Jankina svieža torta
4 hod.
Popis
Ingrediencie
Cesto
- 6 bielkov
- 400 g kryštálového cukru
- 60 g zemiakového škrobu
Krém
- 300 ml mlieka
- 100 ml mangového pyré
- 60 g pudingového prášku
- 3 žĺtky
- 300 g masla
- 100 g bielej čokolády
- 150 g práškového cukru
- Potravinárske farby žltá, oranžová, fialová
Stredová náplň
- 300 ml mangového pyré
- 10 g želatíny
- 100 ml vody
Na ozdobenie
- 1 mango
- 2 figy
- 1 karambola
- 10 jedlých kvetov
Postup
- Do misky si dáme bielky s cukrom a dáme do hrnca nad paru. Miska nesmie byť ponorená, lebo bielky uvaríme skôr ako sa nám cukor rozpustí. Po rozpustení cukru prelejeme bielky do mixéru a šľaháme 15 minút. Pred koncom miešania pridáme škrob, premiešame a vypneme.
- Cukrárske vrecko so špičkou naplníme bielkovou zmesou a začneme striekať penu do tvaru šestky. Spravíme dve o rozmere výška 28 cm a šírka 18 cm. Dáme sušiť do rúry, ktorú predhrejeme na 115 stupňov na cca 1 hodinu.
- Medzi pečením si pripravíme krém. Do hrnca vlejeme mlieko, pyré, žĺtky a pudingový prášok. Dobre premiešame a dáme variť. Po uvarení pridáme čokoládu, miešame do rozpustenia a vychladíme.
- Maslo izbovej teploty dáme do robota a vymiešame do peny. Potom po častiach pridávame cukor. Miešame kým nie je zmes krásne hladká. Vychladnutý krém začneme po malých častiach primiešavať k maslu. Maslo musí byť s pudingom dobre premiešané.
- Mangové pyré si pripravíme veľmi jednoducho. Želatínu zalejeme vodou a necháme 10 minút odstáť. Napučanú želatínu dáme do hrnca a pomaličky zahrievame, nesmie sa variť. Pridáme mango pyré a zahrejeme spolu. Dáme vychladiť, zmes nám stuhne.
- Bielkový korpus si dáme na podnos na ktorom budeme podávať. Do vrecka so špičkou si dáme krém a začneme zdobiť po obvode. Do stredu torty navrstvíme mangové pyré.
- Na vrch položíme druhý korpus a zdobíme krémom žltým, oranžovým, fialovým.
- Na krém poukladáme ovocie a jedlé kvety.
Cesto
- 6 bielkov
- 400 g kryštálového cukru
- 60 g zemiakového škrobu
Krém
- 300 ml mlieka
- 100 ml mangového pyré
- 60 g pudingového prášku
- 3 žĺtky
- 300 g masla
- 100 g bielej čokolády
- 150 g práškového cukru
- Potravinárske farby žltá, oranžová, fialová
Stredová náplň
- 300 ml mangového pyré
- 10 g želatíny
- 100 ml vody
Na ozdobenie
- 1 mango
- 2 figy
- 1 karambola
- 10 jedlých kvetov
- Do misky si dáme bielky s cukrom a dáme do hrnca nad paru. Miska nesmie byť ponorená, lebo bielky uvaríme skôr ako sa nám cukor rozpustí. Po rozpustení cukru prelejeme bielky do mixéru a šľaháme 15 minút. Pred koncom miešania pridáme škrob, premiešame a vypneme.
- Cukrárske vrecko so špičkou naplníme bielkovou zmesou a začneme striekať penu do tvaru šestky. Spravíme dve o rozmere výška 28 cm a šírka 18 cm. Dáme sušiť do rúry, ktorú predhrejeme na 115 stupňov na cca 1 hodinu.
- Medzi pečením si pripravíme krém. Do hrnca vlejeme mlieko, pyré, žĺtky a pudingový prášok. Dobre premiešame a dáme variť. Po uvarení pridáme čokoládu, miešame do rozpustenia a vychladíme.
- Maslo izbovej teploty dáme do robota a vymiešame do peny. Potom po častiach pridávame cukor. Miešame kým nie je zmes krásne hladká. Vychladnutý krém začneme po malých častiach primiešavať k maslu. Maslo musí byť s pudingom dobre premiešané.
- Mangové pyré si pripravíme veľmi jednoducho. Želatínu zalejeme vodou a necháme 10 minút odstáť. Napučanú želatínu dáme do hrnca a pomaličky zahrievame, nesmie sa variť. Pridáme mango pyré a zahrejeme spolu. Dáme vychladiť, zmes nám stuhne.
- Bielkový korpus si dáme na podnos na ktorom budeme podávať. Do vrecka so špičkou si dáme krém a začneme zdobiť po obvode. Do stredu torty navrstvíme mangové pyré.
- Na vrch položíme druhý korpus a zdobíme krémom žltým, oranžovým, fialovým.
- Na krém poukladáme ovocie a jedlé kvety.