Brownies od Domi
2 hod.
Popis
Ingrediencie
Cesto
- 600 g mliečnej čokolády
- 100 g horkej čokolády aspoň 54%
- 400 g masla
- 300 g kryštálového cukru
- 12 vajec (10 celých + 2 žĺtky)
- 2 PL kakaa
- 3 PL hladkej múky
- 200 g lieskových orechov
- 200 g čerstvých malín
- Štipka soli
Pena
- 250 ml smotany na šľahanie 33%
- 250 g mascarpone
- 2-3 PL práškového cukru
- 200 g smotanovej nátierky
- 300 g mrazených malín
- 1 PL kryštálového cukru
Na ozdobenie
- 200g čerstvých malín
- 125 g ríbezlí
- 100 g bielej čokolády
Postup
- Vo vodnom kúpeli roztopíme mliečnu čokoládu spolu s horkou čokoládou a maslom. Keď sa všetko za neustáleho miešania spojí, odstavíme čokoládu z vodného kúpeľa a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
- Vajcia s krupicovým cukrom vyšľaháme do peny. Do vaječnej peny pomaly primiešavame roztopenú čokoládu s maslom. Na záver opatrne metličkou primiešame tri lyžice hladkej múky a dve lyžice kakaa.
- Pred tým, než zmes nalejeme na plech si ho môžeme vystlať papierom na pečenie alebo vymastiť maslom a posypať hladkou múkou.
- V rukách si potrháme čerstvé maliny a položíme na spodok pripraveného plechu.
- Maliny zalejeme pripraveným cestom a dáme do trúby na 155 stupňov na 30 – 35 minút.
- Po upečení necháme brownie dobre vychladnúť.
- Pripravíme si malinové pyré. Do hrnca nasypeme mrazené maliny a pridáme lyžicu kryštálového cukru. Necháme povariť a precedíme cez sito. Dáme do chladničky vychladiť.
- Z mascarpone, smotany na šľahanie, smotanovej nátierky a práškového cukru si vyšľaháme krém. Keď už bude dobre tuhý, prilejeme pripravené malinové pyré. Vznikne nám malinová pena, ktorou naplníme cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou a podľa fantázie nanesieme na upečený a vychladnutý brownie.
- Dozdobíme čerstvým ovocím a čokoládovými hoblinami.
Cesto
- 600 g mliečnej čokolády
- 100 g horkej čokolády aspoň 54%
- 400 g masla
- 300 g kryštálového cukru
- 12 vajec (10 celých + 2 žĺtky)
- 2 PL kakaa
- 3 PL hladkej múky
- 200 g lieskových orechov
- 200 g čerstvých malín
- Štipka soli
Pena
- 250 ml smotany na šľahanie 33%
- 250 g mascarpone
- 2-3 PL práškového cukru
- 200 g smotanovej nátierky
- 300 g mrazených malín
- 1 PL kryštálového cukru
Na ozdobenie
- 200g čerstvých malín
- 125 g ríbezlí
- 100 g bielej čokolády
- Vo vodnom kúpeli roztopíme mliečnu čokoládu spolu s horkou čokoládou a maslom. Keď sa všetko za neustáleho miešania spojí, odstavíme čokoládu z vodného kúpeľa a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
- Vajcia s krupicovým cukrom vyšľaháme do peny. Do vaječnej peny pomaly primiešavame roztopenú čokoládu s maslom. Na záver opatrne metličkou primiešame tri lyžice hladkej múky a dve lyžice kakaa.
- Pred tým, než zmes nalejeme na plech si ho môžeme vystlať papierom na pečenie alebo vymastiť maslom a posypať hladkou múkou.
- V rukách si potrháme čerstvé maliny a položíme na spodok pripraveného plechu.
- Maliny zalejeme pripraveným cestom a dáme do trúby na 155 stupňov na 30 – 35 minút.
- Po upečení necháme brownie dobre vychladnúť.
- Pripravíme si malinové pyré. Do hrnca nasypeme mrazené maliny a pridáme lyžicu kryštálového cukru. Necháme povariť a precedíme cez sito. Dáme do chladničky vychladiť.
- Z mascarpone, smotany na šľahanie, smotanovej nátierky a práškového cukru si vyšľaháme krém. Keď už bude dobre tuhý, prilejeme pripravené malinové pyré. Vznikne nám malinová pena, ktorou naplníme cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou a podľa fantázie nanesieme na upečený a vychladnutý brownie.
- Dozdobíme čerstvým ovocím a čokoládovými hoblinami.