Dunajské vlny podľa Lucky
2 hod.
Popis
Ingrediencie
Cesto
- 6 vajec
- 450 g polohrubej múky
- 250 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1 prášok do pečiva
- 125 ml mlieka
- 125 ml oleja
- 600 g zaváraných višní jeden deň namočených v rume
- 15 g kakaa
Krém
- 250 g tučného tvarohu
- 250 g mascarpone
- 400 ml šľahačky 40%
- 120 g práškového cukru
Na ozdobenie
- 200 g horkej čokolády
- Čerešne so stopkou
Postup
- Cukor vyšľaháme so žĺtkami a vanilkovým cukrom do peny. Pridáme kypriaci prášok a múku a premiešame.
- Prilejeme mlieko a olej a spojíme.
- Urobíme si sneh z bielkov, ktorý na dvakrát primiešame do cesta.
- Do jednej polovice cesta pridáme kakao ( a môžeme aj 1 PL rumu).
- Vrstvíme na vymastený, múkou vysypaný plech. Najskôr vanilkové cesto potom kakaové.
- Poukladáme višne rovnomerne, zatlačíme a pečieme na 140 stupňoch približne 40 minút.
- Na krém si vyšľaháme šľahačku do polotuha, pridáme zvyšné suroviny a došľaháme do stabilného krému. Krém nanášame na vychladnutý koláč a môžeme dozdobiť práškovým kakaom, čokoládovými hoblinkami alebo podľa vlastného želania.
- Z rozpustenej horkej čokolády spravíme dekoráciu tak, že čokoládu pomocou mikroténového vrecka striekame na silikónové pologule. Po vychladnutí sa ľahko zlupne a môžeme dekorovať. Do každej pologule dáme zaváranú čerešňu so stopkou.
Cesto
- 6 vajec
- 450 g polohrubej múky
- 250 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1 prášok do pečiva
- 125 ml mlieka
- 125 ml oleja
- 600 g zaváraných višní jeden deň namočených v rume
- 15 g kakaa
Krém
- 250 g tučného tvarohu
- 250 g mascarpone
- 400 ml šľahačky 40%
- 120 g práškového cukru
Na ozdobenie
- 200 g horkej čokolády
- Čerešne so stopkou
- Cukor vyšľaháme so žĺtkami a vanilkovým cukrom do peny. Pridáme kypriaci prášok a múku a premiešame.
- Prilejeme mlieko a olej a spojíme.
- Urobíme si sneh z bielkov, ktorý na dvakrát primiešame do cesta.
- Do jednej polovice cesta pridáme kakao ( a môžeme aj 1 PL rumu).
- Vrstvíme na vymastený, múkou vysypaný plech. Najskôr vanilkové cesto potom kakaové.
- Poukladáme višne rovnomerne, zatlačíme a pečieme na 140 stupňoch približne 40 minút.
- Na krém si vyšľaháme šľahačku do polotuha, pridáme zvyšné suroviny a došľaháme do stabilného krému. Krém nanášame na vychladnutý koláč a môžeme dozdobiť práškovým kakaom, čokoládovými hoblinkami alebo podľa vlastného želania.
- Z rozpustenej horkej čokolády spravíme dekoráciu tak, že čokoládu pomocou mikroténového vrecka striekame na silikónové pologule. Po vychladnutí sa ľahko zlupne a môžeme dekorovať. Do každej pologule dáme zaváranú čerešňu so stopkou.