Logo Pečie celé Slovensko

Popis

Ingrediencie

Suroviny
  • 1 kg hladkej múky
  • 200 g masla
  • 200 g kryštálového cukru
  • 400 ml mlieka
  • 20 g soli
  • 6 žĺtkov
  • 60 g droždia
  • 2 vanilkového cukry
  • Kôra z 1 citróna
  • 200 g mliečnej čokolády
  • 40 g kokosu
  • 30 g mlieka
  • 70 g nasekaných pistácii
  • 2 PL pistáciovej pasty
  • 20 g bielej čokolády

Postup

  1. 200 g mlieka si zmiešame s 100 g cukru a dáme zohriať do mikrovlnky. Do zohriateho sladkého mlieka si nadrobíme droždie a necháme zaktivovať.
  2. Zatiaľ si v mise pripravíme všetky ostatné suroviny. Zaktivovaný kvások prilejeme do misy a vypracujeme hladké cesto. Ak by bolo cesto riedke prisypeme múky, ak riedke prilejeme mlieko. Cesto ešte domiesime ručne, prikryjeme utierkou a necháme kysnúť asi hodinu.
  3. Po vykysnutí cesto prehnietime a rozdelíme na 5 časti. Z 3 častí vymodelujeme ruky. Z jednej časti vyvaľkáme 3 srdiečka a vyvaľkáme 3 dlhé pásiky z cesta, ktorými olemujeme srdiečka. Necháme všetko podkysnúť asi pol hodinu.
  4. Pripravíme si pistáciovú plnku. Mlieko zohrejeme a horúcim mliekom zalejeme nasekané pistácie. Do zmesi pridáme aj pistáciovú pastu a bielu čokoládu, miešame kým sa nám nerozpustí. Pistáciovú plnku necháme vychladnúť.
  5. Potrieme rozmiešaným žĺtkom s troškou vody. Následne dáme do trúby na 160 stupňov zhruba 20 minút. Čas je orientačný, závisí veľmi od veľkosti rúk. Medzitým si poslednú štvrtinu cesta vyvaľkáme, jednu polovicu potrieme roztopenou čokoládou a posypeme kokosom a druhú pripravenou pistáciovou plnkou. Zrolujeme obidve krátke strany smerom do stredu, tak aby sme sa v strede stretli. Nakrájame na pásiky o hrúbke asi 1,5 - 2 centimetre. Vytvarujeme srdiečko a premiestnime na papier na pečenie. Pečieme tiež na 160 stupňov asi 20 minút.
  6. Vychladnuté ruky a srdiečka spojíme roztopenou jemne vychladnutou čokoládou, alebo ak by to nefungovalo môžete ich spojiť karamelom. Srdiečko nám vytvorí podstavec na ruky.
Suroviny
  • 1 kg hladkej múky
  • 200 g masla
  • 200 g kryštálového cukru
  • 400 ml mlieka
  • 20 g soli
  • 6 žĺtkov
  • 60 g droždia
  • 2 vanilkového cukry
  • Kôra z 1 citróna
  • 200 g mliečnej čokolády
  • 40 g kokosu
  • 30 g mlieka
  • 70 g nasekaných pistácii
  • 2 PL pistáciovej pasty
  • 20 g bielej čokolády
  1. 200 g mlieka si zmiešame s 100 g cukru a dáme zohriať do mikrovlnky. Do zohriateho sladkého mlieka si nadrobíme droždie a necháme zaktivovať.
  2. Zatiaľ si v mise pripravíme všetky ostatné suroviny. Zaktivovaný kvások prilejeme do misy a vypracujeme hladké cesto. Ak by bolo cesto riedke prisypeme múky, ak riedke prilejeme mlieko. Cesto ešte domiesime ručne, prikryjeme utierkou a necháme kysnúť asi hodinu.
  3. Po vykysnutí cesto prehnietime a rozdelíme na 5 časti. Z 3 častí vymodelujeme ruky. Z jednej časti vyvaľkáme 3 srdiečka a vyvaľkáme 3 dlhé pásiky z cesta, ktorými olemujeme srdiečka. Necháme všetko podkysnúť asi pol hodinu.
  4. Pripravíme si pistáciovú plnku. Mlieko zohrejeme a horúcim mliekom zalejeme nasekané pistácie. Do zmesi pridáme aj pistáciovú pastu a bielu čokoládu, miešame kým sa nám nerozpustí. Pistáciovú plnku necháme vychladnúť.
  5. Potrieme rozmiešaným žĺtkom s troškou vody. Následne dáme do trúby na 160 stupňov zhruba 20 minút. Čas je orientačný, závisí veľmi od veľkosti rúk. Medzitým si poslednú štvrtinu cesta vyvaľkáme, jednu polovicu potrieme roztopenou čokoládou a posypeme kokosom a druhú pripravenou pistáciovou plnkou. Zrolujeme obidve krátke strany smerom do stredu, tak aby sme sa v strede stretli. Nakrájame na pásiky o hrúbke asi 1,5 - 2 centimetre. Vytvarujeme srdiečko a premiestnime na papier na pečenie. Pečieme tiež na 160 stupňov asi 20 minút.
  6. Vychladnuté ruky a srdiečka spojíme roztopenou jemne vychladnutou čokoládou, alebo ak by to nefungovalo môžete ich spojiť karamelom. Srdiečko nám vytvorí podstavec na ruky.