Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Japonská záhrada od Zuzky

Japonská záhrada od Zuzky

Popis

Ingrediencie

Krém
  • 300 ml šľahačkovej smotany
  • 150 g trstinového cukru
  • 6 žĺtkov
  • 750 g mascarpone
  • 3 čajové lyžičky matcha čaju (v prášku)
Mandľové piškóty
  • 4 vajcia
  • 100 g trstinového cukru
  • 2 ČL kukuričného škrobu
  • 240 g mandľovej múky
  • 20 g mlieka
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 3 g soli
  • 2 ČL kryštálového cukru na posypanie
  • 1 ČL octu
Kamienky
  • 100 g bielej čokolády
  • 60 g masla
  • 40 g vody
  • Čierne gélové potravinárske farbivo
Na namáčanie piškót
  • 100 ml kvalitného rumu
  • 150 ml čučoriedkového pyré
  • 50 ml sladeného kondenzovaného mlieka
Dekorácia
  • 100 g balenie matcha čaju
  • 1 PL práškového cukru
  • 50 g sušených kandizovaných čučoriedok
  • Sušené jedlé farebné kvety

Postup

  1. Rúru rozohrejeme na 190 stupňov a plech si vyložíme papierom na pečenie.
  2. Na piškóty oddelíme bielka od žĺtkov. Z bielkov a octu vyšľaháme pevný sneh. Múku zmiešame s práškom do pečiva, škrobom a soľou. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, kým zmes nezosvetlí a pridáme mlieko. Suchú zmes vmiešame do žĺtkov a opatrne vmiešame sneh.
  3. Na papier na pečenie nanesieme piškóty a posypeme cukrom. Pečieme cca 10-12 minút, necháme vychladnúť.
  4. Na kamienky privedieme do varu maslo spolu s vodou a prelejeme cez nalámanú bielu čokoládu. Miešame, kým sa čokoláda nerozpustí. Čokoládovú ganache zafarbíme čiernou gélovou farbou a dáme trochu zachladiť. Lyžičkou vytvoríme nahrubo kamienky, poukladáme na papier na pečenie a dáme vytuhnúť do chladničky. Stuhnuté kamienky vyhladíme horúcim nožíkom.
  5. Na krém vyšľaháme cukor so žĺtkami vo vodnom kúpeli, necháme vychladnúť. Vyšľaháme šľahačku a vmiešame do nej práškový matcha čaj. Šľahačku opatrne vmiešame do žĺtkov. Mascarpone vyšľaháme a vmiešame do žĺtkovo-šľahačkovej zmesi.
  6. Kondenzované mlieko spolu s čučoriedkovým pyré necháme zovrieť a zredukovať, prilejeme rum.
  7. Piškóty vložíme do misky, pokvapkáme čučoriedkovým rumom a nalejeme na ne prvú vrstvu krému, približne do polovice misky. Položíme druhú vrstvu piškóty, pokvapkáme čučoriedkovým rumom a prelejeme krémom až po okraj misky. Zbytok krému nanesieme v cukrárskom vrecúšku do tvaru kruhov. Prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť.
  8. Posypeme matchou zmiešanou s práškovým cukrom a na vrch poukladáme kamienky z čokoládovej ganache.
Krém
  • 300 ml šľahačkovej smotany
  • 150 g trstinového cukru
  • 6 žĺtkov
  • 750 g mascarpone
  • 3 čajové lyžičky matcha čaju (v prášku)
Mandľové piškóty
  • 4 vajcia
  • 100 g trstinového cukru
  • 2 ČL kukuričného škrobu
  • 240 g mandľovej múky
  • 20 g mlieka
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 3 g soli
  • 2 ČL kryštálového cukru na posypanie
  • 1 ČL octu
Kamienky
  • 100 g bielej čokolády
  • 60 g masla
  • 40 g vody
  • Čierne gélové potravinárske farbivo
Na namáčanie piškót
  • 100 ml kvalitného rumu
  • 150 ml čučoriedkového pyré
  • 50 ml sladeného kondenzovaného mlieka
Dekorácia
  • 100 g balenie matcha čaju
  • 1 PL práškového cukru
  • 50 g sušených kandizovaných čučoriedok
  • Sušené jedlé farebné kvety
  1. Rúru rozohrejeme na 190 stupňov a plech si vyložíme papierom na pečenie.
  2. Na piškóty oddelíme bielka od žĺtkov. Z bielkov a octu vyšľaháme pevný sneh. Múku zmiešame s práškom do pečiva, škrobom a soľou. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, kým zmes nezosvetlí a pridáme mlieko. Suchú zmes vmiešame do žĺtkov a opatrne vmiešame sneh.
  3. Na papier na pečenie nanesieme piškóty a posypeme cukrom. Pečieme cca 10-12 minút, necháme vychladnúť.
  4. Na kamienky privedieme do varu maslo spolu s vodou a prelejeme cez nalámanú bielu čokoládu. Miešame, kým sa čokoláda nerozpustí. Čokoládovú ganache zafarbíme čiernou gélovou farbou a dáme trochu zachladiť. Lyžičkou vytvoríme nahrubo kamienky, poukladáme na papier na pečenie a dáme vytuhnúť do chladničky. Stuhnuté kamienky vyhladíme horúcim nožíkom.
  5. Na krém vyšľaháme cukor so žĺtkami vo vodnom kúpeli, necháme vychladnúť. Vyšľaháme šľahačku a vmiešame do nej práškový matcha čaj. Šľahačku opatrne vmiešame do žĺtkov. Mascarpone vyšľaháme a vmiešame do žĺtkovo-šľahačkovej zmesi.
  6. Kondenzované mlieko spolu s čučoriedkovým pyré necháme zovrieť a zredukovať, prilejeme rum.
  7. Piškóty vložíme do misky, pokvapkáme čučoriedkovým rumom a nalejeme na ne prvú vrstvu krému, približne do polovice misky. Položíme druhú vrstvu piškóty, pokvapkáme čučoriedkovým rumom a prelejeme krémom až po okraj misky. Zbytok krému nanesieme v cukrárskom vrecúšku do tvaru kruhov. Prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť.
  8. Posypeme matchou zmiešanou s práškovým cukrom a na vrch poukladáme kamienky z čokoládovej ganache.