Netradičná Bonboniéra
2 hod.
Popis
Ingrediencie
Truffle gorgonzola, biela čokoláda a oriešok
- 75 g + 100 g bielej čokolády
- 30 g smotany na šľahanie 33%
- ¼ vanilkový struk
- 5 g glukózy
- 50 g gorgonzoly
- 40 g vlašských orechov na posypanie
Truffle pistácia malina
- 75 g + 80 g bielej čokolády
- 55 g smotany na šľahanie 33%
- 15 g pistáciovej pasty
- 18 g masla
- Štipka soli
- 50 g pistáciového prášku
Plnka
- 70 g malinového pyré
- 11 g glukózy
- 25 g cukru
Cheesecake čučoriedka
- 125 g bielej čokolády
- 150 g smotanového syra
- 70 ml smotany 33%
Plnka
- 150 g čučoriedkového pyré
- 10 g (1) + 5 g (2) cukru
- 4 g pektínu
Na pokrytie
- 200 g ruby čokolády
- Jedlé zlato
Lieskové oriešky „baileys“
- 150 g bielej čokolády
Plnka
- 100 g smotany na šľahanie 33%
- 150 g mliečnej čokolády
- 70 g lieskových orieškov
- 35 g krémového likéru
Ozdoba
- 40 g kakaového masla
- Jedlé kvety
- Jedlé zlato
- Jedlá farba pre čokoládu biela a čierna
Postup
- Gorgonzolovo čokoládové truffles - nalejeme smotanu a glukózu do hrnca, privedieme do varu a miešame. Pridáme čokoládu a dobre premiešame. Na záver pridáme gorgonzolu. Necháme stuhnúť. Vlašské orechy vysušíme v rúre pri teplote 160 stupňov cca 10-15 minút. Potom ich rozdrvíme. Po ustálení čokolády formujeme cukríky s hmotnosťou 13 g. Roztopíme bielu čokoládu. Vyvaľkáme v nej cukríky. Posypeme nasekanými orechmi.
- Pistáciovo malinové truffles - v hrnci zohrejte smotanu, nalejte 75 g čokolády, dobre premiešame. Potom pridáme pistáciovú pastu a soľ, znova premiešajte. Pri 35-40 stupňoch pridáme maslo. Všetko rozšľaháme tyčovým mixérom. Odložíme vychladnúť.
- Ovocná plnka - zmiešame všetky ingrediencie. Varíme 8 - 10 minút, kým nezhustne. Preložíme do cukrárskeho vrecka.
- Pistáciovú ganache nalejeme do formy pologulí, dovnútra dáme malinovú plnku, necháme vychladnúť. Roztopíme 80 g bielej čokolády. Spojíme dve polovice, namočíme do bielej čokolády a obalíme do pistáciového prášku.
- Cheesecake čučoriedka - v miske zmiešame vychladnutú smotanu a smotanový syr, dobre premiešame. Pridáme rozpustenú čokoládu, opäť dobre premiešame a rozotrieme do formy s rozmermi 16 x 16 centimetrov.
- Na náplň zmiešame čučoriedkové pyré a 10 g cukru, dáme zohriať, pridáme pektín s 5 g cukru. Dobre premiešame a varíme 2-3 minúty, kým nezhustne. Vychladíme a nalejeme na cheesecake. Po stuhnutí nakrájame na kocky 3 x 3 cm.
- Roztopíme ruby čokoládu a namočíme do nej cukríky. Ozdobíme jedlým zlatom.
- Lieskové oriešky - kakaové maslo temperujeme, zohrejeme na 40 stupňov a ochladíme na 28 stupňov. Kvety namočíme do kakaového masla a naukladáme do formy. Potom temperujeme bielu čokoládu. Prihrejeme ju v mikrovlnnej rúre do teploty 40-45 stupňov, ochladíme na teplotu 25-26 stupňov a znovu zohrejeme do teploty 27-28 stupňov. Vyplníme formu vylejeme zvyšky. Necháme stuhnúť.
- V rúre vypražíme lieskové orechy pri teplote 160 stupňov počas 10-15 minút. Rozdrobíme.
- Pripravíme si plnku. Rozpustite mliečnu čokoládu a smotanu na šľahanie, pridáme nasekané lieskové orechy a krémový likér. Preložíme do cukrárskeho vrecka.
- Naplníme cukríky plnkou. Potom znova temperujeme bielu čokoládu a prikryjeme ňou cukríky.
Truffle gorgonzola, biela čokoláda a oriešok
- 75 g + 100 g bielej čokolády
- 30 g smotany na šľahanie 33%
- ¼ vanilkový struk
- 5 g glukózy
- 50 g gorgonzoly
- 40 g vlašských orechov na posypanie
Truffle pistácia malina
- 75 g + 80 g bielej čokolády
- 55 g smotany na šľahanie 33%
- 15 g pistáciovej pasty
- 18 g masla
- Štipka soli
- 50 g pistáciového prášku
Plnka
- 70 g malinového pyré
- 11 g glukózy
- 25 g cukru
Cheesecake čučoriedka
- 125 g bielej čokolády
- 150 g smotanového syra
- 70 ml smotany 33%
Plnka
- 150 g čučoriedkového pyré
- 10 g (1) + 5 g (2) cukru
- 4 g pektínu
Na pokrytie
- 200 g ruby čokolády
- Jedlé zlato
Lieskové oriešky „baileys“
- 150 g bielej čokolády
Plnka
- 100 g smotany na šľahanie 33%
- 150 g mliečnej čokolády
- 70 g lieskových orieškov
- 35 g krémového likéru
Ozdoba
- 40 g kakaového masla
- Jedlé kvety
- Jedlé zlato
- Jedlá farba pre čokoládu biela a čierna
- Gorgonzolovo čokoládové truffles - nalejeme smotanu a glukózu do hrnca, privedieme do varu a miešame. Pridáme čokoládu a dobre premiešame. Na záver pridáme gorgonzolu. Necháme stuhnúť. Vlašské orechy vysušíme v rúre pri teplote 160 stupňov cca 10-15 minút. Potom ich rozdrvíme. Po ustálení čokolády formujeme cukríky s hmotnosťou 13 g. Roztopíme bielu čokoládu. Vyvaľkáme v nej cukríky. Posypeme nasekanými orechmi.
- Pistáciovo malinové truffles - v hrnci zohrejte smotanu, nalejte 75 g čokolády, dobre premiešame. Potom pridáme pistáciovú pastu a soľ, znova premiešajte. Pri 35-40 stupňoch pridáme maslo. Všetko rozšľaháme tyčovým mixérom. Odložíme vychladnúť.
- Ovocná plnka - zmiešame všetky ingrediencie. Varíme 8 - 10 minút, kým nezhustne. Preložíme do cukrárskeho vrecka.
- Pistáciovú ganache nalejeme do formy pologulí, dovnútra dáme malinovú plnku, necháme vychladnúť. Roztopíme 80 g bielej čokolády. Spojíme dve polovice, namočíme do bielej čokolády a obalíme do pistáciového prášku.
- Cheesecake čučoriedka - v miske zmiešame vychladnutú smotanu a smotanový syr, dobre premiešame. Pridáme rozpustenú čokoládu, opäť dobre premiešame a rozotrieme do formy s rozmermi 16 x 16 centimetrov.
- Na náplň zmiešame čučoriedkové pyré a 10 g cukru, dáme zohriať, pridáme pektín s 5 g cukru. Dobre premiešame a varíme 2-3 minúty, kým nezhustne. Vychladíme a nalejeme na cheesecake. Po stuhnutí nakrájame na kocky 3 x 3 cm.
- Roztopíme ruby čokoládu a namočíme do nej cukríky. Ozdobíme jedlým zlatom.
- Lieskové oriešky - kakaové maslo temperujeme, zohrejeme na 40 stupňov a ochladíme na 28 stupňov. Kvety namočíme do kakaového masla a naukladáme do formy. Potom temperujeme bielu čokoládu. Prihrejeme ju v mikrovlnnej rúre do teploty 40-45 stupňov, ochladíme na teplotu 25-26 stupňov a znovu zohrejeme do teploty 27-28 stupňov. Vyplníme formu vylejeme zvyšky. Necháme stuhnúť.
- V rúre vypražíme lieskové orechy pri teplote 160 stupňov počas 10-15 minút. Rozdrobíme.
- Pripravíme si plnku. Rozpustite mliečnu čokoládu a smotanu na šľahanie, pridáme nasekané lieskové orechy a krémový likér. Preložíme do cukrárskeho vrecka.
- Naplníme cukríky plnkou. Potom znova temperujeme bielu čokoládu a prikryjeme ňou cukríky.