Gazdovský dvor so zvieratkami u starých rodičov
4 hod.
Popis
Ingrediencie
Tekvicové kysnuté cesto
- 450 g hladkej múky
- 45 g kryštálového cukru
- 5 g instantného droždia
- 6 g soli
- 160 g tekvicového pyré
- 50 g kondenzovaného sladeného mlieka
- 150 g mlieka
- 45 g masla
Jedlá hlina
- 150g masla
- 100g kryštálový cukor
- 150 g hladkej múky
- 37 g kakaa
Vianočkové kysnuté cesto
- 1 balíček sušeného droždia
- 175 ml mlieka
- 200 g hladkej múky
- 90 g práškového cukru
- 200 g polohrubej múky
- 1 vanilkový lusk
- 80 g masla
- 2 žĺtky
- Štipka soli
- 50 g marcipánu
- 50g gaštanového pyré
- 2 mini párky
- 250 g krémového tvarohu
Na ozdobenie
- 1 vrecko celé čierne korenie
- 1 vrecko celé klinčeky
- 100 g fondánu
- Oranžová farba
- ružová farba
- 50 g tmavej čokolády
- 4 PL kryštálového cukru
Postup
- Z ingrediencií na tekvicové kysnuté cesto si robote vypracujeme cesto, ktoré necháme miesiť 10-12 minút. Po vymiesení necháme jednu hodinu na teplom mieste kysnúť. Po vykysnutí si z cesta vytvarujeme tekvice, vtáčiky a zajačiky, ktoré naplníme gaštanovým pyré. Pečieme pri teplote 170 stupňov 20-30 minút.
- Vianočkové cesto si pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencií. Necháme 40 minút kysnúť. Na pomúčenej doske z neho tvarujeme zvieratá. Prasiatka a psíka plníme párkom. Ovečku marcipánom a tvarohom. Necháme ešte 15 minút kysnúť na teplom mieste a potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme 10 minút v rúre vyhriatej na 160 stupňov, potom teplotu zvýšime na 180 stupňov a pečieme ešte 20minút.
- Jedlá hlina - do misky dáme maslo izbovej teploty a kryštálový cukor. Vymixujeme. Pridáme hladkú múku a premiešame. Pridáme kakao a vypracujeme cesto. Na olejom vymastený plech rovnomerne rozložíme cesto a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 140 stupňov približne 12-15 minút. Po upečení necháme cesto vychladnúť a potom ho rozmrvíme.
Tekvicové kysnuté cesto
- 450 g hladkej múky
- 45 g kryštálového cukru
- 5 g instantného droždia
- 6 g soli
- 160 g tekvicového pyré
- 50 g kondenzovaného sladeného mlieka
- 150 g mlieka
- 45 g masla
Jedlá hlina
- 150g masla
- 100g kryštálový cukor
- 150 g hladkej múky
- 37 g kakaa
Vianočkové kysnuté cesto
- 1 balíček sušeného droždia
- 175 ml mlieka
- 200 g hladkej múky
- 90 g práškového cukru
- 200 g polohrubej múky
- 1 vanilkový lusk
- 80 g masla
- 2 žĺtky
- Štipka soli
- 50 g marcipánu
- 50g gaštanového pyré
- 2 mini párky
- 250 g krémového tvarohu
Na ozdobenie
- 1 vrecko celé čierne korenie
- 1 vrecko celé klinčeky
- 100 g fondánu
- Oranžová farba
- ružová farba
- 50 g tmavej čokolády
- 4 PL kryštálového cukru
- Z ingrediencií na tekvicové kysnuté cesto si robote vypracujeme cesto, ktoré necháme miesiť 10-12 minút. Po vymiesení necháme jednu hodinu na teplom mieste kysnúť. Po vykysnutí si z cesta vytvarujeme tekvice, vtáčiky a zajačiky, ktoré naplníme gaštanovým pyré. Pečieme pri teplote 170 stupňov 20-30 minút.
- Vianočkové cesto si pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencií. Necháme 40 minút kysnúť. Na pomúčenej doske z neho tvarujeme zvieratá. Prasiatka a psíka plníme párkom. Ovečku marcipánom a tvarohom. Necháme ešte 15 minút kysnúť na teplom mieste a potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme 10 minút v rúre vyhriatej na 160 stupňov, potom teplotu zvýšime na 180 stupňov a pečieme ešte 20minút.
- Jedlá hlina - do misky dáme maslo izbovej teploty a kryštálový cukor. Vymixujeme. Pridáme hladkú múku a premiešame. Pridáme kakao a vypracujeme cesto. Na olejom vymastený plech rovnomerne rozložíme cesto a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 140 stupňov približne 12-15 minút. Po upečení necháme cesto vychladnúť a potom ho rozmrvíme.