Broskyňová kytica
Popis
Ingrediencie
Vanilkový korpus
- 150 g hladkej múky
- 3 vajcia
- 100 g práškového cukru
- 50 ml vody
- ½ kypriaceho prášku do pečiva
- 250 g zaváraných broskýň
- 100 g bielej čokolády
Čokoládový korpus s melónom
- 120 g hladkej múky
- 30 g kakaa
- 3 vajcia
- 100 g práškového cukru
- 50 ml vody
- ½ kypriaceho prášku do pečiva
- 250 g nastrúhaného žltého melónu
- 100 g mliečnej čokolády
Na ozdobenie
- 1 žltý melón
- 6 - 8 broskýň
- 400 g bielej čokolády
- 2 ks lollo šalátu
- 1 slnečnica
Postup
- Broskyňový korpus - žĺtky s cukrom vymiešame do peny. Postupne pridávame vlažnú vodu a olej. Dobre vymiešame. Múku rozmiešame s práškom do pečiva a zamiešame. Zľahka pridáme tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Formu vymastíme tukom, posypeme múkou a dáme do nej cesto. Na vrch cesta dáme na kúsky pokrájané broskyne. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov 30 minút.
- Po vychladnutí ho vyberieme z formy a odkrojíme 2 trojuholníky, zvyšný koláč dáme do misky a pridáme roztopenú bielu čokoládu a šťavu s broskýň. Cele to poriadne postláčame a spravíme si hmotu. Nachystáme formu na nanuky a naplníme ju.
- Čokoládový korpus s melónom - žĺtky s cukrom vymiešame do peny. Postupne pridávame vlažnú vodu a olej. Dobre vymiešame. Múku rozmiešame s kypriacim práškom do pečiva a kakaom a zamiešame. Zľahka pridáme tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Formu vymastíme tukom, posypeme múkou a dáme do nej cesto. Na vrch cesta dáme na kúsky pokrájaný melón. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov 30 minút. Po vychladnutí ho vyberieme z formy a dáme do misky a pridáme roztopenú tmavú čokoládu a nastrúhaný žltý melón. Celú hmotu poriadne postláčame, aby sme mohli tvarovať guličky.
- Zdobenie - nachystáme si čistý kvetináč, do ktorého si dáme penovú hmotu a na ňu si položíme šalát. Obalíme ho papierom a na vrch spravíme mašľu.
- Z ovocia vykrojíme ozdoby, ktoré postupne napichávame na špajdle, časť z nich namočíme do roztopenej čokolády.
- Niektoré broskyne si prerežeme na polovicu a necháme na ozdobu.
- Ak máme pripravené ovocie na špajdliach, tak namočíme do čokolády vychladené pečené nanuky a guličky. Zvyšnú čokoládu si dáme do vrecka a ozdobíme ňou pečené nanuky a guľôčky.
- Pripravené špajdle zapichneme do penovej hmoty.
Vanilkový korpus
- 150 g hladkej múky
- 3 vajcia
- 100 g práškového cukru
- 50 ml vody
- ½ kypriaceho prášku do pečiva
- 250 g zaváraných broskýň
- 100 g bielej čokolády
Čokoládový korpus s melónom
- 120 g hladkej múky
- 30 g kakaa
- 3 vajcia
- 100 g práškového cukru
- 50 ml vody
- ½ kypriaceho prášku do pečiva
- 250 g nastrúhaného žltého melónu
- 100 g mliečnej čokolády
Na ozdobenie
- 1 žltý melón
- 6 - 8 broskýň
- 400 g bielej čokolády
- 2 ks lollo šalátu
- 1 slnečnica
- Broskyňový korpus - žĺtky s cukrom vymiešame do peny. Postupne pridávame vlažnú vodu a olej. Dobre vymiešame. Múku rozmiešame s práškom do pečiva a zamiešame. Zľahka pridáme tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Formu vymastíme tukom, posypeme múkou a dáme do nej cesto. Na vrch cesta dáme na kúsky pokrájané broskyne. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov 30 minút.
- Po vychladnutí ho vyberieme z formy a odkrojíme 2 trojuholníky, zvyšný koláč dáme do misky a pridáme roztopenú bielu čokoládu a šťavu s broskýň. Cele to poriadne postláčame a spravíme si hmotu. Nachystáme formu na nanuky a naplníme ju.
- Čokoládový korpus s melónom - žĺtky s cukrom vymiešame do peny. Postupne pridávame vlažnú vodu a olej. Dobre vymiešame. Múku rozmiešame s kypriacim práškom do pečiva a kakaom a zamiešame. Zľahka pridáme tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Formu vymastíme tukom, posypeme múkou a dáme do nej cesto. Na vrch cesta dáme na kúsky pokrájaný melón. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov 30 minút. Po vychladnutí ho vyberieme z formy a dáme do misky a pridáme roztopenú tmavú čokoládu a nastrúhaný žltý melón. Celú hmotu poriadne postláčame, aby sme mohli tvarovať guličky.
- Zdobenie - nachystáme si čistý kvetináč, do ktorého si dáme penovú hmotu a na ňu si položíme šalát. Obalíme ho papierom a na vrch spravíme mašľu.
- Z ovocia vykrojíme ozdoby, ktoré postupne napichávame na špajdle, časť z nich namočíme do roztopenej čokolády.
- Niektoré broskyne si prerežeme na polovicu a necháme na ozdobu.
- Ak máme pripravené ovocie na špajdliach, tak namočíme do čokolády vychladené pečené nanuky a guličky. Zvyšnú čokoládu si dáme do vrecka a ozdobíme ňou pečené nanuky a guľôčky.
- Pripravené špajdle zapichneme do penovej hmoty.