Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Jankin sladký stôl na krstiny

Jankin sladký stôl na krstiny

Popis

Ingrediencie

Cesto
  • 300 g múky
  • 180 g masla
  • 60 g cukru
  • Citrónová kôra
  • 2 žĺtky
Krém
  • 250 g čokolády 70 %
  • 200 ml šlahačky 40 %
  • 300 g čučoriedok
  • 150 g mascarpone
  • 100 ml šlahačky
  • 80 g hnedého cukru
  • Modré farbivo

Postup

  1. Zo surovín vypracujeme cesto, ktoré dáme na hodinu do chladničky. Potom cesto rozvaľkáme na 3 milimetre a dáme piecť do rúry s teplotou 170 stupňov na 8 minút. Vyberieme a necháme vychladnúť.
  2. Náplň vyrobíme z tvarohu, mascarpone a šľahačky, ktoré dáme do mixéra a premiešame na hustú hmotu. Pridáme šťavu z limetky, vanilkový lusk a 80 g hnedého cukru - premiešame.
  3. Puding - suroviny dáme do hrnca a uvaríme puding, ak chceme, aby bol kyslejší, pridáme limetku. Necháme vychladnúť.
  4. Vrstvenie: sušienka, mascarpone - zopakujeme a na vrch limetkový puding a dozdobíme ozdobnou špičkou a hoblinkami z limetky.
Cesto
  • 300 g múky
  • 180 g masla
  • 60 g cukru
  • Citrónová kôra
  • 2 žĺtky
Krém
  • 250 g čokolády 70 %
  • 200 ml šlahačky 40 %
  • 300 g čučoriedok
  • 150 g mascarpone
  • 100 ml šlahačky
  • 80 g hnedého cukru
  • Modré farbivo
  1. Zo surovín vypracujeme cesto, ktoré dáme na hodinu do chladničky. Potom cesto rozvaľkáme na 3 milimetre a dáme piecť do rúry s teplotou 170 stupňov na 8 minút. Vyberieme a necháme vychladnúť.
  2. Náplň vyrobíme z tvarohu, mascarpone a šľahačky, ktoré dáme do mixéra a premiešame na hustú hmotu. Pridáme šťavu z limetky, vanilkový lusk a 80 g hnedého cukru - premiešame.
  3. Puding - suroviny dáme do hrnca a uvaríme puding, ak chceme, aby bol kyslejší, pridáme limetku. Necháme vychladnúť.
  4. Vrstvenie: sušienka, mascarpone - zopakujeme a na vrch limetkový puding a dozdobíme ozdobnou špičkou a hoblinkami z limetky.