Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Marekov čierny kvet

Marekov čierny kvet

Popis

Ingrediencie

Cesto
  • 500 g kryštálového cukru
  • 590 ml horúcej vody
  • 280 g masla
  • 110 g čierneho kakaa
  • 5 vajec
  • 10 ml vanilkového extraktu
  • 420 g hladkej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 PL sódy bikarbóny
  • 1 ČL soli
Plnka 1
  • 250 g mangového pyré
  • 250 g papáje (aj mrazenej)
  • 60 g cukru
  • 40 g pudingového prášku
  • 10 g masla
  • Citrón
Plnka 2
  • 250 g mangového pyré
  • 250 g čerstvého žltého melónu
  • 60 g cukru
  • 40 g pudingového prášku
  • 10 g masla
  • Citrón
Plnka 3
  • 250 g mrazených jahôd
  • 60 g cukru
  • 40 g pudingového prášku
  • 10 g masla
  • Citrón
Plnka 4
  • 250 g mrazených malín
  • 60 g cukru
  • 40 g pudingového prášku
  • 10 g masla
  • Citrón
Plnka 5
  • 250 g pomaranča a manga (aj mrazené)
  • 250 g mangového pyré
  • 60 g cukru
  • 40 g pudingového prášku
  • 10 g masla
Maslová - čierna poťahovacia hmota
  • 650 g masla v izbovej teplote
  • 1 kg práškového cukru
  • 10 ml vanilkového extraktu
  • 50 ml mlieka
  • Extra čierna gélová farba
Maslová plnka na vrchné pastelové kvety
  • 300 g masla
  • 400 g práškového cukru na dezerty (extra jemný)
  • 5 ml vanilkového extraktu
  • 30 ml mlieka
  • Potravinárska farba: ružová, zelená, oranžová

Postup

  1. Cesto – v horúcej vode rozmiešame kakao a necháme trošku vychladiť. V mixéroch zmiešame maslo (až do bielej peny) a pridáme približne po dvoch minútach cukor. Pridáme žĺtka a postupne sneh z bielkov, následne vanilkový extrakt. Zmiešame múku, prášok do pečiva a sódu bikarbónu, preosejeme a pridávame striedavo so zmesou kakaa, vody a múky.
  2. Cesto rozvážime na tri rovnaké časti a rozdelíme do korpusov. Pečieme 35 minút na 175 stupňoch.
  3. Plnka – každú ovocnú časť dajte variť s cukrom, podlejeme vodou a pridáme kúsok masla. Keď sa povarí, pridáme pudingový prášok podľa potreby na zahustenie a rozmixujeme na hrubo ponorným mixérom.
  4. Zdobenie – pláty cesta rozdelíme strunou na dvoje, aby nám ostalo 6 plátov cesta.
  5. Nanesieme pásik maslového čierneho krému na kraje a naplníme každé poschodie vrstvou, plnky z ovocia. Nakoniec potiahneme celú tortu čiernou poťahovou hmotou.
  6. Na záver ozdobíme tortu pastelovými kvetmi.
Cesto
  • 500 g kryštálového cukru
  • 590 ml horúcej vody
  • 280 g masla
  • 110 g čierneho kakaa
  • 5 vajec
  • 10 ml vanilkového extraktu
  • 420 g hladkej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 PL sódy bikarbóny
  • 1 ČL soli
Plnka 1
  • 250 g mangového pyré
  • 250 g papáje (aj mrazenej)
  • 60 g cukru
  • 40 g pudingového prášku
  • 10 g masla
  • Citrón
Plnka 2
  • 250 g mangového pyré
  • 250 g čerstvého žltého melónu
  • 60 g cukru
  • 40 g pudingového prášku
  • 10 g masla
  • Citrón
Plnka 3
  • 250 g mrazených jahôd
  • 60 g cukru
  • 40 g pudingového prášku
  • 10 g masla
  • Citrón
Plnka 4
  • 250 g mrazených malín
  • 60 g cukru
  • 40 g pudingového prášku
  • 10 g masla
  • Citrón
Plnka 5
  • 250 g pomaranča a manga (aj mrazené)
  • 250 g mangového pyré
  • 60 g cukru
  • 40 g pudingového prášku
  • 10 g masla
Maslová - čierna poťahovacia hmota
  • 650 g masla v izbovej teplote
  • 1 kg práškového cukru
  • 10 ml vanilkového extraktu
  • 50 ml mlieka
  • Extra čierna gélová farba
Maslová plnka na vrchné pastelové kvety
  • 300 g masla
  • 400 g práškového cukru na dezerty (extra jemný)
  • 5 ml vanilkového extraktu
  • 30 ml mlieka
  • Potravinárska farba: ružová, zelená, oranžová
  1. Cesto – v horúcej vode rozmiešame kakao a necháme trošku vychladiť. V mixéroch zmiešame maslo (až do bielej peny) a pridáme približne po dvoch minútach cukor. Pridáme žĺtka a postupne sneh z bielkov, následne vanilkový extrakt. Zmiešame múku, prášok do pečiva a sódu bikarbónu, preosejeme a pridávame striedavo so zmesou kakaa, vody a múky.
  2. Cesto rozvážime na tri rovnaké časti a rozdelíme do korpusov. Pečieme 35 minút na 175 stupňoch.
  3. Plnka – každú ovocnú časť dajte variť s cukrom, podlejeme vodou a pridáme kúsok masla. Keď sa povarí, pridáme pudingový prášok podľa potreby na zahustenie a rozmixujeme na hrubo ponorným mixérom.
  4. Zdobenie – pláty cesta rozdelíme strunou na dvoje, aby nám ostalo 6 plátov cesta.
  5. Nanesieme pásik maslového čierneho krému na kraje a naplníme každé poschodie vrstvou, plnky z ovocia. Nakoniec potiahneme celú tortu čiernou poťahovou hmotou.
  6. Na záver ozdobíme tortu pastelovými kvetmi.