Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Farebný jednorožec od Lenky

Farebný jednorožec od Lenky

Popis

Ingrediencie

Cesto
  • 7 bielkov
  • 420 g kryštálového cukru
  • Gélové farby (fialová, modrá, ružová)
  • Stužený rastlinný tuk na potretie papiera na pečenie
Krém
  • 300 g mrazených čučoriedok
  • 60 g kryštálového cukru
  • 18 g kukuričného škrobu
  • 45 ml vody
  • 12 ml citrónovej šťavy
  • 250 g masla izbovej teploty
  • 250 g práškového cukru

Postup

  1. Pripravíme si vodný kúpeľ. Bielky si zmiešame s cukrom. Vo vodnom kúpeli si ich chvíľku premiešame metličkou. Následne začneme šľahať ručným mixérom. Šľaháme, kým nám sneh nestuhne a nie je pevný.
  2. Sneh si rozdelíme do štyroch misiek a zafarbíme každý samostatne. Premiešame ručným mixérom, aby sa nám rovnomerne zafarbil. Zafarbené snehy si preložíme do zdobiacich vreciek.
  3. Rúru si predhrejeme na 100 stupňov. Na papier alebo na papier na pečenie si predkreslíme vzor, aký chceme, aby torta mala. Papier na pečenie si potrieme stuženým rastlinným tukom. Pomocou zdobiacich vreciek si nastriekame tri alebo štyri pláty. Plechy dáme do rúry na program ventilátor. Sušíme zhruba 75 – 90 minút. V strede pečenia vymeníme pozície plechov.
  4. Kým sa nám pláty sušia, pripravíme si krém. Rozmrazené čučoriedky dáme na panvičku, zmiešame s kryštálovým cukrom, škrobom a vodou a dáme variť, kým nám čučoriedky nezmäknú. Následne primiešame citrónovú šťavu. Čučoriedky si prepasírujem a dáme vychladiť.
  5. Teraz je vhodný čas na prípravu ozdobných pusiniek, ak ich chceme mať. Nastriekame si ľubovoľné vzory. Ak spojíme všetky farby, vzniknú nám dúhové pusinky. Nastriekame pásy farebného snehu na fóliu, zrolujeme a vložíme do cukrárskeho vrecka s ľubovoľnou ozdobnou špičkou.
  6. Keď nám vychladnú čučoriedky, prichystáme si krém. Poriadne vymiešame maslo s práškovým cukrom do peny. Pridáme asi 2/3 čučoriedok a zmiešame. Krém si premiestnime do zdobiaceho vrecka s hladkou špičkou.
  7. Keď máme pláty vysušené dáme si sušiť ozdoby, sušíme tiež na 100 stupňov asi hodinu.
  8. Vysušené pláty si premiestnime na tanier a vrstvíme s krémom a zbytkom prepasírovaných čučoriedok. Nakoniec ozdobíme pripravenými pusinkami.
Cesto
  • 7 bielkov
  • 420 g kryštálového cukru
  • Gélové farby (fialová, modrá, ružová)
  • Stužený rastlinný tuk na potretie papiera na pečenie
Krém
  • 300 g mrazených čučoriedok
  • 60 g kryštálového cukru
  • 18 g kukuričného škrobu
  • 45 ml vody
  • 12 ml citrónovej šťavy
  • 250 g masla izbovej teploty
  • 250 g práškového cukru
  1. Pripravíme si vodný kúpeľ. Bielky si zmiešame s cukrom. Vo vodnom kúpeli si ich chvíľku premiešame metličkou. Následne začneme šľahať ručným mixérom. Šľaháme, kým nám sneh nestuhne a nie je pevný.
  2. Sneh si rozdelíme do štyroch misiek a zafarbíme každý samostatne. Premiešame ručným mixérom, aby sa nám rovnomerne zafarbil. Zafarbené snehy si preložíme do zdobiacich vreciek.
  3. Rúru si predhrejeme na 100 stupňov. Na papier alebo na papier na pečenie si predkreslíme vzor, aký chceme, aby torta mala. Papier na pečenie si potrieme stuženým rastlinným tukom. Pomocou zdobiacich vreciek si nastriekame tri alebo štyri pláty. Plechy dáme do rúry na program ventilátor. Sušíme zhruba 75 – 90 minút. V strede pečenia vymeníme pozície plechov.
  4. Kým sa nám pláty sušia, pripravíme si krém. Rozmrazené čučoriedky dáme na panvičku, zmiešame s kryštálovým cukrom, škrobom a vodou a dáme variť, kým nám čučoriedky nezmäknú. Následne primiešame citrónovú šťavu. Čučoriedky si prepasírujem a dáme vychladiť.
  5. Teraz je vhodný čas na prípravu ozdobných pusiniek, ak ich chceme mať. Nastriekame si ľubovoľné vzory. Ak spojíme všetky farby, vzniknú nám dúhové pusinky. Nastriekame pásy farebného snehu na fóliu, zrolujeme a vložíme do cukrárskeho vrecka s ľubovoľnou ozdobnou špičkou.
  6. Keď nám vychladnú čučoriedky, prichystáme si krém. Poriadne vymiešame maslo s práškovým cukrom do peny. Pridáme asi 2/3 čučoriedok a zmiešame. Krém si premiestnime do zdobiaceho vrecka s hladkou špičkou.
  7. Keď máme pláty vysušené dáme si sušiť ozdoby, sušíme tiež na 100 stupňov asi hodinu.
  8. Vysušené pláty si premiestnime na tanier a vrstvíme s krémom a zbytkom prepasírovaných čučoriedok. Nakoniec ozdobíme pripravenými pusinkami.