Karamelové eclairky podľa Lucky
2 hod.
Popis
Ingrediencie
Eclairs
- 60 g vody
- 65 g mlieka
- 50 g masla
- 80 g hladkej múky
- štipka soli
- 8 g kryštálového cukru
- 110 g vajec
- práškový cukor na posypanie
Karamelový chantilly krém
- 100 g cukru
- 500 ml 33% smotany na šľahanie
- štipka soli
Luckine orieškové pekanové praliné
- 150 g pekanových orechov
- 150 g kryštálového cukru
- štipka hrubozrnnej soli
Postup
- Eclairs - do hrnca dáme vodu, mlieko, maslo a privedieme k varu. Pridáme múku a odpaľujeme 12 min. Po jednom pridávame vajce a vymixujeme v mixéri. Nastriekame na papier na pečenie alebo na perforovanou podložku posypeme práškovým cukrom a necháme 30 min. obschnúť, pečieme 180 stupňov 30 - 40 min.
- Karamelový krém – z cukru urobíme karamel a zriedime ho so 100 ml šľahačky a necháme vychladnúť. Zvyšných 400 ml šľahačky vyšľahanej do hustej peny a vmiešame jemne vychladnutý karamel. Dáme do vrecúška a plníme eclairs.
- Pekanové praliné - oriešky pečieme v rúre 10 - 15 minút na 160 stupňov na papieri na pečenie. Z cukru si urobíme karamel, ktorý horúci nalejeme na upečené oriešky a posypeme soľou. Necháme úplne vychladnúť. Vychladnuté nalámeme a v kuchynskom výkonnom mixéry mixujeme na pastu. Skladujeme v chladničke
Eclairs
- 60 g vody
- 65 g mlieka
- 50 g masla
- 80 g hladkej múky
- štipka soli
- 8 g kryštálového cukru
- 110 g vajec
- práškový cukor na posypanie
Karamelový chantilly krém
- 100 g cukru
- 500 ml 33% smotany na šľahanie
- štipka soli
Luckine orieškové pekanové praliné
- 150 g pekanových orechov
- 150 g kryštálového cukru
- štipka hrubozrnnej soli
- Eclairs - do hrnca dáme vodu, mlieko, maslo a privedieme k varu. Pridáme múku a odpaľujeme 12 min. Po jednom pridávame vajce a vymixujeme v mixéri. Nastriekame na papier na pečenie alebo na perforovanou podložku posypeme práškovým cukrom a necháme 30 min. obschnúť, pečieme 180 stupňov 30 - 40 min.
- Karamelový krém – z cukru urobíme karamel a zriedime ho so 100 ml šľahačky a necháme vychladnúť. Zvyšných 400 ml šľahačky vyšľahanej do hustej peny a vmiešame jemne vychladnutý karamel. Dáme do vrecúška a plníme eclairs.
- Pekanové praliné - oriešky pečieme v rúre 10 - 15 minút na 160 stupňov na papieri na pečenie. Z cukru si urobíme karamel, ktorý horúci nalejeme na upečené oriešky a posypeme soľou. Necháme úplne vychladnúť. Vychladnuté nalámeme a v kuchynskom výkonnom mixéry mixujeme na pastu. Skladujeme v chladničke