Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Minimalistická torta od Aničky

Minimalistická torta od Aničky

Popis

Ingrediencie

Orechový korpus
  • 960 g hladkej múky
  • 960 g práškového cukru
  • 22 vajec
  • 24 PL repkového oleja
  • 30 g kypriaceho prášku do pečiva
  • 200 g mandľovej múky
Kávový krém
  • 1 500 g mascarpone
  • 750 g tučného tvarohu
  • 500 g práškového cukru
  • 150 g mandľového cukru
  • 650 ml 33% šľahačkovej smotany

  • 1 kg čučoriedok
  • 500 g mandľových lupienkov
  • 250 g kryštálového cukru
  • čučoriedkové pyré
Maslový krém
  • 5 bielok
  • 300 g kryštálového cukru
  • 400 g masla
Na ozdobenie
  • Špeciálna cukrová hmota na tvarovanie (izomalt)
  • Oplátkový papier
  • Ružová gélová farba

Postup

  1. Korpus - bielky vyšľaháme s cukrom do peny a medzitým zmiešame olej so žĺtkami. Pridáme do vyšľahaných bielkov s cukrom. Nakoniec už len zľahka a ručne primiešame múku s kypriacim práškom a cesto rozdelíme do tortových foriem. Pečieme pri 160 stupňov 45-50 minút.
  2. Kávový krém- ručne rozmiešame mascarpone s tvarohom, primiešame cukor a zľahka kávu.
  3. Mandľový krokan - mandľové lupienky opečieme, v druhej panvici skaramelizujeme kryštálový cukor a karamelom zalejeme mandľové lupienky. Necháme vychladnúť. Vychladnuté rozsekáme.
  4. Maslový krém - bielky s cukrom rozpustíme nad parou, vyšľaháme a postupne pridávame maslo.
  5. Plnenie - korpus si pokropíme čučoriedkovým pyré, navrstvíme krém, čerstvé čučoriedky a mandľový krokan, takto opakujeme každé poschodie. Naplnenú tortu dáme zachladiť a obtrieme švajčiarskym maslovým krémom. Medzi poschodia uložíme izomaltové disky (rozpustený izomalt s ružovou gélovou farbou) a na tortu aplikujeme čipku z jedlého papiera. Papier si rozmixujeme s vodou a vyprážame na panvici.
Orechový korpus
  • 960 g hladkej múky
  • 960 g práškového cukru
  • 22 vajec
  • 24 PL repkového oleja
  • 30 g kypriaceho prášku do pečiva
  • 200 g mandľovej múky
Kávový krém
  • 1 500 g mascarpone
  • 750 g tučného tvarohu
  • 500 g práškového cukru
  • 150 g mandľového cukru
  • 650 ml 33% šľahačkovej smotany

  • 1 kg čučoriedok
  • 500 g mandľových lupienkov
  • 250 g kryštálového cukru
  • čučoriedkové pyré
Maslový krém
  • 5 bielok
  • 300 g kryštálového cukru
  • 400 g masla
Na ozdobenie
  • Špeciálna cukrová hmota na tvarovanie (izomalt)
  • Oplátkový papier
  • Ružová gélová farba
  1. Korpus - bielky vyšľaháme s cukrom do peny a medzitým zmiešame olej so žĺtkami. Pridáme do vyšľahaných bielkov s cukrom. Nakoniec už len zľahka a ručne primiešame múku s kypriacim práškom a cesto rozdelíme do tortových foriem. Pečieme pri 160 stupňov 45-50 minút.
  2. Kávový krém- ručne rozmiešame mascarpone s tvarohom, primiešame cukor a zľahka kávu.
  3. Mandľový krokan - mandľové lupienky opečieme, v druhej panvici skaramelizujeme kryštálový cukor a karamelom zalejeme mandľové lupienky. Necháme vychladnúť. Vychladnuté rozsekáme.
  4. Maslový krém - bielky s cukrom rozpustíme nad parou, vyšľaháme a postupne pridávame maslo.
  5. Plnenie - korpus si pokropíme čučoriedkovým pyré, navrstvíme krém, čerstvé čučoriedky a mandľový krokan, takto opakujeme každé poschodie. Naplnenú tortu dáme zachladiť a obtrieme švajčiarskym maslovým krémom. Medzi poschodia uložíme izomaltové disky (rozpustený izomalt s ružovou gélovou farbou) a na tortu aplikujeme čipku z jedlého papiera. Papier si rozmixujeme s vodou a vyprážame na panvici.