Luckina vysnívaná svadobná torta
5 hod.
Popis
Ingrediencie
Korpusy (3 korpusy od najväčšieho po najmenší)
- 7/5/3 vajcia
- 210/150/120 g práškového cukru
- 3 kypriace prášky do pečiva
- 210/150/120 g hladkej múky
- vanilková pasta
- 10/8/5 g kakaa
- 40/30/10 g rastlinného oleja
- 20/15/5 g vlažnej vody
Na plnenie trojposchodovej torty
- 0,5 kg mrazených malín
- 3x 125 g čerstvých malín
- 1 kg čerstvých jahôd
- 500 ml malinového pyré
Plnka
- 12 žĺtkov
- 300 g práškového cukru
- 200 g čokolády na varenie
- 1 dcl presso kávy
- 100 g holandského kakaa
- 600 g masla
Plnka / krém trojposchodovej torty
- 2x pudingový prášok
- 1x prášková želatína + 1dcl vody
- 400 g kryštálového cukru
- 1,5 l mlieka
- 500 g mascarpone
- 1,5 l 33% šľahačkovej smotany
Švajčiarsky krém na trojposchodovú tortu
- 1,5 kg masla
- 15 ks bielkov
- 1100 g kryštálového cukru
Na ozdobu
- 3 kg poťahovej hmoty
- 1 kg bielej modelovacej hmoty
- Zelená farba tyrkysová géová
- Prášková farba zlatá a strieborná
- Drôtiky biele č.22
- Biela floristická páska
- Tortove výstuže drevené alebo umelé
Postup
- Korpusy – bielky s práškovým cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme žĺtky s olejom a vodou a zašľaháme. Potom už len ručne primiešame múku s kypriacim práškom do pečiva a kakaom - nakoniec pridáme vanilkovú pastu.
- Plnka - želatínu necháme napučať vo vode. Uvaríme mlieko s pudingovým práškom a cukrom. Do horúceho pridáme želatínu a miešame, kým sa nerozpustí. Prikryjeme na dotyk a necháme vychladnúť. Šľahačku vyšľaháme do polotuha a spojíme ju s pudingom a mascarpone.
- Švajčiarsky krém - bielky s cukrom nad parou rozpustíme a následne vyšľaháme do tuhej peny. Pridávame na kocky nakrájané maslo a šľaháme do hladka.
- Korpusy si rozkrojíme na 4 časti. Každý jeden pokropíme pyré, navrstvíme krém a pridáme mrazené aj čerstvé ovocie. Necháme zachladiť a potom potrieme švajčiarskym krémom a uhladíme.
Korpusy (3 korpusy od najväčšieho po najmenší)
- 7/5/3 vajcia
- 210/150/120 g práškového cukru
- 3 kypriace prášky do pečiva
- 210/150/120 g hladkej múky
- vanilková pasta
- 10/8/5 g kakaa
- 40/30/10 g rastlinného oleja
- 20/15/5 g vlažnej vody
Na plnenie trojposchodovej torty
- 0,5 kg mrazených malín
- 3x 125 g čerstvých malín
- 1 kg čerstvých jahôd
- 500 ml malinového pyré
Plnka
- 12 žĺtkov
- 300 g práškového cukru
- 200 g čokolády na varenie
- 1 dcl presso kávy
- 100 g holandského kakaa
- 600 g masla
Plnka / krém trojposchodovej torty
- 2x pudingový prášok
- 1x prášková želatína + 1dcl vody
- 400 g kryštálového cukru
- 1,5 l mlieka
- 500 g mascarpone
- 1,5 l 33% šľahačkovej smotany
Švajčiarsky krém na trojposchodovú tortu
- 1,5 kg masla
- 15 ks bielkov
- 1100 g kryštálového cukru
Na ozdobu
- 3 kg poťahovej hmoty
- 1 kg bielej modelovacej hmoty
- Zelená farba tyrkysová géová
- Prášková farba zlatá a strieborná
- Drôtiky biele č.22
- Biela floristická páska
- Tortove výstuže drevené alebo umelé
- Korpusy – bielky s práškovým cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme žĺtky s olejom a vodou a zašľaháme. Potom už len ručne primiešame múku s kypriacim práškom do pečiva a kakaom - nakoniec pridáme vanilkovú pastu.
- Plnka - želatínu necháme napučať vo vode. Uvaríme mlieko s pudingovým práškom a cukrom. Do horúceho pridáme želatínu a miešame, kým sa nerozpustí. Prikryjeme na dotyk a necháme vychladnúť. Šľahačku vyšľaháme do polotuha a spojíme ju s pudingom a mascarpone.
- Švajčiarsky krém - bielky s cukrom nad parou rozpustíme a následne vyšľaháme do tuhej peny. Pridávame na kocky nakrájané maslo a šľaháme do hladka.
- Korpusy si rozkrojíme na 4 časti. Každý jeden pokropíme pyré, navrstvíme krém a pridáme mrazené aj čerstvé ovocie. Necháme zachladiť a potom potrieme švajčiarskym krémom a uhladíme.