Logo Pečie celé Slovensko

Popis

Ingrediencie

Cesto
  • 10 vajec
  • 320 g kryštálového cukru
  • 10 PL vody
  • 360 g polohrubej múky
  • Červené potravinárske farbivo
Plnka I
  • 500 g mascarpone
  • 350 ml smotany na šľahanie 33%
  • 1 vanilkový lusk
  • 80 g krupicového cukru
Plnka II
  • 750 g čučoriedok
  • 1 citrón
  • 200 g krupicového cukru
  • 60 g pudingového prášku
  • 1 dcl vody
Krém
  • 500 g masla
  • 2 kondenzované sladké mlieka
  • Potravinárske farby modrá, tyrkysová
Na ozdobenie
  • 500 g oranžovej poťahovej hmoty
  • 400 g fialovej poťahovej hmoty
  • 200 g zelenej poťahovej hmoty
  • 200 g šedej poťahovej hmoty
  • 200 g hnedej poťahovej hmoty
  • Čierna potravinárska farba

Postup

  1. Oddelíme žĺtky a bielky, ktoré dáme zvlášť do misy.
  2. Polovicu cukru si dáme do bielkov a druhú do žĺtkov. Bielka miešame do tuhej peny. K žĺtkom pridáme vodu a miešame, pokiaľ nemáme nadýchanú hustú penu, do ktorej pridáme červené farbivo. Do žĺtkovej zmesi zapracujeme múku metličkou, potom pridáme bielky a opatrne ich zamiešame. Prichystáme si dve formy s priemerom 20 cm , ktoré vyložíme papierom na pečenie. Rúru si predohrejeme na 175 stupňov a vložíme cestá. Pečieme cca 1 hodinu.
  3. Čučoriedková plnka - do hrnca si dáme čučoriedky, necháme ich prevariť a následne pridáme cukor a citrónovú štavu, do ktorej sme pridali pudingový prášok a vodu. Za stáleho miešania pridáme k čučoriedkam a chvíľku prevaríme. Odstavíme a dáme vychladnúť.
  4. Druhá plnka - mascarpone si dáme do mixéra, pridáme cukor a vanilkový lusk. Zapneme mixér na malé otáčky a postupne pridávame šľahačku. Keď je zapracovaná, zvýšime miešanie na maximum. Vznikne nám hustá zmes.
  5. Cestá po upečení a vychladnutí prekrojíme na tri rovnaké časti. Prvý korpus si dáme na podložku, na ktorej budeme podávať a začneme vrstviť. Mascarpone plnkou potrieme celý korpus. Časť plnky si dáme do vrecka bez špičky a nastriekame po obvode. Do stredu navrstvíme čučoriedkovú zmes.Takto pokračujeme až do vrchu.
  6. Vrch torty potrieme plnkou z masla a kondenzovaného sladkého mlieka. Do mixéra dáme maslo izbovej teploty a miešame do peny. Dvakrát vypneme a stierkou zotrieme maslo, aby sa nám všetko premiešalo. Keď je maslo hotové, postupne prilievame kondenzované sladké mlieko, ktoré sme mali v chladničke. Miešame, pokiaľ sa nevytvorí lesklý krém. Potom postupne pridávame farbivo až na požadovaný odtieň modrej.
  7. Obtrieme celú tortu krémom uhladíme a dáme do chladničky vychladiť. Ako torta chladne, vytvarujeme si rybičku, chobotnicu, riasy a koraly. Po stuhnutí torty začneme ozdobovať, rybka na vrch, chobotnica na bok a po bokoch podávame riasy a koraly.
Cesto
  • 10 vajec
  • 320 g kryštálového cukru
  • 10 PL vody
  • 360 g polohrubej múky
  • Červené potravinárske farbivo
Plnka I
  • 500 g mascarpone
  • 350 ml smotany na šľahanie 33%
  • 1 vanilkový lusk
  • 80 g krupicového cukru
Plnka II
  • 750 g čučoriedok
  • 1 citrón
  • 200 g krupicového cukru
  • 60 g pudingového prášku
  • 1 dcl vody
Krém
  • 500 g masla
  • 2 kondenzované sladké mlieka
  • Potravinárske farby modrá, tyrkysová
Na ozdobenie
  • 500 g oranžovej poťahovej hmoty
  • 400 g fialovej poťahovej hmoty
  • 200 g zelenej poťahovej hmoty
  • 200 g šedej poťahovej hmoty
  • 200 g hnedej poťahovej hmoty
  • Čierna potravinárska farba
  1. Oddelíme žĺtky a bielky, ktoré dáme zvlášť do misy.
  2. Polovicu cukru si dáme do bielkov a druhú do žĺtkov. Bielka miešame do tuhej peny. K žĺtkom pridáme vodu a miešame, pokiaľ nemáme nadýchanú hustú penu, do ktorej pridáme červené farbivo. Do žĺtkovej zmesi zapracujeme múku metličkou, potom pridáme bielky a opatrne ich zamiešame. Prichystáme si dve formy s priemerom 20 cm , ktoré vyložíme papierom na pečenie. Rúru si predohrejeme na 175 stupňov a vložíme cestá. Pečieme cca 1 hodinu.
  3. Čučoriedková plnka - do hrnca si dáme čučoriedky, necháme ich prevariť a následne pridáme cukor a citrónovú štavu, do ktorej sme pridali pudingový prášok a vodu. Za stáleho miešania pridáme k čučoriedkam a chvíľku prevaríme. Odstavíme a dáme vychladnúť.
  4. Druhá plnka - mascarpone si dáme do mixéra, pridáme cukor a vanilkový lusk. Zapneme mixér na malé otáčky a postupne pridávame šľahačku. Keď je zapracovaná, zvýšime miešanie na maximum. Vznikne nám hustá zmes.
  5. Cestá po upečení a vychladnutí prekrojíme na tri rovnaké časti. Prvý korpus si dáme na podložku, na ktorej budeme podávať a začneme vrstviť. Mascarpone plnkou potrieme celý korpus. Časť plnky si dáme do vrecka bez špičky a nastriekame po obvode. Do stredu navrstvíme čučoriedkovú zmes.Takto pokračujeme až do vrchu.
  6. Vrch torty potrieme plnkou z masla a kondenzovaného sladkého mlieka. Do mixéra dáme maslo izbovej teploty a miešame do peny. Dvakrát vypneme a stierkou zotrieme maslo, aby sa nám všetko premiešalo. Keď je maslo hotové, postupne prilievame kondenzované sladké mlieko, ktoré sme mali v chladničke. Miešame, pokiaľ sa nevytvorí lesklý krém. Potom postupne pridávame farbivo až na požadovaný odtieň modrej.
  7. Obtrieme celú tortu krémom uhladíme a dáme do chladničky vychladiť. Ako torta chladne, vytvarujeme si rybičku, chobotnicu, riasy a koraly. Po stuhnutí torty začneme ozdobovať, rybka na vrch, chobotnica na bok a po bokoch podávame riasy a koraly.