Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Halloweenske cupcakes od Lenky

Halloweenske cupcakes od Lenky

Popis

Ingrediencie

Cesto
  • 100 g masla
  • 56 g horkej čokolády na varenie
  • 160 g hladkej múky
  • 42 g kakaa
  • ½ ČL sódy bikarbóny
  • ¾ ČL prášku do pečiva
  • Štipka soli
  • 2 vajcia
  • 100 g kryštálového cukru
  • 55 g trstinového cukru
  • 120 ml mlieka
Krém
  • 500 g mascarpone
  • 100 g práškového cukru
  • 100 g smotany na šľahanie 40%
Karamelová plnka
  • 50 g kryštálového cukru
  • 23 g masla
  • 33 g smotany na šľahanie 40%
  • 30 g bielej čokolády
Dekorácie
  • 20 g bielej čokolády
  • 20 g mliečnej čokolády
  • Gélové farby

Postup

  1. Nad parou si roztopíme čokoládu s maslom. V druhej miske si vymixujeme žĺtka s cukrom.
  2. Samostatne si zmiešame všetky sypké suroviny. Do zmixovanej zmesi si primiešavame striedavo suché suroviny a mlieko.
  3. Nakoniec do zmesi prilejeme čokoládu a samostatne vyšľahané bielka.
  4. Košíky naplníme na plechu do 3/4. Dáme piecť na 170 stupňov na 18 minút.
  5. V rajničke si pripravíme karamelovú náplň. Cukor si na miernom ohni necháme rozpustiť na karamel. Následne doňho pridáme na kocky nakrájané maslo. Miešame, kým sa spojí. Keď to máme pripravené, prilejeme postupne smotanu. Troška vlejeme, zamiešame, a opakujeme. Do horúceho karamelu primiešame na malé kúsky nakrájanú bielu čokoládu. Necháme chladnúť.
  6. Čokoládové ozdoby si pripravíme tak, že si roztopíme čokoládu. Dáme do zdobiaceho vrecka, odstrihneme len malý kúsok na otvor na písanie. Na papier na pečenie si spravíme z čokolády oči, nápisy, krídla, pavučinu. Dáme zachladiť.
  7. Do upečených a vychladnutých cupcakov spravíme dieru a naplníme mierne vychladnutým karamelom.
  8. Do misky dáme všetky suroviny na krém a spolu zmixujeme asi 2 minúty. Krém si rozdelíme do menších misiek a zafarbíme gélovými farbivami. Naplníme do zdobiacich vreciek s pripravenými zdobiacimi špičkami. Cupcakes zdobíme podľa vlastných predstáv.

Ingrediencie

Cesto
  • 100 g masla
  • 56 g horkej čokolády na varenie
  • 160 g hladkej múky
  • 42 g kakaa
  • ½ ČL sódy bikarbóny
  • ¾ ČL prášku do pečiva
  • Štipka soli
  • 2 vajcia
  • 100 g kryštálového cukru
  • 55 g trstinového cukru
  • 120 ml mlieka
Krém
  • 500 g mascarpone
  • 100 g práškového cukru
  • 100 g smotany na šľahanie 40%
Karamelová plnka
  • 50 g kryštálového cukru
  • 23 g masla
  • 33 g smotany na šľahanie 40%
  • 30 g bielej čokolády
Dekorácie
  • 20 g bielej čokolády
  • 20 g mliečnej čokolády
  • Gélové farby

Postup

  1. Nad parou si roztopíme čokoládu s maslom. V druhej miske si vymixujeme žĺtka s cukrom.
  2. Samostatne si zmiešame všetky sypké suroviny. Do zmixovanej zmesi si primiešavame striedavo suché suroviny a mlieko.
  3. Nakoniec do zmesi prilejeme čokoládu a samostatne vyšľahané bielka.
  4. Košíky naplníme na plechu do 3/4. Dáme piecť na 170 stupňov na 18 minút.
  5. V rajničke si pripravíme karamelovú náplň. Cukor si na miernom ohni necháme rozpustiť na karamel. Následne doňho pridáme na kocky nakrájané maslo. Miešame, kým sa spojí. Keď to máme pripravené, prilejeme postupne smotanu. Troška vlejeme, zamiešame, a opakujeme. Do horúceho karamelu primiešame na malé kúsky nakrájanú bielu čokoládu. Necháme chladnúť.
  6. Čokoládové ozdoby si pripravíme tak, že si roztopíme čokoládu. Dáme do zdobiaceho vrecka, odstrihneme len malý kúsok na otvor na písanie. Na papier na pečenie si spravíme z čokolády oči, nápisy, krídla, pavučinu. Dáme zachladiť.
  7. Do upečených a vychladnutých cupcakov spravíme dieru a naplníme mierne vychladnutým karamelom.
  8. Do misky dáme všetky suroviny na krém a spolu zmixujeme asi 2 minúty. Krém si rozdelíme do menších misiek a zafarbíme gélovými farbivami. Naplníme do zdobiacich vreciek s pripravenými zdobiacimi špičkami. Cupcakes zdobíme podľa vlastných predstáv.