Logo Pečie celé Slovensko
Obrázok receptu - Olinova torta od Mariána

Olinova torta od Mariána

Popis

Ingrediencie

Cesto (3 korpusy)
  • 9 vajec
  • 258 g kryštálového cukru
  • 192 g polohrubej múky
  • 129 g mletých orechov
  • 3 ČL prášku do pečiva
Plnka
  • 2 ks pudingového prášku
  • 0,7 l mlieka
  • 2 ks vanilkového cukru
  • 1 žĺtok
  • 375 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • Pekanové a mandľové lupienky
  • 2 žĺtky
Na ozdobenie
  • 200 g čokolády
  • 100 g vlašských orechov
Ostatné
  • 500 g domáci marhuľový džem
  • 200 g cukor kryštálový
  • 1 dcl rumu
  • 150 g mletých vlašských orechov

Postup

  1. Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny v robotickom mixéri. Pridáme zmiešanú múku, prášok do pečiva a orechy. Cesto nalejeme do troch okrúhlych foriem s priemerom 24 cm. Pečieme na 150°C približne 40 minút, potom na 170°C asi 5 – 10 minút.
  2. Na krém si uvaríme pudingový prášok s mliekom, vanilkovým cukrom a žĺtkom. Necháme vychladnúť. Vymiešame maslo, práškový cukor a žĺtka. Postupne primiešame vychladnutý puding.
  3. Korpusy natrieme rumom, rozvarenými marhuľami s cukrom a vodou. Medzi korpusy dáme 1/3 krému, na vrch a boky natrieme zvyšok krému. Ozdobíme čokoládou a sekanými orechmi, ktoré sme predtým opražili na panvici nasucho.

Ingrediencie

Cesto (3 korpusy)
  • 9 vajec
  • 258 g kryštálového cukru
  • 192 g polohrubej múky
  • 129 g mletých orechov
  • 3 ČL prášku do pečiva
Plnka
  • 2 ks pudingového prášku
  • 0,7 l mlieka
  • 2 ks vanilkového cukru
  • 1 žĺtok
  • 375 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • Pekanové a mandľové lupienky
  • 2 žĺtky
Na ozdobenie
  • 200 g čokolády
  • 100 g vlašských orechov
Ostatné
  • 500 g domáci marhuľový džem
  • 200 g cukor kryštálový
  • 1 dcl rumu
  • 150 g mletých vlašských orechov

Postup

  1. Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny v robotickom mixéri. Pridáme zmiešanú múku, prášok do pečiva a orechy. Cesto nalejeme do troch okrúhlych foriem s priemerom 24 cm. Pečieme na 150°C približne 40 minút, potom na 170°C asi 5 – 10 minút.
  2. Na krém si uvaríme pudingový prášok s mliekom, vanilkovým cukrom a žĺtkom. Necháme vychladnúť. Vymiešame maslo, práškový cukor a žĺtka. Postupne primiešame vychladnutý puding.
  3. Korpusy natrieme rumom, rozvarenými marhuľami s cukrom a vodou. Medzi korpusy dáme 1/3 krému, na vrch a boky natrieme zvyšok krému. Ozdobíme čokoládou a sekanými orechmi, ktoré sme predtým opražili na panvici nasucho.