Minimalistická torta od Aničky
5 hod.
Popis
Ingrediencie
Orechový korpus
- 960 g hladkej múky
- 960 g práškového cukru
- 22 vajec
- 24 PL repkového oleja
- 30 g kypriaceho prášku do pečiva
- 200 g mandľovej múky
Kávový krém
- 1 500 g mascarpone
- 750 g tučného tvarohu
- 500 g práškového cukru
- 150 g mandľového cukru
- 650 ml 33% šľahačkovej smotany
- 1 kg čučoriedok
- 500 g mandľových lupienkov
- 250 g kryštálového cukru
- čučoriedkové pyré
Maslový krém
- 5 bielok
- 300 g kryštálového cukru
- 400 g masla
Na ozdobenie
- Špeciálna cukrová hmota na tvarovanie (izomalt)
- Oplátkový papier
- Ružová gélová farba
Postup
- Korpus - bielky vyšľaháme s cukrom do peny a medzitým zmiešame olej so žĺtkami. Pridáme do vyšľahaných bielkov s cukrom. Nakoniec už len zľahka a ručne primiešame múku s kypriacim práškom a cesto rozdelíme do tortových foriem. Pečieme pri 160 stupňov 45-50 minút.
- Kávový krém- ručne rozmiešame mascarpone s tvarohom, primiešame cukor a zľahka kávu.
- Mandľový krokan - mandľové lupienky opečieme, v druhej panvici skaramelizujeme kryštálový cukor a karamelom zalejeme mandľové lupienky. Necháme vychladnúť. Vychladnuté rozsekáme.
- Maslový krém - bielky s cukrom rozpustíme nad parou, vyšľaháme a postupne pridávame maslo.
- Plnenie - korpus si pokropíme čučoriedkovým pyré, navrstvíme krém, čerstvé čučoriedky a mandľový krokan, takto opakujeme každé poschodie. Naplnenú tortu dáme zachladiť a obtrieme švajčiarskym maslovým krémom. Medzi poschodia uložíme izomaltové disky (rozpustený izomalt s ružovou gélovou farbou) a na tortu aplikujeme čipku z jedlého papiera. Papier si rozmixujeme s vodou a vyprážame na panvici.
Orechový korpus
- 960 g hladkej múky
- 960 g práškového cukru
- 22 vajec
- 24 PL repkového oleja
- 30 g kypriaceho prášku do pečiva
- 200 g mandľovej múky
Kávový krém
- 1 500 g mascarpone
- 750 g tučného tvarohu
- 500 g práškového cukru
- 150 g mandľového cukru
- 650 ml 33% šľahačkovej smotany
- 1 kg čučoriedok
- 500 g mandľových lupienkov
- 250 g kryštálového cukru
- čučoriedkové pyré
Maslový krém
- 5 bielok
- 300 g kryštálového cukru
- 400 g masla
Na ozdobenie
- Špeciálna cukrová hmota na tvarovanie (izomalt)
- Oplátkový papier
- Ružová gélová farba
- Korpus - bielky vyšľaháme s cukrom do peny a medzitým zmiešame olej so žĺtkami. Pridáme do vyšľahaných bielkov s cukrom. Nakoniec už len zľahka a ručne primiešame múku s kypriacim práškom a cesto rozdelíme do tortových foriem. Pečieme pri 160 stupňov 45-50 minút.
- Kávový krém- ručne rozmiešame mascarpone s tvarohom, primiešame cukor a zľahka kávu.
- Mandľový krokan - mandľové lupienky opečieme, v druhej panvici skaramelizujeme kryštálový cukor a karamelom zalejeme mandľové lupienky. Necháme vychladnúť. Vychladnuté rozsekáme.
- Maslový krém - bielky s cukrom rozpustíme nad parou, vyšľaháme a postupne pridávame maslo.
- Plnenie - korpus si pokropíme čučoriedkovým pyré, navrstvíme krém, čerstvé čučoriedky a mandľový krokan, takto opakujeme každé poschodie. Naplnenú tortu dáme zachladiť a obtrieme švajčiarskym maslovým krémom. Medzi poschodia uložíme izomaltové disky (rozpustený izomalt s ružovou gélovou farbou) a na tortu aplikujeme čipku z jedlého papiera. Papier si rozmixujeme s vodou a vyprážame na panvici.