Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Farebné bonbóny

Farebné bonbóny

Popis

Ingrediencie

Suroviny
  • 200 g bielej čokolády
  • 100 g kakaového masla
Plnka I
  • 100 g kryštálového cukru
  • 0,5 dl vody
  • 0,1 l smotany na šľahanie 33%
  • 50 g kandizovaného pomaranča
  • 50 g mandlí
Plnka II
  • 125 g čokolády 70%
  • 150 ml smotany na šľahanie 33%
  • Farby do čokolády (modrá, zelená, červená)

Postup

  1. Čokoládu nalámeme a dáme do vodného kúpeľa. Keď sa rozpustí odstavíme a necháme chvíľku vychladnúť. Zoberieme si formu na bonbóny, štetcom potrieme steny zmiešaným kakaovým maslom s farbami a lyžičkou nalejeme čokoládu do vnútra. Rozotrieme po celej forme a dáme do chladničky. Zopakujeme postup ešte raz.
  2. Plnka I - do hrnca dáme cukor a zalejeme ho vodou. Zahrievame, pokiaľ sa nevytvorí karamel. Do karamelu vlejeme smotanu, chvíľku povaríme, pridáme mandle a kôru (?). Premiešame a necháme vychladnúť.
  3. Plnku II - začneme zahriatím smotany, ktorou potom prelejeme čokoládu. Premiešame a necháme vychladnúť.
  4. Bonbóny plníme prvou plnkou a na ňu dáme druhú. Nechajte miesto na zatvorenie bonbónu čokoládovou. Vložíme do chladničky cca hodinku a môžeme degustovať.

Ingrediencie

Suroviny
  • 200 g bielej čokolády
  • 100 g kakaového masla
Plnka I
  • 100 g kryštálového cukru
  • 0,5 dl vody
  • 0,1 l smotany na šľahanie 33%
  • 50 g kandizovaného pomaranča
  • 50 g mandlí
Plnka II
  • 125 g čokolády 70%
  • 150 ml smotany na šľahanie 33%
  • Farby do čokolády (modrá, zelená, červená)

Postup

  1. Čokoládu nalámeme a dáme do vodného kúpeľa. Keď sa rozpustí odstavíme a necháme chvíľku vychladnúť. Zoberieme si formu na bonbóny, štetcom potrieme steny zmiešaným kakaovým maslom s farbami a lyžičkou nalejeme čokoládu do vnútra. Rozotrieme po celej forme a dáme do chladničky. Zopakujeme postup ešte raz.
  2. Plnka I - do hrnca dáme cukor a zalejeme ho vodou. Zahrievame, pokiaľ sa nevytvorí karamel. Do karamelu vlejeme smotanu, chvíľku povaríme, pridáme mandle a kôru (?). Premiešame a necháme vychladnúť.
  3. Plnku II - začneme zahriatím smotany, ktorou potom prelejeme čokoládu. Premiešame a necháme vychladnúť.
  4. Bonbóny plníme prvou plnkou a na ňu dáme druhú. Nechajte miesto na zatvorenie bonbónu čokoládovou. Vložíme do chladničky cca hodinku a môžeme degustovať.