Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Gazdovský dvor so zvieratkami u starých rodičov

Gazdovský dvor so zvieratkami u starých rodičov

Popis

Ingrediencie

Tekvicové kysnuté cesto
  • 450 g hladkej múky
  • 45 g kryštálového cukru
  • 5 g instantného droždia
  • 6 g soli
  • 160 g tekvicového pyré
  • 50 g kondenzovaného sladeného mlieka
  • 150 g mlieka
  • 45 g masla
Jedlá hlina
  • 150g masla
  • 100g kryštálový cukor
  • 150 g hladkej múky
  • 37 g kakaa
Vianočkové kysnuté cesto
  • 1 balíček sušeného droždia
  • 175 ml mlieka
  • 200 g hladkej múky
  • 90 g práškového cukru
  • 200 g polohrubej múky
  • 1 vanilkový lusk
  • 80 g masla
  • 2 žĺtky
  • Štipka soli
  • 50 g marcipánu
  • 50g gaštanového pyré
  • 2 mini párky
  • 250 g krémového tvarohu
Na ozdobenie
  • 1 vrecko celé čierne korenie
  • 1 vrecko celé klinčeky
  • 100 g fondánu
  • Oranžová farba
  • ružová farba
  • 50 g tmavej čokolády
  • 4 PL kryštálového cukru

Postup

  1. Z ingrediencií na tekvicové kysnuté cesto si robote vypracujeme cesto, ktoré necháme miesiť 10-12 minút. Po vymiesení necháme jednu hodinu na teplom mieste kysnúť. Po vykysnutí si z cesta vytvarujeme tekvice, vtáčiky a zajačiky, ktoré naplníme gaštanovým pyré. Pečieme pri teplote 170 stupňov 20-30 minút.
  2. Vianočkové cesto si pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencií. Necháme 40 minút kysnúť. Na pomúčenej doske z neho tvarujeme zvieratá. Prasiatka a psíka plníme párkom. Ovečku marcipánom a tvarohom. Necháme ešte 15 minút kysnúť na teplom mieste a potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme 10 minút v rúre vyhriatej na 160 stupňov, potom teplotu zvýšime na 180 stupňov a pečieme ešte 20minút.
  3. Jedlá hlina - do misky dáme maslo izbovej teploty a kryštálový cukor. Vymixujeme. Pridáme hladkú múku a premiešame. Pridáme kakao a vypracujeme cesto. Na olejom vymastený plech rovnomerne rozložíme cesto a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 140 stupňov približne 12-15 minút. Po upečení necháme cesto vychladnúť a potom ho rozmrvíme.
Tekvicové kysnuté cesto
  • 450 g hladkej múky
  • 45 g kryštálového cukru
  • 5 g instantného droždia
  • 6 g soli
  • 160 g tekvicového pyré
  • 50 g kondenzovaného sladeného mlieka
  • 150 g mlieka
  • 45 g masla
Jedlá hlina
  • 150g masla
  • 100g kryštálový cukor
  • 150 g hladkej múky
  • 37 g kakaa
Vianočkové kysnuté cesto
  • 1 balíček sušeného droždia
  • 175 ml mlieka
  • 200 g hladkej múky
  • 90 g práškového cukru
  • 200 g polohrubej múky
  • 1 vanilkový lusk
  • 80 g masla
  • 2 žĺtky
  • Štipka soli
  • 50 g marcipánu
  • 50g gaštanového pyré
  • 2 mini párky
  • 250 g krémového tvarohu
Na ozdobenie
  • 1 vrecko celé čierne korenie
  • 1 vrecko celé klinčeky
  • 100 g fondánu
  • Oranžová farba
  • ružová farba
  • 50 g tmavej čokolády
  • 4 PL kryštálového cukru
  1. Z ingrediencií na tekvicové kysnuté cesto si robote vypracujeme cesto, ktoré necháme miesiť 10-12 minút. Po vymiesení necháme jednu hodinu na teplom mieste kysnúť. Po vykysnutí si z cesta vytvarujeme tekvice, vtáčiky a zajačiky, ktoré naplníme gaštanovým pyré. Pečieme pri teplote 170 stupňov 20-30 minút.
  2. Vianočkové cesto si pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencií. Necháme 40 minút kysnúť. Na pomúčenej doske z neho tvarujeme zvieratá. Prasiatka a psíka plníme párkom. Ovečku marcipánom a tvarohom. Necháme ešte 15 minút kysnúť na teplom mieste a potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme 10 minút v rúre vyhriatej na 160 stupňov, potom teplotu zvýšime na 180 stupňov a pečieme ešte 20minút.
  3. Jedlá hlina - do misky dáme maslo izbovej teploty a kryštálový cukor. Vymixujeme. Pridáme hladkú múku a premiešame. Pridáme kakao a vypracujeme cesto. Na olejom vymastený plech rovnomerne rozložíme cesto a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 140 stupňov približne 12-15 minút. Po upečení necháme cesto vychladnúť a potom ho rozmrvíme.