Bonboniéra pre bosorky
2 hod.
Popis
Ingrediencie
Čokoládová škrupinka
- 300 g horkej čokolády Callebaut 54,5%
- 300 g zlatej karamelovej čokolády Callebaut
- 10 g kakaového masla
- Štipka červenej práškovej potravinárskej farby
- Śtipka zelenej práškovej potravinárskej farby
- Štipka bielej práškovej potravinárskej farby
- Štipka čiernej práškovej portravinárskej farby
- Strieborný potravinársky sprej
- Zlatý potravinársky sprej
Chrumkavá mätovo quinoa plnka
- 20 g puffovanej quinoi
- 50 g kryštálového cukru
- 2-3 kvapky créme de menthe príchute
Pekanové praliné s whiskey
- 150 g pekanových orechov
- 112,5 g kryštálového cukru
- 2 PL vody
- Štipka soli
- 60 ml whiskey
Griotkový kaviár
- 100 ml griotky (višňového likéru)
- 80 g višňového pyré
- 1 balíček VEGE gélu
- 250 ml studeného rastlinného oleja
Kokosový karamel
- 100 g kryštálového cukru
- 2 PL vody
- 60 ml kokosového krému
- 45 g kokosového tuku
- 30 g strúhaného kokosu
- 1 ČL kokosovej arómy
Postup
- Na pekanové praliné rozohrejeme rúru na 180 stupňov a pečieme pekanové orechy cca 8 minút.
- V hrnci zmiešame cukor s vodou, privedieme k varu. Keď začne hnednúť, pridáme pekanové orechy a soľ a orechy dobre obalíme v karameli. Hneď ich vylejeme na silikónovú podložku alebo papier na pečenie. Necháme vychladnúť
- Pekany s karamelom nalámeme do mixéra a mixujeme, kým sa nevytvorí rovnomerná pasta. Primiešame whiskey a dáme do cukrárskeho vrecúška.
- Na chrumkavú quinou v hrnci zmiešame cukor s vodou a privedieme k varu. Keď sa cukor trošku zredukuje na sirup, pridáme quinou a miešame, kým sa cukor neskryštalizuje. Necháme vychladnúť a pridáme mätovú arómu. Quinou trošku podrvíme, aby sa lepšie dávkovala do praliniek
- Na griotkový kaviár zmiešame pyré s griotkou v hrnci spolu s vege gélom. Postupujeme podľa návodu na prípravu vege gélu. Necháme trochu vychladnúť a prelejeme do dávkovacej fľaše. Do veľmi studeného oleja postupne kvapkáme griotkovú zmes, občas premiešame, aby sa guľôčky nezlepili. Kaviár scedíme a prepláchneme vodou, necháme úplne odkvapkať.
- Na kokosový karamel skaramelizujeme cukor s trochou vody, pridáme kokosový tuk, chvíľku povaríme a pridáme kokosový krém. Na záver pridáme strúhaný kokos a arómu, necháme vychladnúť.
- Rozpustíme si kakaové maslo, zafarbíme ho práškovou farbou a štetcom ho nanesieme do pripravených pralinkových formičiek. Formy prestriekame zlatou a striebornou farbou.
- 200 g horkej čokolády vo vodnej kúpeli zohrejeme na 47-50 stupňov, kým sa úplne nerozpustí. Odstránime z kúpeľa a pridáme 100 g tej istej čokolády, dôkladne rozmiešame a schladíme na 27 stupňov za občasného miešania.
- Čokoládu zohrejeme na 34 stupňov a naplníme ňou pralinkové formičky. Formu pár krát pobúchame, aby sme sa zbavili bubliniek. Prebytok čokolády vylejeme a formu pootáčame, aby sa vytvorila škrupinka. Necháme vytuhnúť.
- Škrupinky naplníme plnkami a zalejeme čokoládou. Zarovnáme špachtľou a necháme znova vytuhnúť.
- Zopakujeme so zlatou čokoládou, temperujeme ju ale na teplotách 45, 27 a 31 stupňov.
- Keď pralinky vytuhnú, môžeme ich jednoducho vyklopiť z foriem.
Čokoládová škrupinka
- 300 g horkej čokolády Callebaut 54,5%
- 300 g zlatej karamelovej čokolády Callebaut
- 10 g kakaového masla
- Štipka červenej práškovej potravinárskej farby
- Śtipka zelenej práškovej potravinárskej farby
- Štipka bielej práškovej potravinárskej farby
- Štipka čiernej práškovej portravinárskej farby
- Strieborný potravinársky sprej
- Zlatý potravinársky sprej
Chrumkavá mätovo quinoa plnka
- 20 g puffovanej quinoi
- 50 g kryštálového cukru
- 2-3 kvapky créme de menthe príchute
Pekanové praliné s whiskey
- 150 g pekanových orechov
- 112,5 g kryštálového cukru
- 2 PL vody
- Štipka soli
- 60 ml whiskey
Griotkový kaviár
- 100 ml griotky (višňového likéru)
- 80 g višňového pyré
- 1 balíček VEGE gélu
- 250 ml studeného rastlinného oleja
Kokosový karamel
- 100 g kryštálového cukru
- 2 PL vody
- 60 ml kokosového krému
- 45 g kokosového tuku
- 30 g strúhaného kokosu
- 1 ČL kokosovej arómy
- Na pekanové praliné rozohrejeme rúru na 180 stupňov a pečieme pekanové orechy cca 8 minút.
- V hrnci zmiešame cukor s vodou, privedieme k varu. Keď začne hnednúť, pridáme pekanové orechy a soľ a orechy dobre obalíme v karameli. Hneď ich vylejeme na silikónovú podložku alebo papier na pečenie. Necháme vychladnúť
- Pekany s karamelom nalámeme do mixéra a mixujeme, kým sa nevytvorí rovnomerná pasta. Primiešame whiskey a dáme do cukrárskeho vrecúška.
- Na chrumkavú quinou v hrnci zmiešame cukor s vodou a privedieme k varu. Keď sa cukor trošku zredukuje na sirup, pridáme quinou a miešame, kým sa cukor neskryštalizuje. Necháme vychladnúť a pridáme mätovú arómu. Quinou trošku podrvíme, aby sa lepšie dávkovala do praliniek
- Na griotkový kaviár zmiešame pyré s griotkou v hrnci spolu s vege gélom. Postupujeme podľa návodu na prípravu vege gélu. Necháme trochu vychladnúť a prelejeme do dávkovacej fľaše. Do veľmi studeného oleja postupne kvapkáme griotkovú zmes, občas premiešame, aby sa guľôčky nezlepili. Kaviár scedíme a prepláchneme vodou, necháme úplne odkvapkať.
- Na kokosový karamel skaramelizujeme cukor s trochou vody, pridáme kokosový tuk, chvíľku povaríme a pridáme kokosový krém. Na záver pridáme strúhaný kokos a arómu, necháme vychladnúť.
- Rozpustíme si kakaové maslo, zafarbíme ho práškovou farbou a štetcom ho nanesieme do pripravených pralinkových formičiek. Formy prestriekame zlatou a striebornou farbou.
- 200 g horkej čokolády vo vodnej kúpeli zohrejeme na 47-50 stupňov, kým sa úplne nerozpustí. Odstránime z kúpeľa a pridáme 100 g tej istej čokolády, dôkladne rozmiešame a schladíme na 27 stupňov za občasného miešania.
- Čokoládu zohrejeme na 34 stupňov a naplníme ňou pralinkové formičky. Formu pár krát pobúchame, aby sme sa zbavili bubliniek. Prebytok čokolády vylejeme a formu pootáčame, aby sa vytvorila škrupinka. Necháme vytuhnúť.
- Škrupinky naplníme plnkami a zalejeme čokoládou. Zarovnáme špachtľou a necháme znova vytuhnúť.
- Zopakujeme so zlatou čokoládou, temperujeme ju ale na teplotách 45, 27 a 31 stupňov.
- Keď pralinky vytuhnú, môžeme ich jednoducho vyklopiť z foriem.