Kaviár scedíme a prepláchneme vodou, necháme úplne odkvapkať.
  6. Na kokosový karamel skaramelizujeme cukor s trochou vody, pridáme kokosový tuk, chvíľku povaríme a pridáme kokosový krém. Na záver pridáme strúhaný kokos a arómu, necháme vychladnúť.
  7. Rozpustíme si kakaové maslo, zafarbíme ho práškovou farbou a štetcom ho nanesieme do pripravených pralinkových formičiek. Formy prestriekame zlatou a striebornou farbou.
  8. 200 g horkej čokolády vo vodnej kúpeli zohrejeme na 47-50 stupňov, kým sa úplne nerozpustí. Odstránime z kúpeľa a pridáme 100 g tej istej čokolády, dôkladne rozmiešame a schladíme na 27 stupňov za občasného miešania.
  9. Čokoládu zohrejeme na 34 stupňov a naplníme ňou pralinkové formičky. Formu pár krát pobúchame, aby sme sa zbavili bubliniek. Prebytok čokolády vylejeme a formu pootáčame, aby sa vytvorila škrupinka. Necháme vytuhnúť.
  10. Škrupinky naplníme plnkami a zalejeme čokoládou. Zarovnáme špachtľou a necháme znova vytuhnúť.
  11. Zopakujeme so zlatou čokoládou, temperujeme ju ale na teplotách 45, 27 a 31 stupňov.
  12. Keď pralinky vytuhnú, môžeme ich jednoducho vyklopiť z foriem.
Čokoládová škrupinka
  • 300 g horkej čokolády Callebaut 54,5%
  • 300 g zlatej karamelovej čokolády Callebaut
  • 10 g kakaového masla
  • Štipka červenej práškovej potravinárskej farby
  • Śtipka zelenej práškovej potravinárskej farby
  • Štipka bielej práškovej potravinárskej farby
  • Štipka čiernej práškovej portravinárskej farby
  • Strieborný potravinársky sprej
  • Zlatý potravinársky sprej
Chrumkavá mätovo quinoa plnka
  • 20 g puffovanej quinoi
  • 50 g kryštálového cukru
  • 2-3 kvapky créme de menthe príchute
Pekanové praliné s whiskey
  • 150 g pekanových orechov
  • 112,5 g kryštálového cukru
  • 2 PL vody
  • Štipka soli
  • 60 ml whiskey
Griotkový kaviár
  • 100 ml griotky (višňového likéru)
  • 80 g višňového pyré
  • 1 balíček VEGE gélu
  • 250 ml studeného rastlinného oleja
Kokosový karamel
  • 100 g kryštálového cukru
  • 2 PL vody
  • 60 ml kokosového krému
  • 45 g kokosového tuku
  • 30 g strúhaného kokosu
  • 1 ČL kokosovej arómy
  1. Na pekanové praliné rozohrejeme rúru na 180 stupňov a pečieme pekanové orechy cca 8 minút.
  2. V hrnci zmiešame cukor s vodou, privedieme k varu. Keď začne hnednúť, pridáme pekanové orechy a soľ a orechy dobre obalíme v karameli. Hneď ich vylejeme na silikónovú podložku alebo papier na pečenie. Necháme vychladnúť
  3. Pekany s karamelom nalámeme do mixéra a mixujeme, kým sa nevytvorí rovnomerná pasta. Primiešame whiskey a dáme do cukrárskeho vrecúška.
  4. Na chrumkavú quinou v hrnci zmiešame cukor s vodou a privedieme k varu. Keď sa cukor trošku zredukuje na sirup, pridáme quinou a miešame, kým sa cukor neskryštalizuje. Necháme vychladnúť a pridáme mätovú arómu. Quinou trošku podrvíme, aby sa lepšie dávkovala do praliniek
  5. Na griotkový kaviár zmiešame pyré s griotkou v hrnci spolu s vege gélom. Postupujeme podľa návodu na prípravu vege gélu. Necháme trochu vychladnúť a prelejeme do dávkovacej fľaše. Do veľmi studeného oleja postupne kvapkáme griotkovú zmes, občas premiešame, aby sa guľôčky nezlepili. Kaviár scedíme a prepláchneme vodou, necháme úplne odkvapkať.
  6. Na kokosový karamel skaramelizujeme cukor s trochou vody, pridáme kokosový tuk, chvíľku povaríme a pridáme kokosový krém. Na záver pridáme strúhaný kokos a arómu, necháme vychladnúť.
  7. Rozpustíme si kakaové maslo, zafarbíme ho práškovou farbou a štetcom ho nanesieme do pripravených pralinkových formičiek. Formy prestriekame zlatou a striebornou farbou.
  8. 200 g horkej čokolády vo vodnej kúpeli zohrejeme na 47-50 stupňov, kým sa úplne nerozpustí. Odstránime z kúpeľa a pridáme 100 g tej istej čokolády, dôkladne rozmiešame a schladíme na 27 stupňov za občasného miešania.
  9. Čokoládu zohrejeme na 34 stupňov a naplníme ňou pralinkové formičky. Formu pár krát pobúchame, aby sme sa zbavili bubliniek. Prebytok čokolády vylejeme a formu pootáčame, aby sa vytvorila škrupinka. Necháme vytuhnúť.
  10. Škrupinky naplníme plnkami a zalejeme čokoládou. Zarovnáme špachtľou a necháme znova vytuhnúť.
  11. Zopakujeme so zlatou čokoládou, temperujeme ju ale na teplotách 45, 27 a 31 stupňov.
  12. Keď pralinky vytuhnú, môžeme ich jednoducho vyklopiť z foriem.