Jankin sladký stôl na krstiny
4 hod.
Popis
Ingrediencie
Cesto
- 300 g múky
- 180 g masla
- 60 g cukru
- Citrónová kôra
- 2 žĺtky
Krém
- 250 g čokolády 70 %
- 200 ml šlahačky 40 %
- 300 g čučoriedok
- 150 g mascarpone
- 100 ml šlahačky
- 80 g hnedého cukru
- Modré farbivo
Postup
- Zo surovín vypracujeme cesto, ktoré dáme na hodinu do chladničky. Potom cesto rozvaľkáme na 3 milimetre a dáme piecť do rúry s teplotou 170 stupňov na 8 minút. Vyberieme a necháme vychladnúť.
- Náplň vyrobíme z tvarohu, mascarpone a šľahačky, ktoré dáme do mixéra a premiešame na hustú hmotu. Pridáme šťavu z limetky, vanilkový lusk a 80 g hnedého cukru - premiešame.
- Puding - suroviny dáme do hrnca a uvaríme puding, ak chceme, aby bol kyslejší, pridáme limetku. Necháme vychladnúť.
- Vrstvenie: sušienka, mascarpone - zopakujeme a na vrch limetkový puding a dozdobíme ozdobnou špičkou a hoblinkami z limetky.
Cesto
- 300 g múky
- 180 g masla
- 60 g cukru
- Citrónová kôra
- 2 žĺtky
Krém
- 250 g čokolády 70 %
- 200 ml šlahačky 40 %
- 300 g čučoriedok
- 150 g mascarpone
- 100 ml šlahačky
- 80 g hnedého cukru
- Modré farbivo
- Zo surovín vypracujeme cesto, ktoré dáme na hodinu do chladničky. Potom cesto rozvaľkáme na 3 milimetre a dáme piecť do rúry s teplotou 170 stupňov na 8 minút. Vyberieme a necháme vychladnúť.
- Náplň vyrobíme z tvarohu, mascarpone a šľahačky, ktoré dáme do mixéra a premiešame na hustú hmotu. Pridáme šťavu z limetky, vanilkový lusk a 80 g hnedého cukru - premiešame.
- Puding - suroviny dáme do hrnca a uvaríme puding, ak chceme, aby bol kyslejší, pridáme limetku. Necháme vychladnúť.
- Vrstvenie: sušienka, mascarpone - zopakujeme a na vrch limetkový puding a dozdobíme ozdobnou špičkou a hoblinkami z limetky.