Narodeninový candybar od Lucky
4 hod.
Popis
Ingrediencie
Makrónky
- 150 g mandľovej múky
- 150 g práškového cukru
- 2x 55 g bielkov
- 40 g vody
- 150 g kryštálového cukru
Plnka makrónky - champagne
- 300 g ruby čokolády
- 75 g šľahačkovej smotany
- 75 ml prosseca
- 10 g glukózy
- 200 g jahodového pyré
- 15 g pektínu
- 40 g cukru
Na zdobenie
- 250 g čerstvých jahôd
- lístky medovky
Postup
- Maslo dáme do hrnca a ohrievame, kým sa nerozpustí. Hodíme do neho čokoládu – rozpustíme. Kým je to teplé, pridáme cukor a vanilku, a potom po jednom vajcia a soľ. Nakoniec preosejeme kakao, pudingový prášok a nasekané oriešky.
- Pečieme 30 - 40 minút. 170 stupňov.
- Čokoládu so šľahačkou rozpustíme, pridáme pastu a vymixujeme. Necháme mierne vychladnúť.
- Brownie posypeme orechmi a nanesieme pomocou vrecúška pistáciovú ganache.
Makrónky
- 150 g mandľovej múky
- 150 g práškového cukru
- 2x 55 g bielkov
- 40 g vody
- 150 g kryštálového cukru
Plnka makrónky - champagne
- 300 g ruby čokolády
- 75 g šľahačkovej smotany
- 75 ml prosseca
- 10 g glukózy
- 200 g jahodového pyré
- 15 g pektínu
- 40 g cukru
Na zdobenie
- 250 g čerstvých jahôd
- lístky medovky
- Maslo dáme do hrnca a ohrievame, kým sa nerozpustí. Hodíme do neho čokoládu – rozpustíme. Kým je to teplé, pridáme cukor a vanilku, a potom po jednom vajcia a soľ. Nakoniec preosejeme kakao, pudingový prášok a nasekané oriešky.
- Pečieme 30 - 40 minút. 170 stupňov.
- Čokoládu so šľahačkou rozpustíme, pridáme pastu a vymixujeme. Necháme mierne vychladnúť.
- Brownie posypeme orechmi a nanesieme pomocou vrecúška pistáciovú ganache.