Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Narodeninový candybar od Lucky

Narodeninový candybar od Lucky

Popis

Ingrediencie

Makrónky
  • 150 g mandľovej múky
  • 150 g práškového cukru
  • 2x 55 g bielkov
  • 40 g vody
  • 150 g kryštálového cukru
Plnka makrónky - champagne
  • 300 g ruby čokolády
  • 75 g šľahačkovej smotany
  • 75 ml prosseca
  • 10 g glukózy
  • 200 g jahodového pyré
  • 15 g pektínu
  • 40 g cukru
Na zdobenie
  • 250 g čerstvých jahôd
  • lístky medovky

Postup

  1. Maslo dáme do hrnca a ohrievame, kým sa nerozpustí. Hodíme do neho čokoládu – rozpustíme. Kým je to teplé, pridáme cukor a vanilku, a potom po jednom vajcia a soľ. Nakoniec preosejeme kakao, pudingový prášok a nasekané oriešky.
  2. Pečieme 30 - 40 minút. 170 stupňov.
  3. Čokoládu so šľahačkou rozpustíme, pridáme pastu a vymixujeme. Necháme mierne vychladnúť.
  4. Brownie posypeme orechmi a nanesieme pomocou vrecúška pistáciovú ganache.
Makrónky
  • 150 g mandľovej múky
  • 150 g práškového cukru
  • 2x 55 g bielkov
  • 40 g vody
  • 150 g kryštálového cukru
Plnka makrónky - champagne
  • 300 g ruby čokolády
  • 75 g šľahačkovej smotany
  • 75 ml prosseca
  • 10 g glukózy
  • 200 g jahodového pyré
  • 15 g pektínu
  • 40 g cukru
Na zdobenie
  • 250 g čerstvých jahôd
  • lístky medovky
  1. Maslo dáme do hrnca a ohrievame, kým sa nerozpustí. Hodíme do neho čokoládu – rozpustíme. Kým je to teplé, pridáme cukor a vanilku, a potom po jednom vajcia a soľ. Nakoniec preosejeme kakao, pudingový prášok a nasekané oriešky.
  2. Pečieme 30 - 40 minút. 170 stupňov.
  3. Čokoládu so šľahačkou rozpustíme, pridáme pastu a vymixujeme. Necháme mierne vychladnúť.
  4. Brownie posypeme orechmi a nanesieme pomocou vrecúška pistáciovú ganache.