Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Lesné sovičky od Janky

Lesné sovičky od Janky

Popis

Ingrediencie

Cesto
  • 200 g hladkej múky
  • 180 g masla
  • 180 g kryštálového cukru
  • 3 vajcia
  • 200 g banánu
  • 12 g kypriaceho prášku do pečiva
  • Limetka
  • 200 g kyslej smotany
Krém
  • 5 bielkov
  • 350 g kryštálového cukru
  • 500 g masla
Na dofarbenie
  • Kakao
  • 100 g bielej poťahovej hmoty
  • 100 g čiernej poťahovej hmoty
  • Potravinárske farby – fialová, žltá. zelená
Ganache
  • 200 g horkej čokolády 70%
  • 100 ml šľahačkovej smotany

Postup

  1. Do mixéru si dáme maslo izbovej teploty spolu s cukrom a vymiešame do peny. Postupne pridávame po jednom celé vajcia a miešame, pokiaľ sa zmes nespojí.
  2. Pridáme zmäknutý banán, smotanu a šťavu z limetky. Premiešame a postupne primiešavame múku s kypriacim práškom. Dôkladne premiešame. Začneme plniť košíčky do dvoch tretín.
  3. Rúru si predhrejeme na 160 stupňov. Cupcake vložíme do vnútra a pečieme cca 30 minút. Bielka s cukrom dáme do vodného kúpeľ. Sem tam premiešame do rozpustenia cukru.
  4. Potom zmes prelejeme do mixéra a miešame 15 minút. Necháme vychladnúť.
  5. Po vychladnutí začneme prihadzovať zmäknuté maslo po kockách. Miešame ďalších 15 minút a krém máme hotový.
  6. Pripravíme si aj ganache. Zahrejeme si smotanu tak, aby sa nám nevarila. Zalejeme si čokoládu a necháme odstáť. Po chvíli premiešame a necháme vychladnúť. Cupcake si zoberieme a do stredu si spravíme otvor a do neho nalejeme ganache.
  7. Krém si zafarbíme a začneme zdobiť sovičky a kvety. Na sovičky si rozvaľkáme poťahovú hmotu a povykrajujeme krúžky na oči. Sovičky dozdobíme.

Ingrediencie

Cesto
  • 200 g hladkej múky
  • 180 g masla
  • 180 g kryštálového cukru
  • 3 vajcia
  • 200 g banánu
  • 12 g kypriaceho prášku do pečiva
  • Limetka
  • 200 g kyslej smotany
Krém
  • 5 bielkov
  • 350 g kryštálového cukru
  • 500 g masla
Na dofarbenie
  • Kakao
  • 100 g bielej poťahovej hmoty
  • 100 g čiernej poťahovej hmoty
  • Potravinárske farby – fialová, žltá. zelená
Ganache
  • 200 g horkej čokolády 70%
  • 100 ml šľahačkovej smotany

Postup

  1. Do mixéru si dáme maslo izbovej teploty spolu s cukrom a vymiešame do peny. Postupne pridávame po jednom celé vajcia a miešame, pokiaľ sa zmes nespojí.
  2. Pridáme zmäknutý banán, smotanu a šťavu z limetky. Premiešame a postupne primiešavame múku s kypriacim práškom. Dôkladne premiešame. Začneme plniť košíčky do dvoch tretín.
  3. Rúru si predhrejeme na 160 stupňov. Cupcake vložíme do vnútra a pečieme cca 30 minút. Bielka s cukrom dáme do vodného kúpeľ. Sem tam premiešame do rozpustenia cukru.
  4. Potom zmes prelejeme do mixéra a miešame 15 minút. Necháme vychladnúť.
  5. Po vychladnutí začneme prihadzovať zmäknuté maslo po kockách. Miešame ďalších 15 minút a krém máme hotový.
  6. Pripravíme si aj ganache. Zahrejeme si smotanu tak, aby sa nám nevarila. Zalejeme si čokoládu a necháme odstáť. Po chvíli premiešame a necháme vychladnúť. Cupcake si zoberieme a do stredu si spravíme otvor a do neho nalejeme ganache.
  7. Krém si zafarbíme a začneme zdobiť sovičky a kvety. Na sovičky si rozvaľkáme poťahovú hmotu a povykrajujeme krúžky na oči. Sovičky dozdobíme.