Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Jankine košíčky z vínového cesta

Jankine košíčky z vínového cesta

Popis

Ingrediencie

Košíčky
  • 350 g hladkej múky
  • 250 g masla
  • Soľ
  • 7 PL bieleho vína
Pečenová pašteta
  • 500 g kuracej pečienky
  • 100 g maste
  • Soľ
  • Korenie
  • 250 g 33% smotany na šľahanie
  • 200 g cibule
  • Brusnice
Hraškový krém
  • 300 g hrachu
  • 300 g mascarpone
  • 200 ml 30% smotany na šľahanie
  • Korenie
  • Soľ
  • Rozmarín
  • Tymián
  • Hrachové vyhonky
Kozí krém
  • 150 g mäkkeho kozieho syra
  • 100 g tvrdého kozie syra
  • 250 g krémového syra
  • Muškátový orech
  • Soľ
  • 100 g vlašských orechov
  • 200 g cibule
  • 50 g masti
Bryndzová pomazánka
  • 150 g oravskej slaniny
  • 1 strednú cibuľu
  • 200 g bryndze
  • 150 g krémového syra
  • Soľ
  • Korenie
  • Bylinky

Postup

  1. Košíčky - suroviny dáme do misky a vypracujeme cesto, ktoré plníme do košíčkov. Pečieme 10 minút na 170 stupňov, vyberieme a necháme vychladnúť.
  2. Paštéta - cibuľu nakrájame a spolu s masťou dáme smažiť. Pridáme pečienku a pražíme domäkka. Zalejeme šľahačkou, rozmixujeme a dochutíme soľou a korením. Do stredu košíčku dáme lyžičku brusnicového džemu a ozdobnou špičkou nazdobíme. Poukladáme mikro bylinky.
  3. Hráškový krém - do osolenej vody spolu s rozmarínom a tymiánom dáme variť hrach domäkka. Scedíme trošku vody, ktorú necháme na pomixovanie. Prepasírujeme, okoreníme, pridáme mascarpone so šľahačkou a dobre premiešame. Naplníme vrecko a špičkou striekame vzor. Dozdobíme mikro bylinkami.
  4. Bryndzová nátierka - do hrnca dáme smažit slaninu, ak je už trochu vypečená, vložíme cibuľu a smažíme do zlatista. Necháme vychladnúť a rozmixujeme. Pridáme bryndzu, krémový syr, soľ a korenie. Ozdobnou špičkou nastriekame do košíčkov a zdobíme bylinkami.
Košíčky
  • 350 g hladkej múky
  • 250 g masla
  • Soľ
  • 7 PL bieleho vína
Pečenová pašteta
  • 500 g kuracej pečienky
  • 100 g maste
  • Soľ
  • Korenie
  • 250 g 33% smotany na šľahanie
  • 200 g cibule
  • Brusnice
Hraškový krém
  • 300 g hrachu
  • 300 g mascarpone
  • 200 ml 30% smotany na šľahanie
  • Korenie
  • Soľ
  • Rozmarín
  • Tymián
  • Hrachové vyhonky
Kozí krém
  • 150 g mäkkeho kozieho syra
  • 100 g tvrdého kozie syra
  • 250 g krémového syra
  • Muškátový orech
  • Soľ
  • 100 g vlašských orechov
  • 200 g cibule
  • 50 g masti
Bryndzová pomazánka
  • 150 g oravskej slaniny
  • 1 strednú cibuľu
  • 200 g bryndze
  • 150 g krémového syra
  • Soľ
  • Korenie
  • Bylinky
  1. Košíčky - suroviny dáme do misky a vypracujeme cesto, ktoré plníme do košíčkov. Pečieme 10 minút na 170 stupňov, vyberieme a necháme vychladnúť.
  2. Paštéta - cibuľu nakrájame a spolu s masťou dáme smažiť. Pridáme pečienku a pražíme domäkka. Zalejeme šľahačkou, rozmixujeme a dochutíme soľou a korením. Do stredu košíčku dáme lyžičku brusnicového džemu a ozdobnou špičkou nazdobíme. Poukladáme mikro bylinky.
  3. Hráškový krém - do osolenej vody spolu s rozmarínom a tymiánom dáme variť hrach domäkka. Scedíme trošku vody, ktorú necháme na pomixovanie. Prepasírujeme, okoreníme, pridáme mascarpone so šľahačkou a dobre premiešame. Naplníme vrecko a špičkou striekame vzor. Dozdobíme mikro bylinkami.
  4. Bryndzová nátierka - do hrnca dáme smažit slaninu, ak je už trochu vypečená, vložíme cibuľu a smažíme do zlatista. Necháme vychladnúť a rozmixujeme. Pridáme bryndzu, krémový syr, soľ a korenie. Ozdobnou špičkou nastriekame do košíčkov a zdobíme bylinkami.