Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Božské palacinky od Mariána

Božské palacinky od Mariána

Popis

Ingrediencie

Cesto
  • 250 g hladkej múky
  • 250 g polohrubej múky
  • 1,5 l mlieka
  • 2 vajcia
  • 3 vanilkové cukry
  • 150 g kryštálového cukru
  • Štipka soli
  • Olej
Plnka
  • 500 g mascarpone
  • 1 ks sladené kondenzované mlieko
  • Domáci džem
Slaný karamel
  • 200 g kryštálového cukru
  • 1 dcl smotany na šľahanie
  • 100 g masla
  • soľ
Na ozdobenie
  • 250 g šľahačka 33 %
  • Slaný karamel
  • 300 g karamelovej čokolády
  • Kakao
  • 100 g kakaového masla

Postup

  1. Suroviny zmiešame a necháme chvíľu postáť. Na panvici s olejom upečieme palacinky.
  2. Mascarpone zmiešame s kondenzovaným mliekom. Urobíme slaný karamel a necháme vychladnúť. Zo smotany na šľahanie a vychladnutého slaného karamelu vyšľaháme šľahačku.
  3. Vytemperovanú čokoládu vylejeme do foriem a vyrobíme ozdoby.
  4. Skladáme nasledovne. 2/3 palaciniek naplníme mascarpone s kondenzovaným mliekom. 1/3 palaciniek naplníme černicovým pyré. Palacinky zatáčame tak, že najskôr prehneme bočné strany do vnútra a následne stočíme palacinku do rolky. Tým dosiahneme že všetky rolky budú mať rovnaký rozmer.
  5. Ukladáme do kvádra tak, že do stredu dáme palacinky plnené pyré a okolo palacinky plnené s mascarpone so salkom.
  6. Tortu necháme vychladnúť a dozdobíme karamelovou šľahačkou, čokoládovými ozdobami a kakaom.
  7. Na temperovanie čokolády potrebujem teplomer, teplovzdušnú pištoľ.
Cesto
  • 250 g hladkej múky
  • 250 g polohrubej múky
  • 1,5 l mlieka
  • 2 vajcia
  • 3 vanilkové cukry
  • 150 g kryštálového cukru
  • Štipka soli
  • Olej
Plnka
  • 500 g mascarpone
  • 1 ks sladené kondenzované mlieko
  • Domáci džem
Slaný karamel
  • 200 g kryštálového cukru
  • 1 dcl smotany na šľahanie
  • 100 g masla
  • soľ
Na ozdobenie
  • 250 g šľahačka 33 %
  • Slaný karamel
  • 300 g karamelovej čokolády
  • Kakao
  • 100 g kakaového masla
  1. Suroviny zmiešame a necháme chvíľu postáť. Na panvici s olejom upečieme palacinky.
  2. Mascarpone zmiešame s kondenzovaným mliekom. Urobíme slaný karamel a necháme vychladnúť. Zo smotany na šľahanie a vychladnutého slaného karamelu vyšľaháme šľahačku.
  3. Vytemperovanú čokoládu vylejeme do foriem a vyrobíme ozdoby.
  4. Skladáme nasledovne. 2/3 palaciniek naplníme mascarpone s kondenzovaným mliekom. 1/3 palaciniek naplníme černicovým pyré. Palacinky zatáčame tak, že najskôr prehneme bočné strany do vnútra a následne stočíme palacinku do rolky. Tým dosiahneme že všetky rolky budú mať rovnaký rozmer.
  5. Ukladáme do kvádra tak, že do stredu dáme palacinky plnené pyré a okolo palacinky plnené s mascarpone so salkom.
  6. Tortu necháme vychladnúť a dozdobíme karamelovou šľahačkou, čokoládovými ozdobami a kakaom.
  7. Na temperovanie čokolády potrebujem teplomer, teplovzdušnú pištoľ.