Nežné pralinky
2 hod.
Popis
Ingrediencie
„Rafaello“
- 75 g kokosu
- 20 g masla
- 100 g mascarpone
- 50 g bielej čokolády
- 20 ks mandlí
Pina colada pralinky
- 300 g kvalitnej bielej čokolády
- 20 g kokosu
- 20 g ananásového pyré
- 40 ml kokosového likéru
- 90 g smotany na šľahanie 40%
Pistáciovo-malinové košíčky
- 200 g kvalitnej mliečnej čokolády
- 80 g bielej čokolády
- 80 g smotany na šľahanie 40%
- 5 g pistáciovej pasty
- Štipka soli
- 5 g pistácii
- 5 g lyofilizovaných malín
- 10 ks malín
Postup
- Na rafaello guličky si zmiešame všetko suroviny okrem mandlí. Z hmoty vytvarujeme guličky. Do každej guličky dáme mandľu.
- Pina colada pralinky – zohrejeme 60 g smotany. Do nádobky si dáme 80 g bielej čokolády, kokos a rum. Konzistencia musí byť hustejšia, ak sa zdá riedke, pridáme kokos. Dáme zachladiť do chladničky alebo do mrazničky.
- Temperovanie - formičky si dobre vyčistíme alkoholom. Čokoládu si roztopíme a zahrejeme na zhruba na 48 stupňov. Následne ju miešaním schladíme na 27 stupňov. Následne čokoládu znova zahrejeme na asi 31°C. Vtedy je čokoláda pripravená na použitie.
- Naplníme formičky, pobúchame aj s formičkou, aby sme sa zbavili vzduchu v čokoláde a otočíme nad papier na pečenie alebo iný čistý povrch. Odlejeme prebytočnú čokoládu. Stierkou očistíme a dáme do chladničky zatuhnúť.
- Plnka - 30 g zohriatej smotany zmiešame s 60 g bielej čokolády. Pridáme pyré. Plnku premiestnime do zdobiaceho vrecka. Vytiahneme z chladničky vyliatu formu s čokoládou a naplníme asi do 1/3 plnkou. Do stredu pichneme malú guličku z kokosovej plnky, ktorú sme dali zachladiť. Takto naplnené košíčky zalejeme temperovanou čokoládou. Stiahneme stierkou, aby sme formu očistili a dáme do chladničky zatuhnúť. Po zatuhnutí vyklepeme z formy a pralinky sú hotové.
- Pistáciovo-malinové košíčky - formu vyčistíme alkoholom. Tentokrát temperujeme mliečnu čokoládu. Zahrejeme ju na 45 stupňov, následne schladíme na 27 stupňov a znovu zahrejeme na 30 stupňov. Vylejeme do formy, pobúchame, otočíme a znovu necháme stiecť. Takto pripravené formičky dáme do chladničky. Po vychladnutí búchaním vyklopíme z formy. Na spodok košíčka si dáme roztlačené maliny.
- Pistáciová plnka - zahrejeme smotanu a zalejeme ňou čokoládu s pistáciovou pastou a štipkou soli. Túto plnku nalejeme do praliniek. Ozdobíme pomletými pistáciami a lyofilizovanými malinami.
„Rafaello“
- 75 g kokosu
- 20 g masla
- 100 g mascarpone
- 50 g bielej čokolády
- 20 ks mandlí
Pina colada pralinky
- 300 g kvalitnej bielej čokolády
- 20 g kokosu
- 20 g ananásového pyré
- 40 ml kokosového likéru
- 90 g smotany na šľahanie 40%
Pistáciovo-malinové košíčky
- 200 g kvalitnej mliečnej čokolády
- 80 g bielej čokolády
- 80 g smotany na šľahanie 40%
- 5 g pistáciovej pasty
- Štipka soli
- 5 g pistácii
- 5 g lyofilizovaných malín
- 10 ks malín
- Na rafaello guličky si zmiešame všetko suroviny okrem mandlí. Z hmoty vytvarujeme guličky. Do každej guličky dáme mandľu.
- Pina colada pralinky – zohrejeme 60 g smotany. Do nádobky si dáme 80 g bielej čokolády, kokos a rum. Konzistencia musí byť hustejšia, ak sa zdá riedke, pridáme kokos. Dáme zachladiť do chladničky alebo do mrazničky.
- Temperovanie - formičky si dobre vyčistíme alkoholom. Čokoládu si roztopíme a zahrejeme na zhruba na 48 stupňov. Následne ju miešaním schladíme na 27 stupňov. Následne čokoládu znova zahrejeme na asi 31°C. Vtedy je čokoláda pripravená na použitie.
- Naplníme formičky, pobúchame aj s formičkou, aby sme sa zbavili vzduchu v čokoláde a otočíme nad papier na pečenie alebo iný čistý povrch. Odlejeme prebytočnú čokoládu. Stierkou očistíme a dáme do chladničky zatuhnúť.
- Plnka - 30 g zohriatej smotany zmiešame s 60 g bielej čokolády. Pridáme pyré. Plnku premiestnime do zdobiaceho vrecka. Vytiahneme z chladničky vyliatu formu s čokoládou a naplníme asi do 1/3 plnkou. Do stredu pichneme malú guličku z kokosovej plnky, ktorú sme dali zachladiť. Takto naplnené košíčky zalejeme temperovanou čokoládou. Stiahneme stierkou, aby sme formu očistili a dáme do chladničky zatuhnúť. Po zatuhnutí vyklepeme z formy a pralinky sú hotové.
- Pistáciovo-malinové košíčky - formu vyčistíme alkoholom. Tentokrát temperujeme mliečnu čokoládu. Zahrejeme ju na 45 stupňov, následne schladíme na 27 stupňov a znovu zahrejeme na 30 stupňov. Vylejeme do formy, pobúchame, otočíme a znovu necháme stiecť. Takto pripravené formičky dáme do chladničky. Po vychladnutí búchaním vyklopíme z formy. Na spodok košíčka si dáme roztlačené maliny.
- Pistáciová plnka - zahrejeme smotanu a zalejeme ňou čokoládu s pistáciovou pastou a štipkou soli. Túto plnku nalejeme do praliniek. Ozdobíme pomletými pistáciami a lyofilizovanými malinami.