Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Luckina torta na krstiny

Luckina torta na krstiny

Popis

Ingrediencie

Cesto
  • 350 g hladkej múky
  • ½ prášku do pečiva
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • 20 g kakao
  • 120 g zmäknutého masla
  • 250 g práškového cukru
  • 4 vajcia
  • 220 g oleja
  • 1 ČL vinného octu
  • 1 ČL prírodného červeného farbiva
  • 250 ml kefíru
  • 200 ml černicového pyré
  • 250 g mrazených malín
  • 250 g čerstvých malín
  • 10 ks jahôd, 10 ks malín a 10 ks černíc, čerstvé
Plnka
  • 750 g šľahačky 40%
  • 500 g mascarpone
  • 125 g práškového cukru
  • Vanilková pasta

Postup

  1. Zmiešame múku, prášok do pečiva, sódu a kakao.
  2. Oddelíme žĺtky od bielkov a bielky vyšľaháme do peny.
  3. Maslo šľaháme spolu s cukrom kým nevznikne pena, následne pridáme olej, žĺtky a vinný ocot a došľaháme.
  4. Do cmaru primiešame červené farbivo.
  5. Na striedačku pridávame suché ingrediencie a cmar do zmesi a miešame na nízkych otáčkach. Hotovú zmes rozdelíme do dvoch tortových foriem o veľkosti 20cm, približne po 650g. Pečieme 30 min na 160 °C. Po vychladnutí každý korpus prekrojíme na polovicu čím nám vzniknú štyri pláty.
  6. Šľahačku vyšľaháme do polotuha. Následne pridáme mascarpone, cukor a vanilku a došľaháme do hustého krému.
  7. Vrstvíme na vychladnuté korpusy ktoré pokropíme černicovým pyré a na krém navrstvíme čerstvé a mrazené maliny. Takto si postupne vyskladáme vrstvu za vrstvou.
  8. Tortu dozdobíme čerstvým ovocím podľa želania.
Cesto
  • 350 g hladkej múky
  • ½ prášku do pečiva
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • 20 g kakao
  • 120 g zmäknutého masla
  • 250 g práškového cukru
  • 4 vajcia
  • 220 g oleja
  • 1 ČL vinného octu
  • 1 ČL prírodného červeného farbiva
  • 250 ml kefíru
  • 200 ml černicového pyré
  • 250 g mrazených malín
  • 250 g čerstvých malín
  • 10 ks jahôd, 10 ks malín a 10 ks černíc, čerstvé
Plnka
  • 750 g šľahačky 40%
  • 500 g mascarpone
  • 125 g práškového cukru
  • Vanilková pasta
  1. Zmiešame múku, prášok do pečiva, sódu a kakao.
  2. Oddelíme žĺtky od bielkov a bielky vyšľaháme do peny.
  3. Maslo šľaháme spolu s cukrom kým nevznikne pena, následne pridáme olej, žĺtky a vinný ocot a došľaháme.
  4. Do cmaru primiešame červené farbivo.
  5. Na striedačku pridávame suché ingrediencie a cmar do zmesi a miešame na nízkych otáčkach. Hotovú zmes rozdelíme do dvoch tortových foriem o veľkosti 20cm, približne po 650g. Pečieme 30 min na 160 °C. Po vychladnutí každý korpus prekrojíme na polovicu čím nám vzniknú štyri pláty.
  6. Šľahačku vyšľaháme do polotuha. Následne pridáme mascarpone, cukor a vanilku a došľaháme do hustého krému.
  7. Vrstvíme na vychladnuté korpusy ktoré pokropíme černicovým pyré a na krém navrstvíme čerstvé a mrazené maliny. Takto si postupne vyskladáme vrstvu za vrstvou.
  8. Tortu dozdobíme čerstvým ovocím podľa želania.