Čokoládová torta z palaciniek podľa Táničky
3 hod.
Popis
Ingrediencie
Cesto
- 13 vajec
- 160 g práškového cukru
- 2 ČL soli
- 1,4 l mlieka
- 60 g kakaa
- 500 g hladkej múky
- 60 g slnečnicového oleja
- Vanilkový esenciálny olej
Plnka
- 750 g kyslej smotany
- 550 g smotany na šľahanie 33%
- 120 g práškového cukru
- 130 g bielej čokolády
Slaný karamel
- 270 g kryštálového cukru
- 55 g glukózového sirupu
- 300 g smotany na šľahanie 33%
- 95 g masla
- 2 ČL Fleur de sel (soľ)
Poleva
- 450 g masla
- 450 g tmavej čokolády
Na ozdobenie
- 80 g karamelovej čokolády
- 10 g slnečnicového oleja
- 10 g lieskových orieškov (celé)
- Jedle zlato
Postup
- Do misky dáme vajíčka, mlieko, soľ, kakao, múku, olej. Dobre vymiešame a necháme 10 min. odpočívať. Z pripraveného cesta upečieme palacinky.
- Pripravíme slaný karamel. Do hrnca dáme cukor, glukózový sirup a necháme rozpustiť. Pridáme zohriatu smotanu, maslo a soľ. Zamiešame a varíme 2 min. Necháme vychladnúť.
- Na plnku zmiešame obe smotany s cukrom a dobre vyšľaháme. Pridáme roztopenú čokoládu.
- Naplníme palacinky (karamelom a plnkou), na vrch torty nalejeme karamel a posypeme orieškami.
- Rozpustime tmavú čokoládu, pridáme maslo a vyšľaháme. 1/3 odložíme do cukrárskeho vrecka. Zvyškom natrieme tortu. Dáme vychladiť.
- Rozpustime karamelovú čokoládu, pridáme olej. Urobíme stekance.
- Pomocou cukrárskeho vrecka zo špičkou dozdobíme tortu. Naukladáme oriešky a kúsky zlata.
Cesto
- 13 vajec
- 160 g práškového cukru
- 2 ČL soli
- 1,4 l mlieka
- 60 g kakaa
- 500 g hladkej múky
- 60 g slnečnicového oleja
- Vanilkový esenciálny olej
Plnka
- 750 g kyslej smotany
- 550 g smotany na šľahanie 33%
- 120 g práškového cukru
- 130 g bielej čokolády
Slaný karamel
- 270 g kryštálového cukru
- 55 g glukózového sirupu
- 300 g smotany na šľahanie 33%
- 95 g masla
- 2 ČL Fleur de sel (soľ)
Poleva
- 450 g masla
- 450 g tmavej čokolády
Na ozdobenie
- 80 g karamelovej čokolády
- 10 g slnečnicového oleja
- 10 g lieskových orieškov (celé)
- Jedle zlato
- Do misky dáme vajíčka, mlieko, soľ, kakao, múku, olej. Dobre vymiešame a necháme 10 min. odpočívať. Z pripraveného cesta upečieme palacinky.
- Pripravíme slaný karamel. Do hrnca dáme cukor, glukózový sirup a necháme rozpustiť. Pridáme zohriatu smotanu, maslo a soľ. Zamiešame a varíme 2 min. Necháme vychladnúť.
- Na plnku zmiešame obe smotany s cukrom a dobre vyšľaháme. Pridáme roztopenú čokoládu.
- Naplníme palacinky (karamelom a plnkou), na vrch torty nalejeme karamel a posypeme orieškami.
- Rozpustime tmavú čokoládu, pridáme maslo a vyšľaháme. 1/3 odložíme do cukrárskeho vrecka. Zvyškom natrieme tortu. Dáme vychladiť.
- Rozpustime karamelovú čokoládu, pridáme olej. Urobíme stekance.
- Pomocou cukrárskeho vrecka zo špičkou dozdobíme tortu. Naukladáme oriešky a kúsky zlata.