Logo Pečie celé Slovensko

Popis

Ingrediencie

Hruškové želé
  • 300 g hruškového pyré
  • 20g kryštálového cukru
  • 4 g agar agaru
  • 3 ČL citrónovej šťavy
  • 2 čerstvé hrušky Williams
  • 7 ml olivového oleja
  • 30 g práškového cukru
  • fazuľa Tonka
Hrušková ganache
  • 650 g hruškového pyré
  • 1 ČL citrónová šťava
  • 2 g fazule Tonka
  • 120 g kakaového masla
  • 120g biela čokoláda
  • 6 g želatínových plátkov
  • 4 g xantánovej gumy
  • 200 g 40% šľahačkovej smotany
  • 200 g mascarpone
Glazúra s bielou čokoládou
  • 250 g bielej čokolády
  • 250 g kakaového masla
Čokoládová zrkadlová glazúra
  • 150 g vody
  • 300 g kryštálového cukru
  • 200 g sladeného kondenzovaného mlieka
  • 1 PL vanilkovej pasty
  • 21 g želatínových plátkov
  • 330 g bielej čokolády
  • 5 g kurkumy
Čokoládové stonky
  • 100 g tmavej čokolády
Mandľový korpus
  • 4 vajcia
  • 4 PL kryštálového cukru
  • 300 g mandľovej múky
  • 100 g pomletých lieskovcov
  • štipka soli

Postup

  1. Hruškové želé - hruškové pyré zohrejeme, cukor a agar agar zmiešame a pridáme k hruškovému pyré, privedieme k varu. Odstavíme z ohňa a pridáme citrónovú šťavu. Dáme zachladiť. Medzitým ošúpeme hrušky a nakrájame na malé kocky. Zmiešame s citrónovou šťavou, práškovým cukrom a orestujeme na olivovom oleji 4-5 minút. Odstavíme. Vychladnuté hruškové želé ponorným mixérom rozmixujeme. Pridáme orestované hrušky, fazuľu Tonka a dáme do silikónových pologuli (15g) zamraziť.
  2. Hrušková ganache - plátky želatíny namočíme do studenej vody na 5 minút. Precedíme a dáme bokom. Kakaové maslo rozpustíme a zalejeme ním bielu čokoládu. Premiešame a dáme bokom. Hruškové pyré zohrejeme aj s citrónovou šťavou, odstavíme z ohňa. Pridáme fazuľu Tonka, kakaové maslo s bielou čokoládou, želatínu, xantanovu gumu, šľahačku a mascarpone. Dáme dobre zachladiť a vyšľaháme.
  3. Glazúra z bielej čokolády - rozpustime kakaové maslo a vmiešame bielu čokoládu.
  4. Zrkadlová poleva - najskôr namočíme plátky želatíny v studenej vode na 5 minút. Vodu, cukor a kukuričný sirup privedieme k varu a vmiešame želatínu, sladené kondenzované mlieko a vanilku. Pridáme bielu čokoládu a dobre premiešame, vychladíme. Pred použitím znovu zahrejeme na 34 stupňov.
  5. Mandľový korpus - bielky vyšľaháme, cukor so žĺtkami vyšľaháme a opatrne vmiešame do snehu z bielkov, pridáme soľ a múky a dáme piecť pri teplote 180 stupňov 15-20 minút.

Ingrediencie

Hruškové želé
  • 300 g hruškového pyré
  • 20g kryštálového cukru
  • 4 g agar agaru
  • 3 ČL citrónovej šťavy
  • 2 čerstvé hrušky Williams
  • 7 ml olivového oleja
  • 30 g práškového cukru
  • fazuľa Tonka
Hrušková ganache
  • 650 g hruškového pyré
  • 1 ČL citrónová šťava
  • 2 g fazule Tonka
  • 120 g kakaového masla
  • 120g biela čokoláda
  • 6 g želatínových plátkov
  • 4 g xantánovej gumy
  • 200 g 40% šľahačkovej smotany
  • 200 g mascarpone
Glazúra s bielou čokoládou
  • 250 g bielej čokolády
  • 250 g kakaového masla
Čokoládová zrkadlová glazúra
  • 150 g vody
  • 300 g kryštálového cukru
  • 200 g sladeného kondenzovaného mlieka
  • 1 PL vanilkovej pasty
  • 21 g želatínových plátkov
  • 330 g bielej čokolády
  • 5 g kurkumy
Čokoládové stonky
  • 100 g tmavej čokolády
Mandľový korpus
  • 4 vajcia
  • 4 PL kryštálového cukru
  • 300 g mandľovej múky
  • 100 g pomletých lieskovcov
  • štipka soli

Postup

  1. Hruškové želé - hruškové pyré zohrejeme, cukor a agar agar zmiešame a pridáme k hruškovému pyré, privedieme k varu. Odstavíme z ohňa a pridáme citrónovú šťavu. Dáme zachladiť. Medzitým ošúpeme hrušky a nakrájame na malé kocky. Zmiešame s citrónovou šťavou, práškovým cukrom a orestujeme na olivovom oleji 4-5 minút. Odstavíme. Vychladnuté hruškové želé ponorným mixérom rozmixujeme. Pridáme orestované hrušky, fazuľu Tonka a dáme do silikónových pologuli (15g) zamraziť.
  2. Hrušková ganache - plátky želatíny namočíme do studenej vody na 5 minút. Precedíme a dáme bokom. Kakaové maslo rozpustíme a zalejeme ním bielu čokoládu. Premiešame a dáme bokom. Hruškové pyré zohrejeme aj s citrónovou šťavou, odstavíme z ohňa. Pridáme fazuľu Tonka, kakaové maslo s bielou čokoládou, želatínu, xantanovu gumu, šľahačku a mascarpone. Dáme dobre zachladiť a vyšľaháme.
  3. Glazúra z bielej čokolády - rozpustime kakaové maslo a vmiešame bielu čokoládu.
  4. Zrkadlová poleva - najskôr namočíme plátky želatíny v studenej vode na 5 minút. Vodu, cukor a kukuričný sirup privedieme k varu a vmiešame želatínu, sladené kondenzované mlieko a vanilku. Pridáme bielu čokoládu a dobre premiešame, vychladíme. Pred použitím znovu zahrejeme na 34 stupňov.
  5. Mandľový korpus - bielky vyšľaháme, cukor so žĺtkami vyšľaháme a opatrne vmiešame do snehu z bielkov, pridáme soľ a múky a dáme piecť pri teplote 180 stupňov 15-20 minút.