Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Írsky chlebík od Lucky

Írsky chlebík od Lucky

Popis

Ingrediencie

Chlieb
  • 600 g bieleho jogurtu gréckeho typu
  • 250 g špaldovej hladkej múky
  • 250 g špaldovej celozrnnej múky
  • 1 ČL medu
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • Semiačka podľa chuti
Francúzsky šalát
  • 1 zeler
  • 4 mrkvy
  • 2 jablká
  • 1 väčšia cibuľa
  • Zavárané uhorky (5-6 ks)
  • 1 PL francúzskej horčice
  • Soľ
Domáca majonéza
  • 2 žĺtky
  • 1 PL francúzskej horčice
  • 300 ml slnečnicového oleja
  • Soľ
  • Čierne korenie

Postup

  1. Chlieb – všetky suroviny spolu zmiešame. Vytvarujeme do obdĺžnika a pečieme vo forme na papieri na pečenie 180 stupňov približne 50 minút.
  2. Žĺtky s horčicou spojíme ponorným mixérom vo vysokej nádobe a postupne pomaly prilievame olej a stále mixujeme, kým nevznikne majonéza. Nakoniec dochutíme soľou a korením.
  3. Zeler, mrkvu a jablko pokrájame na kocky. Cibuľku na jemno a uhorky nastrúhame na strúhadle. Všetko spolu zmiešame pridáme horčicu a domácu majonézu. Podľa potreby osolíme a okoreníme.
  4. Na dozdobenie môžeme použiť ako Lucia prosciutto šunku, suchú salámu, šalátovú uhorku, cherry paradajky, plátkový syr, polníček, rukolu a mikrobylinky.
Chlieb
  • 600 g bieleho jogurtu gréckeho typu
  • 250 g špaldovej hladkej múky
  • 250 g špaldovej celozrnnej múky
  • 1 ČL medu
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • Semiačka podľa chuti
Francúzsky šalát
  • 1 zeler
  • 4 mrkvy
  • 2 jablká
  • 1 väčšia cibuľa
  • Zavárané uhorky (5-6 ks)
  • 1 PL francúzskej horčice
  • Soľ
Domáca majonéza
  • 2 žĺtky
  • 1 PL francúzskej horčice
  • 300 ml slnečnicového oleja
  • Soľ
  • Čierne korenie
  1. Chlieb – všetky suroviny spolu zmiešame. Vytvarujeme do obdĺžnika a pečieme vo forme na papieri na pečenie 180 stupňov približne 50 minút.
  2. Žĺtky s horčicou spojíme ponorným mixérom vo vysokej nádobe a postupne pomaly prilievame olej a stále mixujeme, kým nevznikne majonéza. Nakoniec dochutíme soľou a korením.
  3. Zeler, mrkvu a jablko pokrájame na kocky. Cibuľku na jemno a uhorky nastrúhame na strúhadle. Všetko spolu zmiešame pridáme horčicu a domácu majonézu. Podľa potreby osolíme a okoreníme.
  4. Na dozdobenie môžeme použiť ako Lucia prosciutto šunku, suchú salámu, šalátovú uhorku, cherry paradajky, plátkový syr, polníček, rukolu a mikrobylinky.