Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Dunajské vlny podľa Lucky

Dunajské vlny podľa Lucky

Popis

Ingrediencie

Cesto
  • 6 vajec
  • 450 g polohrubej múky
  • 250 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 prášok do pečiva
  • 125 ml mlieka
  • 125 ml oleja
  • 600 g zaváraných višní jeden deň namočených v rume
  • 15 g kakaa
Krém
  • 250 g tučného tvarohu
  • 250 g mascarpone
  • 400 ml šľahačky 40%
  • 120 g práškového cukru
Na ozdobenie
  • 200 g horkej čokolády
  • Čerešne so stopkou

Postup

  1. Cukor vyšľaháme so žĺtkami a vanilkovým cukrom do peny. Pridáme kypriaci prášok a múku a premiešame.
  2. Prilejeme mlieko a olej a spojíme.
  3. Urobíme si sneh z bielkov, ktorý na dvakrát primiešame do cesta.
  4. Do jednej polovice cesta pridáme kakao ( a môžeme aj 1 PL rumu).
  5. Vrstvíme na vymastený, múkou vysypaný plech. Najskôr vanilkové cesto potom kakaové.
  6. Poukladáme višne rovnomerne, zatlačíme a pečieme na 140 stupňoch približne 40 minút.
  7. Na krém si vyšľaháme šľahačku do polotuha, pridáme zvyšné suroviny a došľaháme do stabilného krému. Krém nanášame na vychladnutý koláč a môžeme dozdobiť práškovým kakaom, čokoládovými hoblinkami alebo podľa vlastného želania.
  8. Z rozpustenej horkej čokolády spravíme dekoráciu tak, že čokoládu pomocou mikroténového vrecka striekame na silikónové pologule. Po vychladnutí sa ľahko zlupne a môžeme dekorovať. Do každej pologule dáme zaváranú čerešňu so stopkou.
Cesto
  • 6 vajec
  • 450 g polohrubej múky
  • 250 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 prášok do pečiva
  • 125 ml mlieka
  • 125 ml oleja
  • 600 g zaváraných višní jeden deň namočených v rume
  • 15 g kakaa
Krém
  • 250 g tučného tvarohu
  • 250 g mascarpone
  • 400 ml šľahačky 40%
  • 120 g práškového cukru
Na ozdobenie
  • 200 g horkej čokolády
  • Čerešne so stopkou
  1. Cukor vyšľaháme so žĺtkami a vanilkovým cukrom do peny. Pridáme kypriaci prášok a múku a premiešame.
  2. Prilejeme mlieko a olej a spojíme.
  3. Urobíme si sneh z bielkov, ktorý na dvakrát primiešame do cesta.
  4. Do jednej polovice cesta pridáme kakao ( a môžeme aj 1 PL rumu).
  5. Vrstvíme na vymastený, múkou vysypaný plech. Najskôr vanilkové cesto potom kakaové.
  6. Poukladáme višne rovnomerne, zatlačíme a pečieme na 140 stupňoch približne 40 minút.
  7. Na krém si vyšľaháme šľahačku do polotuha, pridáme zvyšné suroviny a došľaháme do stabilného krému. Krém nanášame na vychladnutý koláč a môžeme dozdobiť práškovým kakaom, čokoládovými hoblinkami alebo podľa vlastného želania.
  8. Z rozpustenej horkej čokolády spravíme dekoráciu tak, že čokoládu pomocou mikroténového vrecka striekame na silikónové pologule. Po vychladnutí sa ľahko zlupne a môžeme dekorovať. Do každej pologule dáme zaváranú čerešňu so stopkou.