Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Exotická svadobná torta podľa Janky

Exotická svadobná torta podľa Janky

Popis

Ingrediencie

Korpusy 1/2/3
  • 320 g / 225 g/ 160 g polohrubej múky
  • 320 g / 225 g / 160 g kryštálového cukru
  • 10 / 7/ 5 vajec
  • 10 PL / 7 PL / 5 PL vody
Krém
  • 1 500 ml kokosového mlieka
  • 6 žĺtkov
  • 2 vanilky
  • 120 g škrobu
  • 750 g masla
  • 500 g práškového cukru
Plnka
  • 500 g ananásu
  • 500 g manga
  • 100 g hnedého cukru
  • 50 g pudingového prášku
Švajčiarsky krém
  • 7 bielkov
  • 520 g kryštálového cukru
  • 700 g masla
Ostatné
  • 1,5 kg poťahovej hmoty bielej
  • Zlatá farba

Postup

  1. Vajíčka rozklepneme a oddelíme od seba bielky a žĺtky. Bielky šľaháme spolu s cukrom do tuhej peny, do ktorej pridáme vodu. Šľaháme ešte chvíľku a pridáme žĺtky, premiešame ešte pár sekúnd. Do zmesy si opatrne zapracujeme múku.vlejeme do formy vystlanej papierom a dáme piect na cca 1 hodinu do rúry, ktorá má 170 stupnov.Takto postupujeme pri všetkých korpusoch.
  2. Pripravíme krém - kokosové mlieko, žĺtky, vanilku, škrob dáme do hrnca, dobre premiešame a uvaríme hustý krém, ktorý prikryjeme foliou a necháme vychladnúť. Maslo dáme do robotu a šľaháme do peny. Následne pridáme cukor a necháme šľahat ešte cca pár minút. Následne po častiach pridávame krém a dobre zapracujeme. Hotovú zmes odložíme na chladné miesto.
  3. Ovocný vklad sa robí jednoducho - ovocie nakrájame a mixujeme na kašu. Zmes dáme do hrnca primiešame pudingový prášok s cukrom a privedieme do varu. Chvíľku povaríme a dáme vychladnúť.
  4. Skladanie torty. Korpusy prerežieme na tri časti a začneme vrstviť, Na korpus natrieme tenšiu vrstvu krému, do stredu dáme vklad a po bokoch so špičkou krém. Zakryjeme druhým korpusom a postup zopakujeme. Takto naplníme všetky tri. Obtrieme krémom a dame poriadne vychladiť.
  5. Na obter torty použijeme švajčiarsky krém - bielky v miske zmiešame s cukrom a dáme nad paru do rozpustenia cukru. Prelejeme do mixéru a šlaháme 15 minút do vychladnutia. Po častiach pridávame maslo izbovej teploty. Vznikne krásny biely krém.
  6. Vyberieme korpusy a krémom každý do hladka obtrieme a vrátime do chladničky stuhnúť. Schladené korpusy dáme na seba, ale až potom, ako si korpusy vystužíme - inak by torta spadla. Vrátime do chladničky a ideme tvarovať akoby lupene a hlavu páva. Ak máme dostatočné množstvo lupeňov dvoch veľkostí, začneme tvarovať perie páva až do vrchu torty. Do stredu vrchnej časti zapichneme vytvarovanú hlavu. Dookola obvodu dáme bordúrku, ktorú natrieme nazlato.

Ingrediencie

Korpusy 1/2/3
  • 320 g / 225 g/ 160 g polohrubej múky
  • 320 g / 225 g / 160 g kryštálového cukru
  • 10 / 7/ 5 vajec
  • 10 PL / 7 PL / 5 PL vody
Krém
  • 1 500 ml kokosového mlieka
  • 6 žĺtkov
  • 2 vanilky
  • 120 g škrobu
  • 750 g masla
  • 500 g práškového cukru
Plnka
  • 500 g ananásu
  • 500 g manga
  • 100 g hnedého cukru
  • 50 g pudingového prášku
Švajčiarsky krém
  • 7 bielkov
  • 520 g kryštálového cukru
  • 700 g masla
Ostatné
  • 1,5 kg poťahovej hmoty bielej
  • Zlatá farba

Postup

  1. Vajíčka rozklepneme a oddelíme od seba bielky a žĺtky. Bielky šľaháme spolu s cukrom do tuhej peny, do ktorej pridáme vodu. Šľaháme ešte chvíľku a pridáme žĺtky, premiešame ešte pár sekúnd. Do zmesy si opatrne zapracujeme múku.vlejeme do formy vystlanej papierom a dáme piect na cca 1 hodinu do rúry, ktorá má 170 stupnov.Takto postupujeme pri všetkých korpusoch.
  2. Pripravíme krém - kokosové mlieko, žĺtky, vanilku, škrob dáme do hrnca, dobre premiešame a uvaríme hustý krém, ktorý prikryjeme foliou a necháme vychladnúť. Maslo dáme do robotu a šľaháme do peny. Následne pridáme cukor a necháme šľahat ešte cca pár minút. Následne po častiach pridávame krém a dobre zapracujeme. Hotovú zmes odložíme na chladné miesto.
  3. Ovocný vklad sa robí jednoducho - ovocie nakrájame a mixujeme na kašu. Zmes dáme do hrnca primiešame pudingový prášok s cukrom a privedieme do varu. Chvíľku povaríme a dáme vychladnúť.
  4. Skladanie torty. Korpusy prerežieme na tri časti a začneme vrstviť, Na korpus natrieme tenšiu vrstvu krému, do stredu dáme vklad a po bokoch so špičkou krém. Zakryjeme druhým korpusom a postup zopakujeme. Takto naplníme všetky tri. Obtrieme krémom a dame poriadne vychladiť.
  5. Na obter torty použijeme švajčiarsky krém - bielky v miske zmiešame s cukrom a dáme nad paru do rozpustenia cukru. Prelejeme do mixéru a šlaháme 15 minút do vychladnutia. Po častiach pridávame maslo izbovej teploty. Vznikne krásny biely krém.
  6. Vyberieme korpusy a krémom každý do hladka obtrieme a vrátime do chladničky stuhnúť. Schladené korpusy dáme na seba, ale až potom, ako si korpusy vystužíme - inak by torta spadla. Vrátime do chladničky a ideme tvarovať akoby lupene a hlavu páva. Ak máme dostatočné množstvo lupeňov dvoch veľkostí, začneme tvarovať perie páva až do vrchu torty. Do stredu vrchnej časti zapichneme vytvarovanú hlavu. Dookola obvodu dáme bordúrku, ktorú natrieme nazlato.