Kokosové príšerky od Zuzky
1,5 hod.
Popis
Ingrediencie
Cesto
- 100 g masla izbovej teploty
- 235 g kryštálového cukru
- 2 vajcia
- 70 g sušeného strúhaného kokosu
- 200 g hladkej pšeničnej múky
- 200 g cmaru
- 1 ČL sódy bikarbóny
- 1 ČL octu
- 4 g soli
- 1 ČL kokosovej arómy
Kokosový krém
- 300 g masla izbovej teploty
- 300 g extra jemného púdrového cukru
- 120 ml kokosového mlieka
- 1 ČL kokosovej arómy
- Kvapka gélového potravinárskeho modrého farbiva
Ananásový džem
- 500 g ananásového pyré
- 12,5 g želírovacieho prípravku na džemy
- 100 g kryštálového cukru
Dekorácie
- 100 g sušeného strúhaného kokosu
- 50 g lyofilizovaného ananásu
- 70 g cukrovej hmoty
- modrá gélová potravinárska farba
- červená gélová potravinárska farba
- čierna potravinárska fixka
Postup
- Rúru rozohrejeme na 180 stupňov, muffinový plech vyložíme papierovými košíčkami
- Maslo zľahka vyšľaháme s cukrom, prišľaháme vajcia. Múku zmiešame so soľou, kokosom a sódou bikarbónou. Cmar zmiešame s octom a kokosovou arómou.
- Do maslovej zmesi striedavo primiešavame múčnu zmes a cmar. Miešame, kým nevznikne jednotné cesto. Naplníme ním pripravené papierové košíčky do dvoch tretín. Pečieme asi 25 minút, potom necháme úplne vychladnúť.
- Ananásové pyré dáme do hrnca, Gelfix zmiešame s trochou cukru a vmiešame do pyré. Pyré privedieme k varu a primiešame zvyšok cukru, varíme asi 5 minút. Dáme vychladnúť.
- Krém - Vyšľaháme maslo a postupne doňho pridávame cukor, na záver prilejeme kokosové mlieko a arómu – šľaháme. kým nevznikne nadýchaný krém.
- Krém rozdelíme na dve polovice, jednu zafarbíme namodro, druhú nazeleno a naplníme nimi 2 cukrárske vrecká.
- Cukrovú hmotu vypracujeme, zafarbíme a rozvaľkáme. Povykrajujeme oči, ústa a vytvarujeme ruky príšeriek.
- Do vychladnutých korpusov vyrežeme dierky a naplním ananásovým džemom. Krém nanesieme na korpusy a vytvarujeme príšerky.
- Lyofilizovaný ananás rozdrvíme na prach a zmiešame s kokosom, ktorými posypeme vrch cupcakeov. Príšerkám nalepíme oči, ústa a ruky z cukrovej hmoty.
Cesto
- 100 g masla izbovej teploty
- 235 g kryštálového cukru
- 2 vajcia
- 70 g sušeného strúhaného kokosu
- 200 g hladkej pšeničnej múky
- 200 g cmaru
- 1 ČL sódy bikarbóny
- 1 ČL octu
- 4 g soli
- 1 ČL kokosovej arómy
Kokosový krém
- 300 g masla izbovej teploty
- 300 g extra jemného púdrového cukru
- 120 ml kokosového mlieka
- 1 ČL kokosovej arómy
- Kvapka gélového potravinárskeho modrého farbiva
Ananásový džem
- 500 g ananásového pyré
- 12,5 g želírovacieho prípravku na džemy
- 100 g kryštálového cukru
Dekorácie
- 100 g sušeného strúhaného kokosu
- 50 g lyofilizovaného ananásu
- 70 g cukrovej hmoty
- modrá gélová potravinárska farba
- červená gélová potravinárska farba
- čierna potravinárska fixka
- Rúru rozohrejeme na 180 stupňov, muffinový plech vyložíme papierovými košíčkami
- Maslo zľahka vyšľaháme s cukrom, prišľaháme vajcia. Múku zmiešame so soľou, kokosom a sódou bikarbónou. Cmar zmiešame s octom a kokosovou arómou.
- Do maslovej zmesi striedavo primiešavame múčnu zmes a cmar. Miešame, kým nevznikne jednotné cesto. Naplníme ním pripravené papierové košíčky do dvoch tretín. Pečieme asi 25 minút, potom necháme úplne vychladnúť.
- Ananásové pyré dáme do hrnca, Gelfix zmiešame s trochou cukru a vmiešame do pyré. Pyré privedieme k varu a primiešame zvyšok cukru, varíme asi 5 minút. Dáme vychladnúť.
- Krém - Vyšľaháme maslo a postupne doňho pridávame cukor, na záver prilejeme kokosové mlieko a arómu – šľaháme. kým nevznikne nadýchaný krém.
- Krém rozdelíme na dve polovice, jednu zafarbíme namodro, druhú nazeleno a naplníme nimi 2 cukrárske vrecká.
- Cukrovú hmotu vypracujeme, zafarbíme a rozvaľkáme. Povykrajujeme oči, ústa a vytvarujeme ruky príšeriek.
- Do vychladnutých korpusov vyrežeme dierky a naplním ananásovým džemom. Krém nanesieme na korpusy a vytvarujeme príšerky.
- Lyofilizovaný ananás rozdrvíme na prach a zmiešame s kokosom, ktorými posypeme vrch cupcakeov. Príšerkám nalepíme oči, ústa a ruky z cukrovej hmoty.