Párty chlebíčky podľa Lenky
2 hod.
Popis
Ingrediencie
Chlieb
- 500 g hladkej múky
- 285 g mlieka
- 60 g zmäknutého masla
- 11 g soli
- 20 g droždia
- 1 žĺtok na potretie
Parížsky šalát
- 200 g diétnej salámy
- 1 menšia cibuľa
- 4-5 kyslých uhoriek
- 60 g hrášku z konzervy
- 4 žĺtky
- 250 ml slnečnicového oleja
- 2 PL plnotučnej horčice
- 1 PL worcestrovej omáčky
- Soľ
- Korenie
- Cukor
- Citrón
Obloženie chlebíkov
- 10 plátkov šunky
- 15 plátkov salámy
- Roztierateľné maslo
- Olivy (asi 7 ks)
- Cherry paradajky (asi 6ks)
- 2 vajcia
- Eidam plátky (asi 3ks)
- 1 červená paprika
- Kučeravý šalát
- Mikrozelenina – slnečnica
- Petržlenová vňať
Postup
- Mlieko si zohrejeme a nadrobíme doňho droždie. Necháme napučať. Všetky suroviny spolu s mliekom s droždím zmiešame do hladkého cesta. Dáme kysnúť, aby zdvojnásobilo svoj objem. Z vykysnutého cesta vytvarujeme veku a preložíme na plech s papierom na pečenie. Necháme ešte vykysnúť asi 20 minút. Trúbu rozohrejeme na 180 stupňov. Vykysnutú veku potrieme žĺtkom a dáme piecť na 30 minút.
- Do nádoby dáme žĺtka, olej, horčicu, soľ, cukor, korenie a troškou citrónovej šťavy (asi 8 ml). Ponorným mixérom zmixujeme, kým sa nevytvorí hustá majonéza.
- Salámu nakrájame na tenké pásiky, cibuľu a uhorky najemno. Cibuľu osolíme - kým pripravíme ostatné suroviny, vďaka soli trocha zmäkne. Zmiešame všetko spolu aj s hráškom, majonézou a worcestrovou omáčkou. Dochutíme soľou, korením alebo horčicou, ak je potrebné.
- Chlebíčky si dozdobíme podľa vlastnej chute pripravenými surovinami na obloženie.
Chlieb
- 500 g hladkej múky
- 285 g mlieka
- 60 g zmäknutého masla
- 11 g soli
- 20 g droždia
- 1 žĺtok na potretie
Parížsky šalát
- 200 g diétnej salámy
- 1 menšia cibuľa
- 4-5 kyslých uhoriek
- 60 g hrášku z konzervy
- 4 žĺtky
- 250 ml slnečnicového oleja
- 2 PL plnotučnej horčice
- 1 PL worcestrovej omáčky
- Soľ
- Korenie
- Cukor
- Citrón
Obloženie chlebíkov
- 10 plátkov šunky
- 15 plátkov salámy
- Roztierateľné maslo
- Olivy (asi 7 ks)
- Cherry paradajky (asi 6ks)
- 2 vajcia
- Eidam plátky (asi 3ks)
- 1 červená paprika
- Kučeravý šalát
- Mikrozelenina – slnečnica
- Petržlenová vňať
- Mlieko si zohrejeme a nadrobíme doňho droždie. Necháme napučať. Všetky suroviny spolu s mliekom s droždím zmiešame do hladkého cesta. Dáme kysnúť, aby zdvojnásobilo svoj objem. Z vykysnutého cesta vytvarujeme veku a preložíme na plech s papierom na pečenie. Necháme ešte vykysnúť asi 20 minút. Trúbu rozohrejeme na 180 stupňov. Vykysnutú veku potrieme žĺtkom a dáme piecť na 30 minút.
- Do nádoby dáme žĺtka, olej, horčicu, soľ, cukor, korenie a troškou citrónovej šťavy (asi 8 ml). Ponorným mixérom zmixujeme, kým sa nevytvorí hustá majonéza.
- Salámu nakrájame na tenké pásiky, cibuľu a uhorky najemno. Cibuľu osolíme - kým pripravíme ostatné suroviny, vďaka soli trocha zmäkne. Zmiešame všetko spolu aj s hráškom, majonézou a worcestrovou omáčkou. Dochutíme soľou, korením alebo horčicou, ak je potrebné.
- Chlebíčky si dozdobíme podľa vlastnej chute pripravenými surovinami na obloženie.