Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Jedlá kytica z donutov a cupcakes

Jedlá kytica z donutov a cupcakes

Popis

Ingrediencie

Cookies
  • 200 g masla
  • 128 g hnedého cukru
  • 65 g kryštálového cukru
  • 1 vajce + 1 žĺtok
  • 2 ČL vanilkovej pasty
  • 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • 1 ČL soľ
  • 190 g hladkej múky
  • 130 g čokoládových čipsov
Cupcakes
  • 230 g hladkej múky
  • 230 g kryštálového cukru
  • 230 g masla (82%)
  • 4 vajcia
  • 1PL vanilkový extrakt Madagaskar
Maslový krém cupcakes
  • 750 g masla (82%)
  • 500g cukru múčky
  • 1 vanilkový extrakt Madagaskar
  • gélová farba zelená (moss green)
  • 100 g čokoládových čipsov
Ovocie
  • 10 ks jahôd
  • 5 ks čerstvých fíg
Na ozdobenie
  • 300 g bielej čokolády

Postup

  1. Cookies - maslo rozpustíme a necháme, aby trošku zhnedlo. Získa tak orieškovú chuť. Do masla potom primiešame ďalšie prísady. Čokoládové čipsy primiešame ako posledné. Zmes necháme stuhnúť v chladničke. Vytvarujeme guličky, ktoré ukladáme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme 15minút pri teplote 180 stupňov.
  2. Cupcakes - všetky prísady aj so zmäknutým maslom vymiešame mixérom na jednotnú zmes. Pridáme čokoládové čipsy. Plníme formy na cupcakes do 2/3 výšky a pečieme pri 150 stupňov približne 20minút.
  3. Upečené a vychladnuté cupcakes zdobíme ozdobnými špičkami maslovým krémom. Maslový krém si pripravíme vyšľahaním masla, cukru a vanilkového extraktu. Časť krému si zafarbíme zelenou gélovou farbou.
  4. Ovocie si namáčame v rozpustenej čokoláde.
Cookies
  • 200 g masla
  • 128 g hnedého cukru
  • 65 g kryštálového cukru
  • 1 vajce + 1 žĺtok
  • 2 ČL vanilkovej pasty
  • 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • 1 ČL soľ
  • 190 g hladkej múky
  • 130 g čokoládových čipsov
Cupcakes
  • 230 g hladkej múky
  • 230 g kryštálového cukru
  • 230 g masla (82%)
  • 4 vajcia
  • 1PL vanilkový extrakt Madagaskar
Maslový krém cupcakes
  • 750 g masla (82%)
  • 500g cukru múčky
  • 1 vanilkový extrakt Madagaskar
  • gélová farba zelená (moss green)
  • 100 g čokoládových čipsov
Ovocie
  • 10 ks jahôd
  • 5 ks čerstvých fíg
Na ozdobenie
  • 300 g bielej čokolády
  1. Cookies - maslo rozpustíme a necháme, aby trošku zhnedlo. Získa tak orieškovú chuť. Do masla potom primiešame ďalšie prísady. Čokoládové čipsy primiešame ako posledné. Zmes necháme stuhnúť v chladničke. Vytvarujeme guličky, ktoré ukladáme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme 15minút pri teplote 180 stupňov.
  2. Cupcakes - všetky prísady aj so zmäknutým maslom vymiešame mixérom na jednotnú zmes. Pridáme čokoládové čipsy. Plníme formy na cupcakes do 2/3 výšky a pečieme pri 150 stupňov približne 20minút.
  3. Upečené a vychladnuté cupcakes zdobíme ozdobnými špičkami maslovým krémom. Maslový krém si pripravíme vyšľahaním masla, cukru a vanilkového extraktu. Časť krému si zafarbíme zelenou gélovou farbou.
  4. Ovocie si namáčame v rozpustenej čokoláde.