Jedlá kytica z donutov a cupcakes
3 hod.
Popis
Ingrediencie
Cookies
- 200 g masla
- 128 g hnedého cukru
- 65 g kryštálového cukru
- 1 vajce + 1 žĺtok
- 2 ČL vanilkovej pasty
- 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
- 1 ČL sódy bikarbóny
- 1 ČL soľ
- 190 g hladkej múky
- 130 g čokoládových čipsov
Cupcakes
- 230 g hladkej múky
- 230 g kryštálového cukru
- 230 g masla (82%)
- 4 vajcia
- 1PL vanilkový extrakt Madagaskar
Maslový krém cupcakes
- 750 g masla (82%)
- 500g cukru múčky
- 1 vanilkový extrakt Madagaskar
- gélová farba zelená (moss green)
- 100 g čokoládových čipsov
Ovocie
- 10 ks jahôd
- 5 ks čerstvých fíg
Na ozdobenie
- 300 g bielej čokolády
Postup
- Cookies - maslo rozpustíme a necháme, aby trošku zhnedlo. Získa tak orieškovú chuť. Do masla potom primiešame ďalšie prísady. Čokoládové čipsy primiešame ako posledné. Zmes necháme stuhnúť v chladničke. Vytvarujeme guličky, ktoré ukladáme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme 15minút pri teplote 180 stupňov.
- Cupcakes - všetky prísady aj so zmäknutým maslom vymiešame mixérom na jednotnú zmes. Pridáme čokoládové čipsy. Plníme formy na cupcakes do 2/3 výšky a pečieme pri 150 stupňov približne 20minút.
- Upečené a vychladnuté cupcakes zdobíme ozdobnými špičkami maslovým krémom. Maslový krém si pripravíme vyšľahaním masla, cukru a vanilkového extraktu. Časť krému si zafarbíme zelenou gélovou farbou.
- Ovocie si namáčame v rozpustenej čokoláde.
Cookies
- 200 g masla
- 128 g hnedého cukru
- 65 g kryštálového cukru
- 1 vajce + 1 žĺtok
- 2 ČL vanilkovej pasty
- 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
- 1 ČL sódy bikarbóny
- 1 ČL soľ
- 190 g hladkej múky
- 130 g čokoládových čipsov
Cupcakes
- 230 g hladkej múky
- 230 g kryštálového cukru
- 230 g masla (82%)
- 4 vajcia
- 1PL vanilkový extrakt Madagaskar
Maslový krém cupcakes
- 750 g masla (82%)
- 500g cukru múčky
- 1 vanilkový extrakt Madagaskar
- gélová farba zelená (moss green)
- 100 g čokoládových čipsov
Ovocie
- 10 ks jahôd
- 5 ks čerstvých fíg
Na ozdobenie
- 300 g bielej čokolády
- Cookies - maslo rozpustíme a necháme, aby trošku zhnedlo. Získa tak orieškovú chuť. Do masla potom primiešame ďalšie prísady. Čokoládové čipsy primiešame ako posledné. Zmes necháme stuhnúť v chladničke. Vytvarujeme guličky, ktoré ukladáme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme 15minút pri teplote 180 stupňov.
- Cupcakes - všetky prísady aj so zmäknutým maslom vymiešame mixérom na jednotnú zmes. Pridáme čokoládové čipsy. Plníme formy na cupcakes do 2/3 výšky a pečieme pri 150 stupňov približne 20minút.
- Upečené a vychladnuté cupcakes zdobíme ozdobnými špičkami maslovým krémom. Maslový krém si pripravíme vyšľahaním masla, cukru a vanilkového extraktu. Časť krému si zafarbíme zelenou gélovou farbou.
- Ovocie si namáčame v rozpustenej čokoláde.