Logo Pečie celé Slovensko

Popis

Ingrediencie

Cesto
  • 600 g mliečnej čokolády
  • 100 g horkej čokolády aspoň 54%
  • 400 g masla
  • 300 g kryštálového cukru
  • 12 vajec (10 celých + 2 žĺtky)
  • 2 PL kakaa
  • 3 PL hladkej múky
  • 200 g lieskových orechov
  • 200 g čerstvých malín
  • Štipka soli
Pena
  • 250 ml smotany na šľahanie 33%
  • 250 g mascarpone
  • 2-3 PL práškového cukru
  • 200 g smotanovej nátierky
  • 300 g mrazených malín
  • 1 PL kryštálového cukru
Na ozdobenie
  • 200g čerstvých malín
  • 125 g ríbezlí
  • 100 g bielej čokolády

Postup

  1. Vo vodnom kúpeli roztopíme mliečnu čokoládu spolu s horkou čokoládou a maslom. Keď sa všetko za neustáleho miešania spojí, odstavíme čokoládu z vodného kúpeľa a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
  2. Vajcia s krupicovým cukrom vyšľaháme do peny. Do vaječnej peny pomaly primiešavame roztopenú čokoládu s maslom. Na záver opatrne metličkou primiešame tri lyžice hladkej múky a dve lyžice kakaa.
  3. Pred tým, než zmes nalejeme na plech si ho môžeme vystlať papierom na pečenie alebo vymastiť maslom a posypať hladkou múkou.
  4. V rukách si potrháme čerstvé maliny a položíme na spodok pripraveného plechu.
  5. Maliny zalejeme pripraveným cestom a dáme do trúby na 155 stupňov na 30 – 35 minút.
  6. Po upečení necháme brownie dobre vychladnúť.
  7. Pripravíme  si malinové pyré. Do hrnca nasypeme mrazené maliny a pridáme lyžicu kryštálového cukru. Necháme povariť a precedíme cez sito. Dáme do chladničky vychladiť.
  8. Z mascarpone, smotany na šľahanie, smotanovej nátierky a práškového cukru si vyšľaháme krém. Keď už bude dobre tuhý, prilejeme pripravené malinové pyré. Vznikne nám malinová pena, ktorou naplníme cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou a podľa fantázie nanesieme na upečený a vychladnutý brownie.
  9. Dozdobíme čerstvým ovocím a čokoládovými hoblinami.
Cesto
  • 600 g mliečnej čokolády
  • 100 g horkej čokolády aspoň 54%
  • 400 g masla
  • 300 g kryštálového cukru
  • 12 vajec (10 celých + 2 žĺtky)
  • 2 PL kakaa
  • 3 PL hladkej múky
  • 200 g lieskových orechov
  • 200 g čerstvých malín
  • Štipka soli
Pena
  • 250 ml smotany na šľahanie 33%
  • 250 g mascarpone
  • 2-3 PL práškového cukru
  • 200 g smotanovej nátierky
  • 300 g mrazených malín
  • 1 PL kryštálového cukru
Na ozdobenie
  • 200g čerstvých malín
  • 125 g ríbezlí
  • 100 g bielej čokolády
  1. Vo vodnom kúpeli roztopíme mliečnu čokoládu spolu s horkou čokoládou a maslom. Keď sa všetko za neustáleho miešania spojí, odstavíme čokoládu z vodného kúpeľa a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
  2. Vajcia s krupicovým cukrom vyšľaháme do peny. Do vaječnej peny pomaly primiešavame roztopenú čokoládu s maslom. Na záver opatrne metličkou primiešame tri lyžice hladkej múky a dve lyžice kakaa.
  3. Pred tým, než zmes nalejeme na plech si ho môžeme vystlať papierom na pečenie alebo vymastiť maslom a posypať hladkou múkou.
  4. V rukách si potrháme čerstvé maliny a položíme na spodok pripraveného plechu.
  5. Maliny zalejeme pripraveným cestom a dáme do trúby na 155 stupňov na 30 – 35 minút.
  6. Po upečení necháme brownie dobre vychladnúť.
  7. Pripravíme  si malinové pyré. Do hrnca nasypeme mrazené maliny a pridáme lyžicu kryštálového cukru. Necháme povariť a precedíme cez sito. Dáme do chladničky vychladiť.
  8. Z mascarpone, smotany na šľahanie, smotanovej nátierky a práškového cukru si vyšľaháme krém. Keď už bude dobre tuhý, prilejeme pripravené malinové pyré. Vznikne nám malinová pena, ktorou naplníme cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou a podľa fantázie nanesieme na upečený a vychladnutý brownie.
  9. Dozdobíme čerstvým ovocím a čokoládovými hoblinami.