Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Noc a deň od Anči

Noc a deň od Anči

Popis

Ingrediencie

Cesto
  • 1,3 l plnotučného mlieka
  • 300 ml oleja
  • 300 g pohánkovej celozrnná hladkej múky
  • 7 vajec
  • 100 g čierneho kakaa
  • 20 g klasického kakaa
  • Soľ
Plnka
  • 500 ml šľahačkovej smotany 33%
  • 1 kg biela čokoláda 28%
  • 1,5 kg mascarpone
Plnka
  • 210 g pohánkovej hladkej múky
  • 210 g ryžovej hladkej múky
  • 1 vanilkový lusk
  • 70 g čierneho kakaa
  • 40 g klasického kakaa
  • 200 g práškového cukru
  • 2 vajcia
  • 250 g masla 82%
  • Štipka soli

Postup

  1. Mlieko, olej, vajcia si vymiešame a pridáme preosiatu múku so soľou a kakaom. Vypracujeme palacinkové cesto. Pečieme na panvici.
  2. Šľahačkovú smotanu si zahrejeme. Pridáme nasekanú bielu čokoládu a premiešavame, kým sa čokoláda rozpustí. Necháme vychladnúť. Vychladnutú zmes zmiešame s mascarpone.
  3. Do misky dáme múku, cukor, obe kakaá, soľ a zmiešame. Pridáme vajcia, vanilkový lusk a zmäknuté maslo.
  4. Vypracujeme cesto, zabalíme do fólie a vložíme do chladničky na cca 1 hodinu.
  5. Cesto na pomúčenej podložke vyvaľkáme a vykrajujeme keksíky. Uložíme na plech s papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 13minút.
  6. Necháme vychladnúť na plechu.
  7. Skladáme nasledovne. Palacinku natierame tenkou vrstvou krému (palacinka-krém-palacinka atď...). Na každú piatu palacinku poukladáme kakaové keksíky, potrieme plnkou a ukladáme ďalšiu palacinku. Takto striedame vrstvenia až po poslednú palacinku.
  8. Zo zvyšného krému aplikujeme ozdobnou cukrárskou špičkou krém a poukladáme keksíky s jedlým zlatom.
Cesto
  • 1,3 l plnotučného mlieka
  • 300 ml oleja
  • 300 g pohánkovej celozrnná hladkej múky
  • 7 vajec
  • 100 g čierneho kakaa
  • 20 g klasického kakaa
  • Soľ
Plnka
  • 500 ml šľahačkovej smotany 33%
  • 1 kg biela čokoláda 28%
  • 1,5 kg mascarpone
Plnka
  • 210 g pohánkovej hladkej múky
  • 210 g ryžovej hladkej múky
  • 1 vanilkový lusk
  • 70 g čierneho kakaa
  • 40 g klasického kakaa
  • 200 g práškového cukru
  • 2 vajcia
  • 250 g masla 82%
  • Štipka soli
  1. Mlieko, olej, vajcia si vymiešame a pridáme preosiatu múku so soľou a kakaom. Vypracujeme palacinkové cesto. Pečieme na panvici.
  2. Šľahačkovú smotanu si zahrejeme. Pridáme nasekanú bielu čokoládu a premiešavame, kým sa čokoláda rozpustí. Necháme vychladnúť. Vychladnutú zmes zmiešame s mascarpone.
  3. Do misky dáme múku, cukor, obe kakaá, soľ a zmiešame. Pridáme vajcia, vanilkový lusk a zmäknuté maslo.
  4. Vypracujeme cesto, zabalíme do fólie a vložíme do chladničky na cca 1 hodinu.
  5. Cesto na pomúčenej podložke vyvaľkáme a vykrajujeme keksíky. Uložíme na plech s papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 13minút.
  6. Necháme vychladnúť na plechu.
  7. Skladáme nasledovne. Palacinku natierame tenkou vrstvou krému (palacinka-krém-palacinka atď...). Na každú piatu palacinku poukladáme kakaové keksíky, potrieme plnkou a ukladáme ďalšiu palacinku. Takto striedame vrstvenia až po poslednú palacinku.
  8. Zo zvyšného krému aplikujeme ozdobnou cukrárskou špičkou krém a poukladáme keksíky s jedlým zlatom.