Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Luckine exotické vajíčka

Luckine exotické vajíčka

Popis

Ingrediencie

Ovocný vklad
  • 110 g mangového pyré
  • 50 g marakujového pyré
  • 20 g yuzu
  • Nasekaná mäta
  • ½ PL želatíny
Kokosová pena
  • 250 ml kokosového pyré (alebo kokosového mlieka)
  • 250 ml vyšľahanej šľahačky
  • 70 g glukózy
  • 2 PL želatíny
Mandľový základ
  • 100 g mletých mandlí
  • 100 g masla
  • 100 g trstinového cukru
  • 100g hladkej múky
Čokoládová poleva
  • 300 g karamelovej čokolády
  • 30 g kakaového masla
  • 20 g hroznového oleja
Zrkadlová poleva
  • 2 PL želatíny
  • 1 dcl vody
  • 2 šálky bielej čokolády
  • 1 a ½ šálky cukru
  • 1 šálka vody
  • 2/3 šálky kondenzovaného mlieka
  • Potravinárska farba

Postup

  1. Ovocný vklad - želatínu dáme napučať do studenej vody. Všetko okrem mäty zmiešame a privedieme k varu, primiešame želatínu, vymixujeme ponorným mixérom a pridáme mätu. Nalejeme do formy a dáme zmraziť.
  2. Kokosová pena - želatínu dáme napučať. Kokosové mlieko s glukózou dáme variť, kým sa glukóza nerozpustí. Pridáme želatínu, vymixujeme a necháme chvíľku vychladnúť. Vyšľaháme šľahačku a spojíme s kokosovým základom.
  3. Mandľový základ - všetky suroviny spolu spojíme a vypracujeme cesto. Vykrajujeme kruhy cca 6 cm, pečieme na perforovanej podložke dozlata pár minút.
  4. Čokoládová poleva - čokoládu s maslom roztopíme a pridáme olej. Pracovná teplota je okolo 31-32 stupňov.
  5. Zrkadlová poleva - do želatíny nalejeme šálku vody, kryštálový cukor a kondenzované mlieko a necháme prevariť. Pridáme napučanú želatínu v 1 dcl vody necháme rozpustiť a nakoniec pridáme čokoládu a farbivo. Všetko vymixujeme ponorným mixérom.
Ovocný vklad
  • 110 g mangového pyré
  • 50 g marakujového pyré
  • 20 g yuzu
  • Nasekaná mäta
  • ½ PL želatíny
Kokosová pena
  • 250 ml kokosového pyré (alebo kokosového mlieka)
  • 250 ml vyšľahanej šľahačky
  • 70 g glukózy
  • 2 PL želatíny
Mandľový základ
  • 100 g mletých mandlí
  • 100 g masla
  • 100 g trstinového cukru
  • 100g hladkej múky
Čokoládová poleva
  • 300 g karamelovej čokolády
  • 30 g kakaového masla
  • 20 g hroznového oleja
Zrkadlová poleva
  • 2 PL želatíny
  • 1 dcl vody
  • 2 šálky bielej čokolády
  • 1 a ½ šálky cukru
  • 1 šálka vody
  • 2/3 šálky kondenzovaného mlieka
  • Potravinárska farba
  1. Ovocný vklad - želatínu dáme napučať do studenej vody. Všetko okrem mäty zmiešame a privedieme k varu, primiešame želatínu, vymixujeme ponorným mixérom a pridáme mätu. Nalejeme do formy a dáme zmraziť.
  2. Kokosová pena - želatínu dáme napučať. Kokosové mlieko s glukózou dáme variť, kým sa glukóza nerozpustí. Pridáme želatínu, vymixujeme a necháme chvíľku vychladnúť. Vyšľaháme šľahačku a spojíme s kokosovým základom.
  3. Mandľový základ - všetky suroviny spolu spojíme a vypracujeme cesto. Vykrajujeme kruhy cca 6 cm, pečieme na perforovanej podložke dozlata pár minút.
  4. Čokoládová poleva - čokoládu s maslom roztopíme a pridáme olej. Pracovná teplota je okolo 31-32 stupňov.
  5. Zrkadlová poleva - do želatíny nalejeme šálku vody, kryštálový cukor a kondenzované mlieko a necháme prevariť. Pridáme napučanú želatínu v 1 dcl vody necháme rozpustiť a nakoniec pridáme čokoládu a farbivo. Všetko vymixujeme ponorným mixérom.