Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Karamelové eclairky podľa Lucky

Karamelové eclairky podľa Lucky

Popis

Ingrediencie

Eclairs
  • 60 g vody
  • 65 g mlieka
  • 50 g masla
  • 80 g hladkej múky
  • štipka soli
  • 8 g kryštálového cukru
  • 110 g vajec
  • práškový cukor na posypanie
Karamelový chantilly krém
  • 100 g cukru
  • 500 ml 33% smotany na šľahanie
  • štipka soli
Luckine orieškové pekanové praliné
  • 150 g pekanových orechov
  • 150 g kryštálového cukru
  • štipka hrubozrnnej soli

Postup

  1. Eclairs - do hrnca dáme vodu, mlieko, maslo a privedieme k varu. Pridáme múku a odpaľujeme 12 min. Po jednom pridávame vajce a vymixujeme v mixéri. Nastriekame na papier na pečenie alebo na perforovanou podložku posypeme práškovým cukrom a necháme 30 min. obschnúť, pečieme 180 stupňov 30 - 40 min.
  2. Karamelový krém – z cukru urobíme karamel a zriedime ho so 100 ml šľahačky a necháme vychladnúť. Zvyšných 400 ml šľahačky vyšľahanej do hustej peny a vmiešame jemne vychladnutý karamel. Dáme do vrecúška a plníme eclairs.
  3. Pekanové praliné - oriešky pečieme v rúre 10 - 15 minút na 160 stupňov na papieri na pečenie. Z cukru si urobíme karamel, ktorý horúci nalejeme na upečené oriešky a posypeme soľou. Necháme úplne vychladnúť. Vychladnuté nalámeme a v kuchynskom výkonnom mixéry mixujeme na pastu. Skladujeme v chladničke
Eclairs
  • 60 g vody
  • 65 g mlieka
  • 50 g masla
  • 80 g hladkej múky
  • štipka soli
  • 8 g kryštálového cukru
  • 110 g vajec
  • práškový cukor na posypanie
Karamelový chantilly krém
  • 100 g cukru
  • 500 ml 33% smotany na šľahanie
  • štipka soli
Luckine orieškové pekanové praliné
  • 150 g pekanových orechov
  • 150 g kryštálového cukru
  • štipka hrubozrnnej soli
  1. Eclairs - do hrnca dáme vodu, mlieko, maslo a privedieme k varu. Pridáme múku a odpaľujeme 12 min. Po jednom pridávame vajce a vymixujeme v mixéri. Nastriekame na papier na pečenie alebo na perforovanou podložku posypeme práškovým cukrom a necháme 30 min. obschnúť, pečieme 180 stupňov 30 - 40 min.
  2. Karamelový krém – z cukru urobíme karamel a zriedime ho so 100 ml šľahačky a necháme vychladnúť. Zvyšných 400 ml šľahačky vyšľahanej do hustej peny a vmiešame jemne vychladnutý karamel. Dáme do vrecúška a plníme eclairs.
  3. Pekanové praliné - oriešky pečieme v rúre 10 - 15 minút na 160 stupňov na papieri na pečenie. Z cukru si urobíme karamel, ktorý horúci nalejeme na upečené oriešky a posypeme soľou. Necháme úplne vychladnúť. Vychladnuté nalámeme a v kuchynskom výkonnom mixéry mixujeme na pastu. Skladujeme v chladničke