Jankine košíčky z vínového cesta
2 hod.
Popis
Ingrediencie
Košíčky
- 350 g hladkej múky
- 250 g masla
- Soľ
- 7 PL bieleho vína
Pečenová pašteta
- 500 g kuracej pečienky
- 100 g maste
- Soľ
- Korenie
- 250 g 33% smotany na šľahanie
- 200 g cibule
- Brusnice
Hraškový krém
- 300 g hrachu
- 300 g mascarpone
- 200 ml 30% smotany na šľahanie
- Korenie
- Soľ
- Rozmarín
- Tymián
- Hrachové vyhonky
Kozí krém
- 150 g mäkkeho kozieho syra
- 100 g tvrdého kozie syra
- 250 g krémového syra
- Muškátový orech
- Soľ
- 100 g vlašských orechov
- 200 g cibule
- 50 g masti
Bryndzová pomazánka
- 150 g oravskej slaniny
- 1 strednú cibuľu
- 200 g bryndze
- 150 g krémového syra
- Soľ
- Korenie
- Bylinky
Postup
- Košíčky - suroviny dáme do misky a vypracujeme cesto, ktoré plníme do košíčkov. Pečieme 10 minút na 170 stupňov, vyberieme a necháme vychladnúť.
- Paštéta - cibuľu nakrájame a spolu s masťou dáme smažiť. Pridáme pečienku a pražíme domäkka. Zalejeme šľahačkou, rozmixujeme a dochutíme soľou a korením. Do stredu košíčku dáme lyžičku brusnicového džemu a ozdobnou špičkou nazdobíme. Poukladáme mikro bylinky.
- Hráškový krém - do osolenej vody spolu s rozmarínom a tymiánom dáme variť hrach domäkka. Scedíme trošku vody, ktorú necháme na pomixovanie. Prepasírujeme, okoreníme, pridáme mascarpone so šľahačkou a dobre premiešame. Naplníme vrecko a špičkou striekame vzor. Dozdobíme mikro bylinkami.
- Bryndzová nátierka - do hrnca dáme smažit slaninu, ak je už trochu vypečená, vložíme cibuľu a smažíme do zlatista. Necháme vychladnúť a rozmixujeme. Pridáme bryndzu, krémový syr, soľ a korenie. Ozdobnou špičkou nastriekame do košíčkov a zdobíme bylinkami.
Košíčky
- 350 g hladkej múky
- 250 g masla
- Soľ
- 7 PL bieleho vína
Pečenová pašteta
- 500 g kuracej pečienky
- 100 g maste
- Soľ
- Korenie
- 250 g 33% smotany na šľahanie
- 200 g cibule
- Brusnice
Hraškový krém
- 300 g hrachu
- 300 g mascarpone
- 200 ml 30% smotany na šľahanie
- Korenie
- Soľ
- Rozmarín
- Tymián
- Hrachové vyhonky
Kozí krém
- 150 g mäkkeho kozieho syra
- 100 g tvrdého kozie syra
- 250 g krémového syra
- Muškátový orech
- Soľ
- 100 g vlašských orechov
- 200 g cibule
- 50 g masti
Bryndzová pomazánka
- 150 g oravskej slaniny
- 1 strednú cibuľu
- 200 g bryndze
- 150 g krémového syra
- Soľ
- Korenie
- Bylinky
- Košíčky - suroviny dáme do misky a vypracujeme cesto, ktoré plníme do košíčkov. Pečieme 10 minút na 170 stupňov, vyberieme a necháme vychladnúť.
- Paštéta - cibuľu nakrájame a spolu s masťou dáme smažiť. Pridáme pečienku a pražíme domäkka. Zalejeme šľahačkou, rozmixujeme a dochutíme soľou a korením. Do stredu košíčku dáme lyžičku brusnicového džemu a ozdobnou špičkou nazdobíme. Poukladáme mikro bylinky.
- Hráškový krém - do osolenej vody spolu s rozmarínom a tymiánom dáme variť hrach domäkka. Scedíme trošku vody, ktorú necháme na pomixovanie. Prepasírujeme, okoreníme, pridáme mascarpone so šľahačkou a dobre premiešame. Naplníme vrecko a špičkou striekame vzor. Dozdobíme mikro bylinkami.
- Bryndzová nátierka - do hrnca dáme smažit slaninu, ak je už trochu vypečená, vložíme cibuľu a smažíme do zlatista. Necháme vychladnúť a rozmixujeme. Pridáme bryndzu, krémový syr, soľ a korenie. Ozdobnou špičkou nastriekame do košíčkov a zdobíme bylinkami.