Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Netradičná Bonboniéra

Netradičná Bonboniéra

Popis

Ingrediencie

Truffle gorgonzola, biela čokoláda a oriešok
  • 75 g + 100 g bielej čokolády
  • 30 g smotany na šľahanie 33%
  • ¼ vanilkový struk
  • 5 g glukózy
  • 50 g gorgonzoly
  • 40 g vlašských orechov na posypanie
Truffle pistácia malina
  • 75 g + 80 g bielej čokolády
  • 55 g smotany na šľahanie 33%
  • 15 g pistáciovej pasty
  • 18 g masla
  • Štipka soli
  • 50 g pistáciového prášku
Plnka
  • 70 g malinového pyré
  • 11 g glukózy
  • 25 g cukru
Cheesecake čučoriedka
  • 125 g bielej čokolády
  • 150 g smotanového syra
  • 70 ml smotany 33%
Plnka
  • 150 g čučoriedkového pyré
  • 10 g (1) + 5 g (2) cukru
  • 4 g pektínu
Na pokrytie
  • 200 g ruby čokolády
  • Jedlé zlato
Lieskové oriešky „baileys“
  • 150 g bielej čokolády
Plnka
  • 100 g smotany na šľahanie 33%
  • 150 g mliečnej čokolády
  • 70 g lieskových orieškov
  • 35 g krémového likéru
Ozdoba
  • 40 g kakaového masla
  • Jedlé kvety
  • Jedlé zlato
  • Jedlá farba pre čokoládu biela a čierna

Postup

  1. Gorgonzolovo čokoládové truffles - nalejeme smotanu a glukózu do hrnca, privedieme do varu a miešame. Pridáme čokoládu a dobre premiešame. Na záver pridáme gorgonzolu. Necháme stuhnúť. Vlašské orechy vysušíme v rúre pri teplote 160 stupňov cca 10-15 minút. Potom ich rozdrvíme. Po ustálení čokolády formujeme cukríky s hmotnosťou 13 g. Roztopíme bielu čokoládu. Vyvaľkáme v nej cukríky. Posypeme nasekanými orechmi.
  2. Pistáciovo malinové truffles - v hrnci zohrejte smotanu, nalejte 75 g čokolády, dobre premiešame. Potom pridáme pistáciovú pastu a soľ, znova premiešajte. Pri 35-40 stupňoch pridáme maslo. Všetko rozšľaháme tyčovým mixérom. Odložíme vychladnúť.
  3. Ovocná plnka - zmiešame všetky ingrediencie. Varíme 8 - 10 minút, kým nezhustne. Preložíme do cukrárskeho vrecka.
  4. Pistáciovú ganache nalejeme do formy pologulí, dovnútra dáme malinovú plnku, necháme vychladnúť. Roztopíme 80 g bielej čokolády. Spojíme dve polovice, namočíme do bielej čokolády a obalíme do pistáciového prášku.
  5. Cheesecake čučoriedka - v miske zmiešame vychladnutú smotanu a smotanový syr, dobre premiešame. Pridáme rozpustenú čokoládu, opäť dobre premiešame a rozotrieme do formy s rozmermi 16 x 16 centimetrov.
  6. Na náplň zmiešame čučoriedkové pyré a 10 g cukru, dáme zohriať, pridáme pektín s 5 g cukru. Dobre premiešame a varíme 2-3 minúty, kým nezhustne. Vychladíme a nalejeme na cheesecake. Po stuhnutí nakrájame na kocky 3 x 3 cm.
  7. Roztopíme ruby čokoládu a namočíme do nej cukríky. Ozdobíme jedlým zlatom.
  8. Lieskové oriešky - kakaové maslo temperujeme, zohrejeme na 40 stupňov a ochladíme na 28 stupňov. Kvety namočíme do kakaového masla a naukladáme do formy. Potom temperujeme bielu čokoládu. Prihrejeme ju v mikrovlnnej rúre do teploty 40-45 stupňov, ochladíme na teplotu 25-26 stupňov a znovu zohrejeme do teploty 27-28 stupňov. Vyplníme formu vylejeme zvyšky. Necháme stuhnúť.
  9. V rúre vypražíme lieskové orechy pri teplote 160 stupňov počas 10-15 minút. Rozdrobíme.
  10. Pripravíme si plnku. Rozpustite mliečnu čokoládu a smotanu na šľahanie, pridáme nasekané lieskové orechy a krémový likér. Preložíme do cukrárskeho vrecka.
  11. Naplníme cukríky plnkou. Potom znova temperujeme bielu čokoládu a prikryjeme ňou cukríky.
Truffle gorgonzola, biela čokoláda a oriešok
  • 75 g + 100 g bielej čokolády
  • 30 g smotany na šľahanie 33%
  • ¼ vanilkový struk
  • 5 g glukózy
  • 50 g gorgonzoly
  • 40 g vlašských orechov na posypanie
Truffle pistácia malina
  • 75 g + 80 g bielej čokolády
  • 55 g smotany na šľahanie 33%
  • 15 g pistáciovej pasty
  • 18 g masla
  • Štipka soli
  • 50 g pistáciového prášku
Plnka
  • 70 g malinového pyré
  • 11 g glukózy
  • 25 g cukru
Cheesecake čučoriedka
  • 125 g bielej čokolády
  • 150 g smotanového syra
  • 70 ml smotany 33%
Plnka
  • 150 g čučoriedkového pyré
  • 10 g (1) + 5 g (2) cukru
  • 4 g pektínu
Na pokrytie
  • 200 g ruby čokolády
  • Jedlé zlato
Lieskové oriešky „baileys“
  • 150 g bielej čokolády
Plnka
  • 100 g smotany na šľahanie 33%
  • 150 g mliečnej čokolády
  • 70 g lieskových orieškov
  • 35 g krémového likéru
Ozdoba
  • 40 g kakaového masla
  • Jedlé kvety
  • Jedlé zlato
  • Jedlá farba pre čokoládu biela a čierna
  1. Gorgonzolovo čokoládové truffles - nalejeme smotanu a glukózu do hrnca, privedieme do varu a miešame. Pridáme čokoládu a dobre premiešame. Na záver pridáme gorgonzolu. Necháme stuhnúť. Vlašské orechy vysušíme v rúre pri teplote 160 stupňov cca 10-15 minút. Potom ich rozdrvíme. Po ustálení čokolády formujeme cukríky s hmotnosťou 13 g. Roztopíme bielu čokoládu. Vyvaľkáme v nej cukríky. Posypeme nasekanými orechmi.
  2. Pistáciovo malinové truffles - v hrnci zohrejte smotanu, nalejte 75 g čokolády, dobre premiešame. Potom pridáme pistáciovú pastu a soľ, znova premiešajte. Pri 35-40 stupňoch pridáme maslo. Všetko rozšľaháme tyčovým mixérom. Odložíme vychladnúť.
  3. Ovocná plnka - zmiešame všetky ingrediencie. Varíme 8 - 10 minút, kým nezhustne. Preložíme do cukrárskeho vrecka.
  4. Pistáciovú ganache nalejeme do formy pologulí, dovnútra dáme malinovú plnku, necháme vychladnúť. Roztopíme 80 g bielej čokolády. Spojíme dve polovice, namočíme do bielej čokolády a obalíme do pistáciového prášku.
  5. Cheesecake čučoriedka - v miske zmiešame vychladnutú smotanu a smotanový syr, dobre premiešame. Pridáme rozpustenú čokoládu, opäť dobre premiešame a rozotrieme do formy s rozmermi 16 x 16 centimetrov.
  6. Na náplň zmiešame čučoriedkové pyré a 10 g cukru, dáme zohriať, pridáme pektín s 5 g cukru. Dobre premiešame a varíme 2-3 minúty, kým nezhustne. Vychladíme a nalejeme na cheesecake. Po stuhnutí nakrájame na kocky 3 x 3 cm.
  7. Roztopíme ruby čokoládu a namočíme do nej cukríky. Ozdobíme jedlým zlatom.
  8. Lieskové oriešky - kakaové maslo temperujeme, zohrejeme na 40 stupňov a ochladíme na 28 stupňov. Kvety namočíme do kakaového masla a naukladáme do formy. Potom temperujeme bielu čokoládu. Prihrejeme ju v mikrovlnnej rúre do teploty 40-45 stupňov, ochladíme na teplotu 25-26 stupňov a znovu zohrejeme do teploty 27-28 stupňov. Vyplníme formu vylejeme zvyšky. Necháme stuhnúť.
  9. V rúre vypražíme lieskové orechy pri teplote 160 stupňov počas 10-15 minút. Rozdrobíme.
  10. Pripravíme si plnku. Rozpustite mliečnu čokoládu a smotanu na šľahanie, pridáme nasekané lieskové orechy a krémový likér. Preložíme do cukrárskeho vrecka.
  11. Naplníme cukríky plnkou. Potom znova temperujeme bielu čokoládu a prikryjeme ňou cukríky.