Luckina torta na krstiny
3 hod.
Popis
Ingrediencie
Cesto
- 350 g hladkej múky
- ½ prášku do pečiva
- 1 ČL sódy bikarbóny
- 20 g kakao
- 120 g zmäknutého masla
- 250 g práškového cukru
- 4 vajcia
- 220 g oleja
- 1 ČL vinného octu
- 1 ČL prírodného červeného farbiva
- 250 ml kefíru
- 200 ml černicového pyré
- 250 g mrazených malín
- 250 g čerstvých malín
- 10 ks jahôd, 10 ks malín a 10 ks černíc, čerstvé
Plnka
- 750 g šľahačky 40%
- 500 g mascarpone
- 125 g práškového cukru
- Vanilková pasta
Postup
- Zmiešame múku, prášok do pečiva, sódu a kakao.
- Oddelíme žĺtky od bielkov a bielky vyšľaháme do peny.
- Maslo šľaháme spolu s cukrom kým nevznikne pena, následne pridáme olej, žĺtky a vinný ocot a došľaháme.
- Do cmaru primiešame červené farbivo.
- Na striedačku pridávame suché ingrediencie a cmar do zmesi a miešame na nízkych otáčkach. Hotovú zmes rozdelíme do dvoch tortových foriem o veľkosti 20cm, približne po 650g. Pečieme 30 min na 160 °C. Po vychladnutí každý korpus prekrojíme na polovicu čím nám vzniknú štyri pláty.
- Šľahačku vyšľaháme do polotuha. Následne pridáme mascarpone, cukor a vanilku a došľaháme do hustého krému.
- Vrstvíme na vychladnuté korpusy ktoré pokropíme černicovým pyré a na krém navrstvíme čerstvé a mrazené maliny. Takto si postupne vyskladáme vrstvu za vrstvou.
- Tortu dozdobíme čerstvým ovocím podľa želania.
Cesto
- 350 g hladkej múky
- ½ prášku do pečiva
- 1 ČL sódy bikarbóny
- 20 g kakao
- 120 g zmäknutého masla
- 250 g práškového cukru
- 4 vajcia
- 220 g oleja
- 1 ČL vinného octu
- 1 ČL prírodného červeného farbiva
- 250 ml kefíru
- 200 ml černicového pyré
- 250 g mrazených malín
- 250 g čerstvých malín
- 10 ks jahôd, 10 ks malín a 10 ks černíc, čerstvé
Plnka
- 750 g šľahačky 40%
- 500 g mascarpone
- 125 g práškového cukru
- Vanilková pasta
- Zmiešame múku, prášok do pečiva, sódu a kakao.
- Oddelíme žĺtky od bielkov a bielky vyšľaháme do peny.
- Maslo šľaháme spolu s cukrom kým nevznikne pena, následne pridáme olej, žĺtky a vinný ocot a došľaháme.
- Do cmaru primiešame červené farbivo.
- Na striedačku pridávame suché ingrediencie a cmar do zmesi a miešame na nízkych otáčkach. Hotovú zmes rozdelíme do dvoch tortových foriem o veľkosti 20cm, približne po 650g. Pečieme 30 min na 160 °C. Po vychladnutí každý korpus prekrojíme na polovicu čím nám vzniknú štyri pláty.
- Šľahačku vyšľaháme do polotuha. Následne pridáme mascarpone, cukor a vanilku a došľaháme do hustého krému.
- Vrstvíme na vychladnuté korpusy ktoré pokropíme černicovým pyré a na krém navrstvíme čerstvé a mrazené maliny. Takto si postupne vyskladáme vrstvu za vrstvou.
- Tortu dozdobíme čerstvým ovocím podľa želania.