Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Exotická palacinková torta od Tomáša

Exotická palacinková torta od Tomáša

Popis

Ingrediencie

Cesto
  • 1 l mlieka
  • 600 g hladkej múky
  • 50 g kryštálového cukru
  • Štipka soli
  • 3 vajcia
  • 1 mango
  • 1 ananás
  • 2 limetky
  • 1 pomaranč
  • 3 kivi
  • Olej na potieranie panvice
Plnka
  • 250 g bielej čokolády
  • 500 ml šľahačky 33%
  • 500 g jemného tvarohu
  • 2 vanilkové cukry

Postup

  1. Všetky suroviny si dáme do jednej misky a mixujeme mixérom. Cesto rozdelíme do piatich misiek.
  2. Do prvej misky pridáme kôru a šťavu z pol pomaranča a premiešame.
  3. Do druhej misky pridáme kôru a šťavu z jednej limetky a premiešame.
  4. Do tretej misky nakrájame na kocky 2 kivi a rozmixujeme s cestom na jemno.
  5. Do štvrtej misky nakrájame na kocky pol ananásu a rozmixujeme s cestom na jemno.
  6. Do poslednej piatej misky si nakrájame polovicu ošúpaného manga a rozmixujeme s cestom na jemno.
  7. Vymastíme si panvicu s olejom úplne jemnučko, nie veľa oleja, a poriadne rozohrejeme panvicu a pečieme.
  8. Tvaroh si vyšľaháme s vanilkovým cukrom a postupne nalievame šľahačku a šľaháme. Na záver prišľaháme roztopenú čokoládu.
  9. Upečené palacinky natierame po jednej a ukladáme na seba. Ak máme natreté všetky palacinky, tak si potrieme boky a vrch krémom.
  10. Na vrch torty použijeme ovocie, ktoré ostalo a ozdobíme ju.
Cesto
  • 1 l mlieka
  • 600 g hladkej múky
  • 50 g kryštálového cukru
  • Štipka soli
  • 3 vajcia
  • 1 mango
  • 1 ananás
  • 2 limetky
  • 1 pomaranč
  • 3 kivi
  • Olej na potieranie panvice
Plnka
  • 250 g bielej čokolády
  • 500 ml šľahačky 33%
  • 500 g jemného tvarohu
  • 2 vanilkové cukry
  1. Všetky suroviny si dáme do jednej misky a mixujeme mixérom. Cesto rozdelíme do piatich misiek.
  2. Do prvej misky pridáme kôru a šťavu z pol pomaranča a premiešame.
  3. Do druhej misky pridáme kôru a šťavu z jednej limetky a premiešame.
  4. Do tretej misky nakrájame na kocky 2 kivi a rozmixujeme s cestom na jemno.
  5. Do štvrtej misky nakrájame na kocky pol ananásu a rozmixujeme s cestom na jemno.
  6. Do poslednej piatej misky si nakrájame polovicu ošúpaného manga a rozmixujeme s cestom na jemno.
  7. Vymastíme si panvicu s olejom úplne jemnučko, nie veľa oleja, a poriadne rozohrejeme panvicu a pečieme.
  8. Tvaroh si vyšľaháme s vanilkovým cukrom a postupne nalievame šľahačku a šľaháme. Na záver prišľaháme roztopenú čokoládu.
  9. Upečené palacinky natierame po jednej a ukladáme na seba. Ak máme natreté všetky palacinky, tak si potrieme boky a vrch krémom.
  10. Na vrch torty použijeme ovocie, ktoré ostalo a ozdobíme ju.